Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори- 69

• 44 499
  • 758
  •   1
Отговори
# 495
Това е нормално нещо при бременни. Можеш да си слагаш малко физиологичен разтвор за носа. Аз това си слагах. Задъхването го имах на моменти. Не се притеснявай, нормално е и не си втълпявай разни неща.

# 496
Здравейте някоя мама имала ли е задух и задъхване? Аз съм в 19г.с от 2-3 дни усещам задъхване това ме притеснява и почвам да се паникьосвам почва и сърцебиене, малко съм лабилна и си внушавам какво ли не.. Също и носа ми се запушва без да имам хрема особено като съм на топло или вечер. Има ли нещо което мога да направя нормално ли е според вас? Благодаря 🙂

Здравей! Моят нос е запушен постоянно от няколко месеца, АГ казва, че е нормално, заради хормоните лигавиците в организма "набъбват". При по-сух въздух и вечер е най-неприятно.

На мен много ми помага Балсам Колд "Хималая". С него НЕ се мажат лигавиците, защото може да се изгорите! Маже се само около носа и челото /синусите/. Има МНОГО силен аромат на мента и евкалипт. Може да не допадне на всеки, на мен лично много ми помага Blush

# 497
Много благодаря за отговорите 🙂

# 498
Добър ден мами, искам да ви попитам лекаря каква книжка ви дава когсто забременеете

# 499
  • София
Каква книжка? Нещо не разбрах въпросът? За амбулаторна книжка ли става въпрос?

# 500
Каква книжка? Нещо не разбрах въпросът? За амбулаторна книжка ли става въпрос?
ми нали когато отидете на грнеколог ви дават една книжка, че сте бременни как се казва книжката?

# 501
За картона ли става въпрос? Никаква книжка не са ми давали.

# 502
Да за картона става на въпрос името как му е

# 503
Лична амбулаторна карта? Ама тя мойта си беше в мен. Ако я нямате, вижте да не е при Джипито. Гинекологът нищо не дава.

# 504
  • София
И аз си имах преди това.

# 505
Да за картона става на въпрос името как му е

Да нямате предвид "Картон/карта за профилактика на бременнноста"
 https://kantselarski.bg/product/karta-za-profilaktika-na-bremennostta

Не всички АГ правят такъв при регистиране на бременноста, моята каза, че попринцип преди раждане го изготвя.

# 506
Да не би да става въпрос за обменната карта...

# 507
Да не би да става въпрос за обменната карта...

Нея чак с документите за раждане я дават. С направлението и амбулатория лист, вече последните седмици.

# 508
Здравейте момичета
Бихте ли ми дали  отзиви за 
гинеколог в Плевен
 Д- р Ивалина Хорозова?

# 509
Здравейте, момичета 😊
Някоя от вас случайно да е приемала следните лекарства (хранителни добавки по-скоро) по време на бременност? Изписа ми ги ендокринолог, но ме е страх да пия каквото и да било, преди да се уверя, че са безопасни за мен и бебето!
Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт