Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Темата на Ибо 🎧 Ибрахим Челиккол и Демет Йоздемир в "Doğduğun Ev Kaderindir" №69

 • 25 300
 • 738
 •   1
Отговори
# 270
 • Плевен / София
 • Мнения: 14 547
Не се знае и каква е била първата жена на Баръш и дали не е имало подобни проблеми.
Ако Баръш вече е минал по този път и отново допуска същата "грешка", защо да упрекваме Зейнеп, че не може да се отърси от желанието си да помогне винаги...дори когато е за нейна сметка.

# 271
 • Мнения: 3 281
Не се знае и каква е била първата жена на Баръш и дали не е имало подобни проблеми.
Ако Баръш вече е минал по този път и отново допуска същата "грешка", защо да упрекваме Зейнеп, че не може да се отърси от желанието си да помогне винаги...дори когато е за нейна сметка.

Да видим дали ще споменат проблеми в първия брак на Баръш. Но дори и да прави грешка, тя ще му е втора. Докато на Зейнеп грешките вече се превръщат в рецидив.

# 272
 • Мнения: 1 259
Ново от Демет. Мястото ми прилича на дома на Зейнеп.


И още промо-снимки от продукцията>>>

"Зейнеп поема делото на Мехди, вярвайки в неговата невинност"


"Първите впечатления на Озлем от Зейнеп ще бъдат много сурови"


"Всеки има нужда от другар като Нух"


"Саваш помага на Зейнеп въпреки Баръш"


Явно заедно са излезли: Саваш, Баръш, Емине и Зейнеп - облегалките на столовете са еднакви Wink

# 273
 • Мнения: 7 282
Привет в сряда Hug


# 274
 • Мнения: 3 281
  "Всеки има нужда от другар като Нух"

Моето разбиране за другар, който те подкрепя и те насърчава в решенията ти е друго, ама нейсе 😁

  "Саваш помага на Зейнеп въпреки Баръш"

Така написано навежда на мисълта, че Баръш е разбрал за делото и не одобрява (с право) вмешателството на Зейнеп в него.

# 275
 • Мнения: 310
Айде и аз да се изкажа по серията и фрагментите...Не, че има нещо, което вече да не сте казали.... но аз самата изгубих хъс и онова желание да гледам отделни моменти и цели епизоди по няколко пъти. От серията с отвличането започна да се усеща хаоса в сценария – естествено и образите станаха накъсани, незавършени, изчезнаха онези красиви диалози, онази симбиоза във всяка серия, която ме караше да очаквам следващия епизод, за да се насладя на актьорското майсторство и режисурата. Ето защо с усилие изгледах серията за трети път, почти само с мишката, защото липсваха онези нюанси на езика – нямаше как да се изгубя в превода...
  Нищо не е в състояние да ме откаже от сериала, затова чакам с нетърпение онлайн включването.


И аз снощи изгледах серията с превод, болшинството коментари дотук се покриват почти изцяло с мнението ми, затова няма да досаждам с повторения, само ще споделя няколко от нещата, които ми направиха най-силно впечатление или предизвикаха по-силна реакция у мен. Flowers Hibiscus

Flowers Herb Мъдрият и деликатен подход на Султан, когато завари Зейнеп сама и потисната в кухнята на сутринта, след като двете ѝ майки с право я нахокаха заради оттеглянето на жалбата. Султан обикновено пречупва нещата през хумор и по-лековати филтри, което също е добър вариант, но този път особено много ми хареса проницателното изказване за това как изразите (и изобщо манталитета), с които сме израснали, после се вкореняват дълбоко в безсъзнателното и за съжаление често стават причина за страдания и недоразумения после. Това "живота си ще дам за теб" е право в целта като неписаната мантра на Зейнеп, която ѝ дърпа сърдечните струни и повелява да е добра, разбираща, жертвоготовна, състрадателна и т.н. и т.н....за своя собствена зла участ, защото при нея липсва най-основният момент - инстинктът за самосъхранение. Не само, че липсва, но и сякаш дълбоко в себе си е убедена, че е егоистично и лошо човек да помисли първо за себе си, да се погрижи за себе си, да постъпи според истинските си желания, вместо да ги пречупи, за да се съобрази с другите, само и само да са доволни от нея. Това е пагубно, токсично и изключително опасно, защото - както виждаме, води не само до непрестанни драми и неприятности, но и ни изпепелява отвътре. Такива хора често се разболяват и физически.

