Темата на Ибо 🎧 Ибрахим Челиккол и Демет Йоздемир в "Doğduğun Ev Kaderindir" №69

• 30 617
  • 738
  •   1
Отговори
# 285
Много хубави коментари, момичета. Аз обаче нямам интернет до утре сутринта, снегът е скъсал кабел и чак утре ще ни го сменят. Няма да мога да гледам серията, от телефона не обичам да пиша, защото не ми тече мисълта. Grinning Желая ви приятно гледане и ще ви чета само.

# 286
О, Mery, аз също съм за ненамеса във вътрешните и външни работи на други хора. Права си, че само най-близък може да те изтърпи. Безотговорно е да даваш наклон на живота на другите без да си се посветил да видиш всички страни, което не ти е работа. То и за това си има психолози, които професионално да помогнат, без да се влиза в личното пространство с ботуши . Но моето лично правило е, ако не се справяш емоционално- откъсни се. Времето и разстоянието помагат.

# 287
victoria vassileva, ще коментирам, защото твоя пост е след моя.
Да, крайна съм не само в оценките си, но и в отношенията. Казвали са ми го. И по зодия съм такава Simple Smile. Но е доста кратък животът за да се занимавам с неудачите на друг (изключвам семейството си). Да кажем, че ми се задейства инстинкта за самосъхранение, защото се натоварвам психически, когато ме занимават с едно и също. А някои хора просто обичат да се правят на жертви, да търсят съчувствие. Разбира се, че и аз съм правила грешки, но съм си извличала поуките, а пък и не товаря другите с проблемите си. Дето казват хората - на вълка шията му е....
Мисля си, че човек има лимит и от грешки докато не направи последната... фаталната. Дано Зейнеп разбере, че трябав да мисли първо за себе си, да помага на другите, но да не оставя да я използват и манипулират.

+1!

Не смятам, че е крайна тази позиция - напротив - точно така е. Груба грешка е да даваш непоискана помощ, да правиш непоискано добро, не само заради самосъхранението и запазването на личните граници, но и заради отчитането на факта, че всеки човек има различни представи... Различен светоглед, гледна точка, житейски опит,  емоционална зрялост и т.н., съответно това, което според мен е добро, за него може да е краят на света.
Имаше една много хубава притча за пеперудата, ще перефразирам накратко -

Един човек вървял и видял как нещо се мъчи и гърчи - видял, че е пашкул, от чиято пукнатина се опитвала да излезе пеперуда, която сякаш се отказала да се бори и спряла, без да успее да излезе. Решил да направи добро дело и да ѝ помогне, затова срязал пашкула и я извадил навън.
Само че тялото на пеперудата било толкова слабо и немощно, крилата ѝ били недоразвити и едва се движели, че никога не успяла да полети и така прекарала живота си...
И всичко само заради това, че човекът, желаейки да ѝ помогне, не разбрал, че усилието за излизане от пашкула е необходимо на пеперудата, за да може тялото ѝ да укрепне, крилата ѝ да се разгърнат и така тя да може да лети.

Така и със Зейнеп - всяка от нас, на която очевидно ѝ пука достатъчно, че да взима присърце сюжета, ѝ се иска да "помогне" със съвет и дава мнение как би трябвало да постъпи (затова е и тази тема, все пак), но истината е, че както казваше героят на Джаред Лето в брилянтния филм Mr. Nobody, "Всяко решение е добро решение. Всеки избор е добър"...защото или ще те доведе до щастлива развръзка, или до необходим урок, който да ти послужи като ценен опит за бъдещото ти развитие.

Много философски го подкарах, ама дава повод за размисъл Stuck Out Tongue

# 288
  • Плевен / София
Озетът вече върви....

# 289
# 290
Цитат
, "Всяко решение е добро решение. Всеки избор е добър"...защото или ще те доведе до щастлива развръзка, или до необходим урок, който да ти послужи като ценен опит за бъдещото ти развитие.

Bea, точно това ме дразни у Зейнеп, че ни си научава уроците!

Да кажа, че много уважавам Зейнеп, че когато говори с Мехди го гледа право в очите, не отклонява поглед като жертва или подчинена нему. Докато той или гледа някъде встрани, или се врътва и си тръгва (напр. когато говореше с Мюжгян). Характерно е за безволевите хора, тези които се спускат по инерция в живота, да загърбват проблемите, да се скътават или да затихват, като се надяват всичко да се самооправи без тяхната намеса.

# 291
  • Плевен / София
Зейнеп наистина остави Баръш да я чака в ресторанта , а тя пое защитата. Затворникът, който извърши убийството даде лъжливи показания....Реклами...

# 292
-Мехди, расскажи мне правду, как все было?
-Он хотел меня пырнуть ножом, я отбился, пошел за охранниками, пришел, а он уже весь в крови...
-Понятно, пошли...

# 293
Много лошо! Излъга Баръш, но накара и Емине и Саваш да лъжат

Голямо репчене на Мехди, с всички се скара в затвора

Тая песен като подигравка към Баръш ми прозвуча. Те го лъжат най-нагло, той да им свири на китара

Последна редакция: ср, 27 яну 2021, 20:48 от mery_poppins1

# 294
  • Плевен / София
Малко несериозно Баръш се върна в къщи и си правят импровизиран концерт...Зейнеп излъга...Саваш ще и помага....мазало голямо....Джемиле май н иска да се връщат в къщата на Зейнеп....Къде ли ще ходят...
Баръш не заслужава така да го лъже Зейнеп. Ако тя смята, че има право трябва да си отстоява позицията и да каже какво прави. Как смята да ходи на заседанията в съда без Баръш да разбере...

# 295
Гледам на моменти, ама тая затворническа сага много омръзна Head Band

# 296
Тия Караджа откъде пари за бензин, че все обикалят по улиците!?

Това малкото няма ли да го пращат някъде, че вече МНООООГО прекалява!

# 297
Баръш не заслужава така да го лъже Зейнеп. Ако тя смята, че има право трябва да си отстоява позицията и да каже какво прави. Как смята да ходи на заседанията в съда без Баръш да разбере...

+1

Писна ми от този Мехди- не си седна на задника в затвора- сам си проси боя...

# 298
  • Плевен / София
Кибрит/Дилара/ продължавада се държи нагло и да държи сметка.....

# 299

+1

Писна ми от този Мехди- не си седна на задника в затвора- сам си проси боя...

Най-добре цялата фирма на Баръш да откаже всичките си дела и да се заеме с Мехди. То бива толкова конфликтен човек, бива, ама чак пък толкова не бива!!!
Вечно гневен и готов за побоища!

Общи условия

Активация на акаунт