Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори- 69

• 44 489
  • 758
  •   1
Отговори
# 525
Предписал ти го е лекар! Не знам какво по- сигурно от това мнение търсиш!
Да така е, но в листовката пише че не се назначава на бременни затова попитах.

# 526

Щом имаш съмнение се консултирай с втори АГ. Напълно те разбирам, но ние тук не сме лекари, така че да не бъдеш нещо подведена. Късмет!

# 527

Щом имаш съмнение се консултирай с втори АГ. Напълно те разбирам, но ние тук не сме лекари, така че да не бъдеш нещо подведена. Късмет!

Благодаря ви.

# 528
На повечето лекарства пише, че не се препоръчват по време на бременност, защото не се правят клинични изпитвания с бременни жени, за да имат право да напишат на листовката, че са ок за бременни. Нелекувана инфекция, в който и триместър да е тя, може да е много по-опасна за бебето, отколкото някакъв евентуален ефект от лекарство. Затова лекарят е този, който преценява риск-полза и предписва лечение. Успех и да минава бързо!

# 529
На повечето лекарства пише, че не се препоръчват по време на бременност, защото не се правят клинични изпитвания с бременни жени, за да имат право да напишат на листовката, че са ок за бременни. Нелекувана инфекция, в който и триместър да е тя, може да е много по-опасна за бебето, отколкото някакъв евентуален ефект от лекарство. Затова лекарят е този, който преценява риск-полза и предписва лечение. Успех и да минава бързо!
Много благодаря успокои ме, имах малки притеснения защото бебчето е дълго чакано.

# 530
Здравейте бременна съм в 11 седмица и преди няколко дни спря да ми се гади. При някои от вас случвало ли се е?

# 531
Да, нормално е в края на първия триместър да спре гаденето. При мен беше същото.

# 532
Да, нормално е в края на първия триместър да спре гаденето. При мен беше същото.
Много благодаря за отговора🙂 притеснено ми е защото преди 2 години имах аборт в 6 седмица и сега ме е страх да не би да е спряло развитието. Преди 5 дни бях на лекар всичко беше нормално и на следващия ден спря да ми се гади.

# 533
Момичета, бихте ли ме насочили къде в Пловдив мога да посетя спешен АГ кабинет? От 2 дена усещам нещо като контракции и остри болки долу, където трябва да е бебето и искам да знам къде мога да отида в 9 вечерта например. В 12 г.с. съм. Благодаря ви от сърце предварително!

# 534
Не съм от ПЛд не мога да ти помохна,но мога да те успокоя че усещам същото в 12 г.с и ходих не беше контракция а напрежение и пробождане,попринцип сега матката нараства интензивно и е нормално,но за да си спокойна намери и посрти аг, всичко ще е наред ❤️

# 535
Момичета, бихте ли ме насочили къде в Пловдив мога да посетя спешен АГ кабинет? От 2 дена усещам нещо като контракции и остри болки долу, където трябва да е бебето и искам да знам къде мога да отида в 9 вечерта например. В 12 г.с. съм. Благодаря ви от сърце предварително!

Стягане и втвърдяване ли е това нещо като контракции? Нормално е да има болки като преди менструация попринцип, но ако са много силни, идете да ви видят. И аз не мога да помогна с болница, в Хирургиите дали няма да има? В Селената и Пълмед също имат спешно, там би трябвало да могат да ви погледнат.
Аз бих звъняла подред на всичките, ако мисля, че е спешно.

# 536
Селена има спешен кабинет и са много любезни и обесняват добре .
Хирургиите имат но.са много не любезни и груби не ги препоръчвам .

# 537
Благодаря ви много!!! За Селена знам и аз, но ако се наложи да ме приемат да лежа е частна болница и мисля, че беше доста скъпо на ден.
Това, дето усещам, не съм го усещала откакто съм бременна. Като през 1 минута усещам стягане с остри болки, н3 много силни, но дискомфортни. Пробождането не ме притеснява, за него си знам, че е нормално.
Вчера вдигах племенника, който е на 2, но е доста тежичък и не знам, дали не си направих нещо.. Sad
Благодаря ви за насоките! ❤

# 538
Отидете в Хирургиите или Окръжна, стягане с остри болки звучи точно като контракции, дано всичко да е наред. Успех!

# 539
Здравейте в 9г. с 5 дни продължавам от време на време да се чувствам все едно всеки момент ще ми дойде. Нормално ли е според вас?
При парене ниско долу си пуснах микробиология и през това време аг ми каза да мажа с клотримазол, но малко ме притеснява да се мажа с него. Някой друг ползвал ли го е? И помогнал ли е съответно? Второ аг ми казва, че дори да излезе нещо на микробиологията до 12 г. с не трябвало да го лекувам, било опасно.

Общи условия

Активация на акаунт