Пак се отплеснах, да се върнем на темата - Султан и късането на статиите за отвличането от вестниците, символично приключване и своеобразен катарзис на миналото - чудесно беше! За съжаление, само няколко кадъра по-късно, отново всмукаха Зейнеп в тинята...

Flowers Apple Повдига ми се от това малко неблагодарно простовато същество Кибрит. Махленската дребнавост не прощава, а от несправедливото чувство докато ѝ гледах злобно стиснатите устни и обвиняващите пулещи се очи, направо ме задуши на няколко пъти. Каква ирония - когато търсеше сметка защо Нермин била забравила за това как Мехди я беше приютил, а самата тя прелива от неблагодарност към Зейнеп, без която нямаше нищо да види - ни семейство, ни дом, ни образование.... Забрави ли, че това младо момиче, с и без друго предостатъчно проблеми в живота, доброволно се нагърби да ѝ стане настойник - без дори да я познава кой знае колко добре...и че после именно тя, а не прехваления ѝ майстор Мехди, се погрижи да я измъкне от сиропиталището и да я очовечи малко?
Гнус ме е да я гледам направо, седнала да ми назидава - ако бях на мястото на Зейнеп, щях да ѝ лепна кексчето на лицето след отвратителната си реакция на рождения ден! То бива бива, ама...Баш на Зейнеп ли ще обяснява колко е сложна ситуацията - на нея, която ОТНОВО си взе беля на главата и прибра целия катун барабар с бебето у дома??? Пикла!
Много ме дразнят хора с такива разбирания - както каза и Джемиле "вече не можем да се радваме", които попарват и потъмняват всичката светлина заради някакъв конкретен проблем и вменяват чувство на вина на всеки, дръзнал да опита да разведри обстановката.
"Ние не искахме, но не можахме да убедим Зейнеп"... да ни довлече всички вкъщи.... Ужас!
И всеки път като Зейнеп е на работа или прави нещо друго, свързано с нейния собствен живот, все ще се намери някоя от хлебарките да ѝ се раззвъни по телефона или да заблъска по вратата, аман бе!

Animal Hear No Evil Непрестанната тежка драма с фамилия Зрънкови ъъъъ Караджови Rolling Eyes
Вманиачената лепкава Джемиле, която - ако има едно лесно като коала да се залепи на Мехди и да живее симбиотично вовеки веков там - ще забрави всичко друго. Нух, мух, никой друг не е важен, важното е, че братчето ѝ е петел на петлите и други господари не признава, не може да работи той под чуждо началство, това е най-голямата драма...
Естествено, Нух все повече проглежда на какви пачи яйца се е насадил, но като го знаем колко е безхарактерен, никога няма да предприеме нещо, той дори в прав текст не може да се конфронтира, само с пасивно-агресивни намеци. В началото го смятах за един от най-светлите образи, което щеше да е вярно, ако имаше и малко гръбнак, но нейсе. Честно казано бих предпочела приятел, който да има смелостта да ти каже някои неприятни истини в лицето, за да ти помогне, вместо да ти дундурка патологията от страх да не те разсърди.

Animal Snake Колко противен ми е Мехди, чак грозен за гледане, с неговата перманентна физиономия на вечния многострадалец, с тези драматични тежки въздишки и говорене в мн.ч. с придихания - честно, от толкова извъртане на очи ме заболя главата докато гледах. Вярно е, че го натопиха, но по дяволите - как можеш да се правиш на такъв "мъжкар", когато всъщност си гола вода и нямаш капка съобразителност да се осъзнаеш какво правиш, къде как трябва да се държиш и какви последствия имат действията ти?
(Между другото, не би ли трябвало да има камери във фоайето на тоалетните - все пак това е затвор? Така ще се види кой е намушкал онзи, макар че този Вейси явно е с размаха на турския Дон Корлеоне - предвид колко влиятелен го изкараха...
За мен той е едно непораснало разглезено момче, задушено от компенсиращата хеликоптерна любов на двете си каки, застинал в емоционалната зрялост на 12 годишен.
Честно казано, изобщо не ми е жал вече - направо досадно ми стана когато вместо да го освободят, отново си навлече неприятности. Омръзна ми и да гледам разкривените хленчещи физиономии на Джемиле, Кибрит и Бенал - която докато подтичва с това бебе в ръце по участъци и болници, вече ми е малко като карикатурен образ.

