Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори- 69

• 44 611
  • 758
  •   1
Отговори
# 210
Помняяя,ами дано сега е всичко наред и до финал 😻

# 211
Помняяя,ами дано сега е всичко наред и до финал 😻
Този път изчаках докато направя теста да мине повече време

# 212
  • Седмото небе
За мен е повод за радост твоя тест. Успех този път!!! Стискам палци! И аз получих благата вест с такъв тест, а сега гледам “двете чертички” да спинкат сладко. И истински се вълнувам, когато в някоя от темите видя положителен такъв.
Дано всичко бъде наред сега!

# 213
За мен е повод за радост твоя тест. Успех този път!!! Стискам палци! И аз получих благата вест с такъв тест, а сега гледам “двете чертички” да спинкат сладко. И истински се вълнувам, когато в някоя от темите видя положителен такъв.
Дано всичко бъде наред сега!
Благодаря от ❤️ това е голям подарък за нас, д но този път всичко е наред ☺️

# 214
Честито! Успех и до финал.

# 215
  • КиТ
Здравейт,помните ли меее Simple Smile
Днес ми е първия прегледет при гинеколожката,изкачах 2 седмици след като си направих тестовете за бременост.
Обаче си притеснявам дали всичко ще е наред....Четох тука из форума и не знам кое е правилно?Сега като отида на първи преглед,само с видиозон се гледа,не ти бъркат нали...щото май не е много хубаво Thinking и ако иска да го прави,какво да правя....Оф много се притеснявам,казах,на приятелят ми и той да дойде,не че знам дали ще го пуснат Unamused
Кажете как протича този първи преглед и какво да очаквам.Надявам се и всичко да е наред,да има бебе и да ок всичко,ама докато не мине днес...

# 216
Мен ме гледаха само  с коремен ехограф. Отчете се пулс и ми пусна кръвни изследвания

# 217
Днес ми е първия прегледет при гинеколожката,изкачах 2 седмици след като си направих тестовете за бременост.
Обаче си притеснявам дали всичко ще е наред....Четох тука из форума и не знам кое е правилно?Сега като отида на първи преглед,само с видиозон се гледа,не ти бъркат нали...щото май не е много хубаво Thinking и ако иска да го прави,какво да правя....Оф много се притеснявам,казах,на приятелят ми и той да дойде,не че знам дали ще го пуснат Unamused
Кажете как протича този първи преглед и какво да очаквам.Надявам се и всичко да е наред,да има бебе и да ок всичко,ама докато не мине днес...
Мен ме гледаха само с вагинален ехограф в първите месеци.
Мисля, че е добре да оставите лекарят да си върши работата и да прецени как ще е най-добре да направи прегледа.  Може да се наложи и да Ви "бъркат" - ако например не види добре сак с коремен ехограф. Оттук нататък ще Ви се налагат много прегледи и изследвания, няма да е само този в началото, така че се подгответе психически. Нищо страшно и неприяно няма. Успех!

# 218
по време на тест за глюкоза може ли да се пие вида ?

# 219

Ако говориш за обременяване с глюкоза- не. И не трябва да има много движение, защото се отразява на резултата.

# 220

За обременяване ли става въпрос или за кръвно-захарен профил?

# 221

В началото - до 3ти месец някъде - гледаха с вагинален. Не е особенно приятно, по-скоро неудобно. Поне при мен така беше. Като питах АГ ми каза, че тъй като е още малко сакчето може да не се види с коремен плода вътре.

# 222

В началото - до 3ти месец някъде - гледаха с вагинален. Не е особенно приятно, по-скоро неудобно. Поне при мен така беше. Като питах АГ ми каза, че тъй като е още малко сакчето може да не се види с коремен плода вътре.

Има разлика между гинекологичен преглед и прегледа с вагинален трансдюсер на ултразвук. Simple Smile
Не се притеснявайте толкова, мен са се пробвали веднъж да ме гледат с коремен ехограф първото тримесечие, едно натискане падна, болеше, за разлика от вагиналния който е по-скоро неприятен. (за протокола бях 45кг, не е като да имах мазнини да "пречат")
Да, има и истории за проблеми след преглед "отдолу" с ехограф. Споделете с гинеколога, че малко се притеснявате и го попитайте дали може да опита първо с коремен. Но бъдете спокойна и открита с лекаря си. Ако той/тя е разбран човек и най-вече професионалист това няма да повлияе по никакъв начин на прегледа ви.

Има случаи да ви трябва и гинекологичен преглед първите три месеца - в смисъл, да ви вземат цитонамазка и секрет ако имате оплаквания. Това обикновено се прави обаче към 3 месец.

# 223
Няма как да се види с коремен, а и доктори са супер внимателни с вагиналния. Не е като с обикновен преглед - вкарват и изкарват внимателно без да движат вътре много много.

# 224
Като споменахте глюкоза..това обременяване, на всяка мама ли се прави и кога /аз съм в 18 г.с/?  Моята е в норма, но съм с хашимото и май нещо ендото спомена, че е задължително да се направи, а АГ-то нищо не ми е казвал. То с питане става де..ще попитам на прегледа.

Общи условия

Активация на акаунт