Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори- 69

• 44 562
  • 758
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте вече съм в 17г.с от 2 дни имам леки болки като менструални отидох вчера до Аг отделението да ме прегледат бях се стреснала. Там попаднах на една много груба докторка проверява ми шийката с пръсти беше ужасно.. Както и да е каза, че имам контракции изписа ми магнерот и но-шпа. Днес пак имам болки ще звънна на Аг-то което ме следи, но съм много притеснена до сега беше наред всичко,обаче тези дни доста стресови ситуации имах натоварих се дали има връзка с това. Моля кажете при вас имало ли е такива моменти?

Здравейте, аз имах неболезнени контракции от 16та седмица чак до раждането, Магнерот не ми помогна. В 18та седмица също усещах менструални болки ( не по време на контракции), на прегледът слушаха само тонове и си ме пратиха вкъщи, нито са ме преглеждали с ехограф, нито с пръсти, нито са ми изписва ли лекарства. Казаха ми, че тези болки са нормални и са най-вероятно от нарастването на матката. Не съм имала никакви други проблеми през бременността и родих десет дена преди термин. Опитайте се да не се панирате, отидете да ви види следващият ви и успех!

# 316
Здравейте вече съм в 17г.с от 2 дни имам леки болки като менструални отидох вчера до Аг отделението да ме прегледат бях се стреснала. Там попаднах на една много груба докторка проверява ми шийката с пръсти беше ужасно.. Както и да е каза, че имам контракции изписа ми магнерот и но-шпа. Днес пак имам болки ще звънна на Аг-то което ме следи, но съм много притеснена до сега беше наред всичко,обаче тези дни доста стресови ситуации имах натоварих се дали има връзка с това. Моля кажете при вас имало ли е такива моменти?
Тези, които не са имали контракции, са по-скоро изключение. Какво каза за шийката грубата лекарка? Пийте лекарствата и магнезия и почивайте повече. Магнезият действа с натрупване междудругото. По-спокойно, всичко ще е наред!

# 317
Не ми каза нищо явно не е имало проблем там, каза да пия това което трябва и да почивам повече. Имам едно секцио преди 4г и половина вече си мисля, че от там имам сраствания и затова си имам такива болки. С първата бременност не помня така да ме е боляло. Дано да се оправят нещата

# 318
  • София
И с двете си бременности бях с леко болезнени контракции (сходни на менструални болки) от 17-18 г.с. Бяха си бракстън хикс, нямах скъсяване на шийката на матката...следователно ги игнорирах. И на мен ми бяха казали да пия магнезий и но-шпа, но аз общо взето нищо не съм пила. Ако контракциите не водят до скъсяване на шийката или разкритие, проблем няма. Важно е все пак да Ви следи внимателно лекар.

# 319
Момичета,аз също имам такива дърпания не знам да звъня ли на Агто много са леки в 9 г.с нормално ли е в тази седмица,виждам,че тук сте доста по-напред...

# 320
Абсолютно е нормално!

# 321
Благодаря!

# 322
Момичета,аз също имам такива дърпания не знам да звъня ли на Агто много са леки в 9 г.с нормално ли е в тази седмица,виждам,че тук сте доста по-напред...

Ако нещо ви притеснява, консултирайте се. Ние само споделяме нашия опит, но каква е вашата ситуация не знаем.

# 323
Здравейте има ли някоя майка с раждане секцио в период по - малък от 2г ? И как борите чувството за гадене ? 6г.с +2д

# 324
Има милиони такива майки, които са със секцио след по малко от 2 години, но всичко е индивидуално.

# 325
  • Седмото небе
Ако правилно разбирам-имате едно детенце родено със секцио и сега чакате второ, и сте в ранни седмици...
Ами то гаденето май е общовалидно  за всички независимо със или без бремености преди това... И без значение естествено или Цезарово е завършило. Пък облекчаването за всеки е различно-някой не правят нищо и чакат да им мине, други като мен например пият айрян... Но при мен беше и вече лято, та на климатик и разхладителни неща си избутах лятото. Мен само жестокото потене ме тормозеше много. Гаденето не ми беше нито много често, нито много силно.

# 326
Аз драйфах денонощно и нищо не ми помагаше, за съжаление. Това, което леко облекчаваше гаденето бяха следните неща: студена вода от хладилника - вода на стайна т повече ме провокираше; обикновени солети Хрус-хрус без сол; компот от кайсии (само течността) имаше понякога ефект; детските корнфлейсове Нескуик с краве мляко; чийзбургер от Макдоналдс. Това последното няма никаква логика, като се има предвид с колко боклуци са набъкани, нооо имаше период, в който ми успокояваше стомаха. А, и желирани бонбони.

# 327
Аз съм бременна с третото си бебче. Имам две по-големи дечица. Та, и сега както и предните две бременности съм с контракции от рано. Пия магнерот. Не се притеснявай, просто почивай, не плачи и не се тревожи, защото това още повече предизвиква контракции. Щом шийката е добре, значи не е опасно. Пий магнерота, щом се натрупа в организма, ще усетиш, че намаляват и контракциите. Но наистина, ако имаш възможност си полежавай повечко. И само положителни емоции 🤰🤰🤰❤️

# 328
за гаденето... на мен първите месеци частично ми помагаше кисело мляко или айрян, различни солени неща за хрускане (по малко), кола с повечко лимон/лайм... и джинджифил... чай или просто сух разтворен в топла вода с много лимон... захаросан джинджифил или с канела...

# 329
В началото айряна и доматен сок ме облекчаваха, но след това като почнаха киселините и нямаше спасение от никъде.

Общи условия

Активация на акаунт