Revolving Hearts Много ми харесаха моментите на зараждащите се чувства между Баръш и Зейнеп - музиката, погледите, невербалната комуникация - по едно време и на мен ми запърхаха пеперудите в корема чак. Innocent

Animal Monkey Face Чичото е страхотен образ, от онзи тип хора, за които казват "по-голям от живота".. Не мислех, че ще се намери някой, който така добре да пасва на Султан - като нейното мъжко Аз е.

Animal Lion Нермин и тремора на дясната ръка - това ми прилича по-скоро на психосоматична реакция, когато е под силен стрес. Нали в началото на първи сезон, когато Зейнеп я посещаваше, все ѝ напомняше да си пие лекарствата - доколкото разбрах тогава, става дума за нещо на нервна почва, отколкото на някакво физическо заболяване, иначе щяха да бъдат по-конкретни - нямаше да пропуснат този повод за още драма... Да видим какво ще излезе, винаги могат да решат и от тази трънка да извадят заек. Animal Rabbit2
Само дано връщането на парите на Нермин да не се превърне в банка за всички паразити наоколо...

И накрая нещо да се посмеете - пуловера на Зейнеп ми напомни за Фреди Крюгер от "Кошмари на Елм Стрийт"

Последна редакция: ср, 27 яну 2021, 15:09 от BeaSnow

# 276
 • Плевен / София
 • Мнения: 14 547
Не само, че липсва, но и сякаш дълбоко в себе си е убедена, че е егоистично и лошо човек да помисли първо за себе си, да се погрижи за себе си, да постъпи според истинските си желания, вместо да ги пречупи, за да се съобрази с другите, само и само да са доволни от нея. Това е пагубно, токсично и изключително опасно, защото - както виждаме, води не само до непрестанни драми и неприятности, но и ни изпепелява отвътре. Такива хора често се разболяват и физически.


Мисля, че това има връзка с отглеждането и от Нермин....Попаднала в чужда къща, желанието и да се хареса, за да не бъде отхвърлена, и върната в махалата е станало като второ "аз" за Зейнеп.
В началото на сезона, когато дадоха Зейнеп при психоложката, точно това тя акцентира..че Зейнеп няма никакво чувство за самосъхранение....
Харесва ми, че никой от образите не е само добър или лош...Всички имат своите нюанси....

# 277
 • Мнения: 310
Гости, ясно е какви са причините - коментирали сме многократно вече Simple Smile Не я обвинявам, ядосвам ѝ се, защото ми се иска вече да го осъзнае и с действия, не само на моментни проблясъци, които бързо-бързо биват угасени от поредната махленска драма, в която бива въвлечена...

Между другото, не ми се смейте, ама чак сега изведнъж ми просветна, че всъщност братята Баръш и Саваш дефакто се казват Мир и Война Simple Smile Колко символично!

Ето ви малко романтика за сгряване на душата в този студен следобед:

# 278
 • Плевен / София
 • Мнения: 14 547
Гости, ясно е какви са причините - коментирали сме многократно вече Simple Smile Не я обвинявам, ядосвам ѝ се, защото ми се иска вече да го осъзнае и с действия, не само на моментни проблясъци, които бързо-бързо биват угасени от поредната махленска драма, в която бива въвлечена...

Между другото, не ми се смейте, ама чак сега изведнъж ми просветна, че всъщност братята Баръш и Саваш дефакто се казват Мир и Война Simple Smile Колко символично!

Ето ви малко романтика за сгряване на душата в този студен следобед:


Беа и мен ме е яд. Искам най после да е щастлива и да не трябва да е винаги в обяснителен режим...Ще видим дали ще успее....
Интересно дали "Саваш"- война няма да се яви помирителя между Зейнеп и брат си...

