Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори- 69

• 44 511
  • 758
  •   1
Отговори
# 480
Аз точно преди малко го купих от Медея, 3 опаковки си взех с рецепта. Не са ми искали генетично изследване.
Преди две седмици го намерих в кварталната аптека, но взех последната кутия и казаха, че не знаят кога ще има доставки.
Като цяло май нещата са много по-добре от преди няколко месеца, когато е имало проблеми с намирането.
Супер, това е добра новина.

# 481
Благодаря и на двете за отговора.Grinning
В някои аптеки искат освен рецепта и копие на изследването за тромбофилия. Така ми отговориха сега по телефона. Да ще взема рецепта от АГ за него, че имам за момента за Фраксипарин, но не трябвало да слагам от него.
Може ли да споделите цената в Медея за 6 бр колко е?

# 482
Да, цената е 42.29лв на кутия с 6 бр.

# 483
Здравейте!
Въпрос към дамите с проблеми с очите. Когато отидохте на преглед преди раждане, за да се установи дали е възможно естествено раждане, прегледът включваше ли разширяване на зениците?

С 0,5 диоптър съм. Simple Smile

Диоптъра няма значение, има значение състоянието на ретината и най-вече периферията. При мен имаше дегенеративни промени в периферията и затова родих секцио, иначе не съм с голям диоптър.

# 484
Здравейте!
Въпрос към дамите с проблеми с очите. Когато отидохте на преглед преди раждане, за да се установи дали е възможно естествено раждане, прегледът включваше ли разширяване на зениците?

С 0,5 диоптър съм. Simple Smile

Диоптъра няма значение, има значение състоянието на ретината и най-вече периферията. При мен имаше дегенеративни промени в периферията и затова родих секцио, иначе не съм с голям диоптър.

Благодаря!
Мина и при мен вече, наистина е по-добре да се разширят, за да се прегледат хубаво. Ако бебе е решило, ще може да е естествено. Simple Smile

# 485
На сайта на ИАЛ има списък с аптеки с телефони, от къде може да закупите НМХ - https://www.bda.bg/bg/%D0%B8%D0%BD%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B0 … %BD%D0%B8%D0%B5-2. Аз звъня в аптеката, която ми е удобна - питам имат ли и какви документи изискват, питам дали може някой друг да ми ги вземе и така. Има много полезна фейсбук група, където също при проблем - момичетата там помагат  -   ТРОМБОФИЛИЯ И БРЕМЕННОСТ. Преди да се задействат от министерството на здравеопазването с организацията по липсващия НМХ, купувах от Турция - техният се казва ОКСАПАР.

# 486
Фия, благодаря за подробната и полезна информация!

# 487
jordeli7 хубаво е преди да сипете такива обвинения, да се запознаете малко със законите в ЕС или където е правен теста.
Аз до момента съм живяла в две европейски държави и в нито една от тях не съм виждала подпис и печат на медицински (а и други) документи. А изследвания имам стотици страници. Понеже говорим за генетични, ще цитирам само тях. Генетичното ми изследване за тромбофилия е “подписано” само с “научен екип”. Правено е в една от най-добрите лаборатории в страната, в която живея и е напълно легално. На базата на него от държавната болница ми изписват вече 8 месеца необходимите ми лекарства, които получавам безплатно.

Генетичното изследване за синдромите на бебето ми е “подписано” само с името на човека, който го е направил. Написано е име и номер на медицинското лице, но абсолютно никъде няма подпис и печат.

Всъщност мокър печат не съм виждала откакто заминах да живея в чужбина преди 8 години. От също толкова време имаме фирма и фирмата ни печат не притежава.

Мъжът ми работи от 7 години за английска фирма и договорът му е устен. Хартиено копие никога не е виждал или подписвал, но всичките му служебни права и задължения се изпълняват на базата на този договор, който се предоговаря всяка година УСТНО.

Разбирам, че в България сте свикнали с мокър печат и подписи, но това не означава че целият свят функционира така.
     Бланката не е оригинална ,няма град  , няма име  на човека извършил изследването  ,нито номер ,нищо .По въпроса за това ,че живеете извън България ,аз също живеех извън страната дълго време .Правила съм изследвания в две западноевропейски страни ,инвитрото също е направено там.Така ,че недейте да правите хората на незнаещи .Написала съм го не за себе  си ,а за момичетата ,на които им предстои    ,за да не бъдат излъгани .

# 488
  • София / Виена
Здравейте, момичета! Имам питане към тези, които се следят при АГ, което не изражда. В коя седмица се прехвърлихте или планирате да го направите при този, при когото искате да раждате? В началото на седми месец съм, така че обмислям варианта най-скоро да се насоча към конкретен лекар, за да имам поне 2-3 прегледа при него и да ми е по-спокойно.

# 489
Здравейте, момичета! Имам питане към тези, които се следят при АГ, което не изражда. В коя седмица се прехвърлихте или планирате да го направите при този, при когото искате да раждате? В началото на седми месец съм, така че обмислям варианта най-скоро да се насоча към конкретен лекар, за да имам поне 2-3 прегледа при него и да ми е по-спокойно.

Аз съм 36г.с. вече отидох при АГ, който щеше да ме изражда по-късно. Да има време да свикна с него и той да си направи прегледи и тнт, да събере инфо за бременността и такива работи.

Да питам, след епизиотомия колко време преди да може с козметични продукти да се мие долу където е шева? В болницата казаха само промивки с реванол да правя, обливане с вода и до тук. Само 1 път направих и щях да се гътна от болка след това и смених на смрадлика. Обаче за интимен гел и тнт не мога да намеря инфо кога мога да ползвам, а само с вода и смрадлика ме е страх да не стане инфекция.

# 490
Да питам, след епизиотомия колко време преди да може с козметични продукти да се мие долу където е шева? В болницата казаха само промивки с реванол да правя, обливане с вода и до тук. Само 1 път направих и щях да се гътна от болка след това и смених на смрадлика. Обаче за интимен гел и тнт не мога да намеря инфо кога мога да ползвам, а само с вода и смрадлика ме е страх да не стане инфекция.

Няма да стане инфекция. Важното е да се мие по няколко пъти на ден, добре да се подсушава и да се оставя на въздух възможно най-дълго.
На мен ми изписаха измивна пяна Гинексид веднага след раждането, много е нежна и продължавам нея да си ползвам. Също и Цикатридина спрей пръсках.

# 491

И аз съм в същия казус, планирам към 34 седмица може би да започна да ходя при израждащия.

# 492
Здравейте някоя мама имала ли е задух и задъхване? Аз съм в 19г.с от 2-3 дни усещам задъхване това ме притеснява и почвам да се паникьосвам почва и сърцебиене, малко съм лабилна и си внушавам какво ли не.. Също и носа ми се запушва без да имам хрема особено като съм на топло или вечер. Има ли нещо което мога да направя нормално ли е според вас? Благодаря 🙂

# 493
Нормално е! Нищо обезпокоително.

# 494
  • София / Виена
Ooo, напълно е нормално. Сега съм в 27г.с. и от две седмици насам нищо не мога да усетя като аромат - постоянно ми е запушен носът, а през нощем е някакъв ад. Водят го като нормален симптом, както и задуха, който дори с по-късните седмици става по-осезаем.
Нормални неща са, не се притеснявай Simple Smile Иначе за запушен нос при мен помага малко сол във водичка, която си капвам с пипетка. Ако предпочиташ спрей има на Куикс с океанска вода.

Общи условия

Активация на акаунт