Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори- 69

• 44 463
  • 758
  •   1
Отговори
# 615
Момичета,
Някоя от вас имала ли е ниска плацента?
Вярни ли е, че мжое да се вдигне с напредването на бременността? И ако има родили - задължително ли е секцио или не?

И един друг страничен въпрос - бихте ли споделили сайтове, в които може да се регистрирам за подаръци за новородено? ( в чужбина дрогериите изпращат малки подаръчета за бебета, за годинката и т.н)
И да не се вдигне не е проблем. Ще те оперират и това е. Не е болка за умирачка Simple Smile.
Моята не се вдигна, но аз от самото начало знаех че ще съм секцио и изобщо не съм я мислила тази плацента.

# 616
  • София
Нещо ефикасно срещу разстройство? Лекарката каза, че няма какво да пия, да ям суха храна, обаче имам по-голямо дете и не мога да го затворя два дена вкъщи, докато ми мине от само себе си Sad

# 617
Нещо ефикасно срещу разстройство? Лекарката каза, че няма какво да пия, да ям суха храна, обаче имам по-голямо дете и не мога да го затворя два дена вкъщи, докато ми мине от само себе си Sad

Размийте си нишесте, то затяга. Отделно само чист сварен ориз.

# 618
И на моето БХС в понеделник докторът е написал предна ниска плацента. Нищо не ми каза свързано с това и като се прибрах и четох, направо се изплаших. Четох, че се препоръчва лежане, без секс и какво ли още не. Ние с моя мъж си правим секс, обикалям си, не съм имала никакъв проблем до сега. В сряда ми е часа за ЖК и не знам дали да не звънна на следящия ми какво да правя. Всеки път ли с предна ниска плацента са належащи ограничения?

# 619
Как така какво да правите? Часът ви е след три дни, нищо спешно не е станало. Ще обсъдите тогава. В повечето случаи плацентата се качва нагоре и не е проблем. Спокойно!

# 620
И на моето БХС в понеделник докторът е написал предна ниска плацента. Нищо не ми каза свързано с това и като се прибрах и четох, направо се изплаших. Четох, че се препоръчва лежане, без секс и какво ли още не. Ние с моя мъж си правим секс, обикалям си, не съм имала никакъв проблем до сега. В сряда ми е часа за ЖК и не знам дали да не звънна на следящия ми какво да правя. Всеки път ли с предна ниска плацента са належащи ограничения?

Зависи от типа превия, но като цяло се препоръчва въздържание от сексуални контакти и ограничена двигателна активтосн осново след 30 г.с. Аз досега 3 пъти имах леки прокървявания към 14-15 г.с., към 20-22 г.с. и сега, та доста лежа, когато съм у дома и работя по- ограничено, не вдигам нищо.

# 621
Благодаря ви. Не толкова какво да правя, по-скоро какво да не правя. Ще обсъдим в сряда, но силно се надявам да не ми наложат някакви кой знае какви ограничения, защото поне за сега се чувствам прекрасно. Но.. каквото такова. Дано не получа прокървяяане. Не, че правя кой знае какво, просто си живея нормално. Днес влязох в 14 г.с.

# 622
Благодаря ви. Не толкова какво да правя, по-скоро какво да не правя. Ще обсъдим в сряда, но силно се надявам да не ми наложат някакви кой знае какви ограничения, защото поне за сега се чувствам прекрасно. Но.. каквото такова. Дано не получа прокървяяане. Не, че правя кой знае какво, просто си живея нормално. Днес влязох в 14 г.с.

Ако не се вдигне плацентата и остане ниска, реална опасност възниква след 30 гестационна седмица, тъй като бебето лежи върху плацентата и тези на нея. А също така започват естествени физиологични процеси по скъсяване на шийката цел подготовка за раждане, която бидейки покрита от плацентата, я разбутва.

# 623
Благодаря, Шели! Докторът препоръча и обременяване с глюкоза в 30 г.с. Не знам дали има общо с това. Знам, че ми е висок рискът за гестационен диабет - 1:80

# 624
Не се втелявай! На 40++ изкарах една нормална бременост, въпреки ниската плацента и без никакви ограничения! Имаше дни в които ходех по 15-17 км на ден! Успокойте се и се насладете на бремеността си!

# 625
Савова, индивидуално е. Аз, ако направя повече от три хиляди крачки, веднага имам прокървяване. Може би зависи от местоположението на плацентата, но моята е задна превия тоталис. Имала си късмет да имаш нормална бременност без проблеми, но една моя приятелка роди в 27-ма гестационна седмица заради кръвоизлив заради плацента превия, а другата в 34 г.с., така че не може да се обобщи.
Обременяване с глюкоза няма нищо общо плацентата. То зависи от показателите на кръвната захар и инсулин, колко голямо е бебето количеството на околоплодните води. И разбира се преценката на ендокринолога.

# 626
Всичко е в главата. Бремените не са болни, а бремени.

# 627
Кървенето определено не идва от главата, а от местоположението на плацентата и тежестта на бебето върху нея. Има патологична бременности,  които за съжаление са различни от нерисковите. Щом Сигридов, който много не се впечатлява от местоположението на плацентата, изрично ме предупреди значително да огранича двигателната си активност заради риск от преждевременно раждане в 32 гестационна седмица в следствие на плацентата, явно има причина. Аз обаче продължих да си ходя, защото работя и няма как да лежа постоянно и естествено пак прокървих, но Слава Богу слабо.
Така че нещата при всеки са много индивидуални и зависят от много фактори.

# 628
  • София
Що за глупости, че всичко идва от главата? Явно въобще не сте запозната що е то проблемна бременност.

# 629
Запозната съм много добре. Тук говорим за конкретен случай в който доктора не и е казал нищо тревожно, но жената вече ще пита не какво трябва да прави, а какво не трябва да прави. Както самата тя се изрази. Това звучи толкова негативно, за това и казах че всичко е в главата, а тя е само в 14 седмица ...

Общи условия

Активация на акаунт