# 279
 • Мнения: 310
Днес имам голям хъс за обсъждане, все се сещам още нещо след като вече съм се изказала. Пия кафенце и съм на конушмак с вас Simple Smile

От коментарите под клипчетата за сериала в YouТube има много попадения.
Например един потребител е направил малък списък с поразиите, които Мехди причини на Зейнеп, за тези, които все още настояват да ги видят заедно накрая:

- Крещя ѝ в лицето до степен на разтреперване
- Правеше ѝ забележки за облеклото
- Чупеше мебели в пристъп на ярост
- Заключи я вкъщи като затворник, след като ѝ забрани да излиза
- Следеше я
- Премести се до нея, за да я държи под око
- Ровеше ѝ в телефона и си позволи да изтрие снимки
- Заговорничеше със Сакине за да саботира пътуването на Зейнеп, скри ѝ паспорта
- Строши прозореца на колата ѝ
- Отвлече я насила, рискува живота ѝ като замалко не се блъснаха с колата
- Имаше пистолет в колата, кой знае на какво беше способен, ако не го бяха хванали...

 Не, че има нужда от толкова, и едно-две от изброените неща би трябвало да са достатъчно силно предупреждение...

Друг потребител пък написал: "Сериалът трябваше да се казва Съдбата на сестрите" - Laughing

Харесва ми, че правят такъв паралел между двата свята на Зейнеп - първо с майките, после с приятелите, а сега и с любовта - както каза някоя от вас, всички имат еднакви проблеми и ситуации, но реагират различно на тях. Дано Баръш реагира по по-продуктивен начин на намесата на кака си...

# 280
 • Мнения: 3 281
BeaSnow, отново много добър анализ!!!

Аз критикувам Зейнеп, но само защото е филм. Ще ви кажа как бих постъпила в живия живот. На такъв човек бих се опитала да помогна със съвет и подкрепа (ако той ги иска от мен), но като видя че въпреки моите усилия резултатът е нулев, след време ще се оттегля и ще го оставя сам да си троши главата. То се помага до време и на този, който иска и прави усилия да се промени. Не можеш да му забраниш на такъв човек да си прави грешките, още повече, че той не ги осъзнава като грешки. Както казват хората - първия път е неопитност, вторият е наивност, но третия вече си е чиста глупост. Щом не може да си направи съответните изводи от предишни събития, в който сам е позволил да го въвлекат, нямам време за губене с такива хора. В това отношение Нермин наистина проявява героизъм и наистина чувства Зейнеп като СОБСТВЕНО дете! Браво!!!

# 281
 • Мнения: 3 298
Много сме сурови в оценките. Лесно е, когато разсъждаваш за другите. Ако говорим за собствен опит- само времето лекува. Българите са казали мъдро, че очи, които не се виждат се забравят. Когато си вкарал емоции в една връзка, откъсването от нея, каквото и лошо да са ти причинили, е много трудно. Да, след време ти самият си казваш: "какъв съм глупак, как не съм виждал това или онова"? Но когато си вътре в ситуацията мислите ти са други- "теб те обичат, другият прави това от обич". Голям капан са човешките души. И капанът е в самите нас- в безкрайната ни нужда от обич и признание и невярата, че някой може да е лош към нас...В този план никой на никого не може да помогне. Дори на психолозите не вярвам много. Време и търпение, подкрепа за човека, докато сам не намери сили да излезе от трапа, в който се е озовал...

# 282
 • ЯМБОЛ
 • Мнения: 893
Ставаш може и да се излекува...

# 283
# 284
 • Мнения: 3 281
victoria vassileva, ще коментирам, защото твоя пост е след моя.
Да, крайна съм не само в оценките си, но и в отношенията. Казвали са ми го. И по зодия съм такава Simple Smile. Но е доста кратък животът за да се занимавам с неудачите на друг (изключвам семейството си). Да кажем, че ми се задейства инстинкта за самосъхранение, защото се натоварвам психически, когато ме занимават с едно и също. А някои хора просто обичат да се правят на жертви, да търсят съчувствие. Разбира се, че и аз съм правила грешки, но съм си извличала поуките, а пък и не товаря другите с проблемите си. Дето казват хората - на вълка шията му е....
Мисля си, че човек има лимит и от грешки докато не направи последната... фаталната. Дано Зейнеп разбере, че трябав да мисли първо за себе си, да помага на другите, но да не оставя да я използват и манипулират.

Общи условия

Активация на акаунт