Темата на Ибо 🎧 Ибрахим Челиккол и Демет Йоздемир в "Doğduğun Ev Kaderindir" №69

• 30 623
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
  • Плевен / София
Много ми е интересво какво говори Нух на Джемиле, а Зейнеп се просълзи... много ме е яд като не разбрирам нищо, някой разбра ли?
Монологът на Нух беше много хубав. С превода най-добре ще се усети, но горе-долу каза, че си е търсил работа, но не е успял, защото нито има образование, нито има професия. Баща му го е спрял от училище, за да му помага. Сега се чувства абсолютно безпомощен. Впуснал се е в приключението с Мехди, но се видя къде му излезна края. Джемиле пак се опита да защитава брат си, но Нух ѝ каза право в лицето, че не знае тя на кой свят живее. Когато Зейнеп спомена, че е говорила с Баръш да се пробва като негов шофьор, Джемиле веднага каза, че е невъзможно, защото Мехди щял да се обиди... Нух ѝ каза, че изобщо не го забелязва и че като се оженил за нея е мислел, че е най-добрата и сладка жена, но се оказало, че изобщо не я познавал...
То се оказа, че и Мехди никой не го е познавал....И Сакине и Султан останаха в небрано лозе...

# 316
Много ми е интересво какво говори Нух на Джемиле, а Зейнеп се просълзи... много ме е яд като не разбрирам нищо, някой разбра ли?
Монологът на Нух беше много хубав. С превода най-добре ще се усети, но горе-долу каза, че си е търсил работа, но не е успял, защото нито има образование, нито има професия. Баща му го е спрял от училище, за да му помага. Сега се чувства абсолютно безпомощен. Впуснал се е в приключението с Мехди, но се видя къде му излезна края. Джемиле пак се опита да защитава брат си, но Нух ѝ каза право в лицето, че не знае тя на кой свят живее. Когато Зейнеп спомена, че е говорила с Баръш да се пробва като негов шофьор, Джемиле веднага каза, че е невъзможно, защото Мехди щял да се обиди... Нух ѝ каза, че изобщо не го забелязва и че като се оженил за нея е мислел, че е най-добрата и сладка жена, но се оказало, че изобщо не я познавал...

Нух направи една малка крачка нагоре към отстояването му като мъж!

Може и да съм единствената, която не харесва Султан. Това нейно фамилиярничене с непознати хора, това непрекъснато говорене на масата и всички от добро възпитание да я слушат, стремежа й винаги да е с всеки...е, ми не ми харесва.

# 317
Не искам да съдя Зейнеп. Не искам да съм на нейното място. Не искам всеки път да правя избор, от кой свят да се представя, които са като дава отблъскващи се полюса. Не искам за всяка моя постъпка да мисля как другия/другите ще я приемат, а в същото време да съм сигурна как трябва да постъпя...И същевременно признавам, че едва ли бих имала нейната смелост да правя това, което смятам за правилно и да го правя въпреки последиците, които  знам, че следват...

# 318
Мари, малко се разсеях, докато гледах, но май Зейнеп каза нещо подобно на Бръш, докато бяха в колата. Предположи, че сестра му не я е одобрила и че даже ѝ е олекнало, защото досега винаги е имала параван, с който е скривала част от живота си, но при най-малкия вятър, този параван пада и тя остава под него...Тогава Баръш и каза, че ако са един до друг, то тогава няма значение какво мислят другите.

Размислите на Озлем, когато каза, че диамантът е фалшив също беше хубав. Тя си каза мнението и че един ден Баръш ще съжалява, но ги оставя сами да се оправят. Т.е. не се наложи, нито започна емоционално да ги изнудва. И аз да бях на нейното място, вероятно и аз така щях да постъпя.

Всичко се случи заради Сакине обаче. Като видя, че Баръш има сериозни намерения към Зейнеп, веднага се притесни, че ще бъде в ролята на гледачката, както се представи на Фарук и за да злепостави Зейнеп извика Кибрит с бебето и прочете на висок глас от кого е писмото, което пристигна... Вари я, печи я - все така ужасна си остава!

Емине ми хареса за пореден път като приятелка на Зейнеп. Наистина добре я съветва. Каза, че няма да я съди, но не е правилно това, което прави.

Направи ми впечатление как гледаше Саваш, докато всички хвалеха Зейнеп, а той знаеше какви ги върти зад гърба на Баръш... То, ужким благородна лъжа правят, но... да видим как ще продължим в следващия епизод. Иска ми се Баръш да разбере истината. Нито на Зейнеп ѝ отива да го лъже, нито на него да бъде лъган!

# 319
super_katia, с всичко изложено от теб съм съгласна, но само с едно НЕ. Според мен лъжата хич не е благородна.
Страхувам се дали ограничената Сакине, няма да започне пак да тика Зейнеб към Мехди?

# 320
  • Бургас
Animal See No EvilПоредното разочарование....Дано с превода открия оправдание за постъпките на Зейнеп, но надали. Ненавиждам лъжата и ако първия път, за Фарук до някъде я оправдах, защото не знаеше на кой свят е, то сега не мога да се примиря.....На фона на всичко което преживя, единственото което постигна е да не се срамува от произхода си, но само пред Баръш..Да той и каза в прав текст, че няма да и прости ако тя прости на Мехди....Е и , какво стана – прие постъпката и.
Решението и за съда беше спонтанно, но имаше време и възможност да му признае и да потърси помощ и подкрепа от него, а не от Саваш. Още повече, че ни ги показаха хванати за ръце, в една близост предполагаща откровеност. Не мога да приема тази лъжа, но понеже трябва да става филм, ми се струва че от вратата няма да излезе тя и поне за време ще я спасят от поредната катастрофа.

# 321

Направи ми впечатление как гледаше Саваш, докато всички хвалеха Зейнеп, а той знаеше какви ги върти зад гърба на Баръш... То, ужким благородна лъжа правят, но... да видим как ще продължим в следващия епизод. Иска ми се Баръш да разбере истината. Нито на Зейнеп ѝ отива да го лъже, нито на него да бъде лъган!
[/b]

Благодаря, super_katia!
Тъй като нищо не разбирам от това, което си говорят, особено дългите монолози, по време на прякото излъчване на епизода аз формирам емоционалното си мнение като"преразказ по картинка".
Не казвам лъжата, а скриването на истината.
Пак искам  да кажа: не я оправдавам, но не искам да я съдя...че не намери сили и най-вече смелост да му каже, защото тя трябваше да приеме да стане адвокат на Мехди, не заради Кибрит, а заради безизходицата, в която се намираха. В това аз лично съм убедена. Ако Баръш й беше безразличен, просто шеф, щеше да му каже, но тя си мисли, че Баръш ще приеме това нейно действие като любов към Мехди, както между другото й каза...а тя толкова иска, дори не смее на себе си да признае, че между тях може да има нещо повече от "Баръш бей-Зейнеп ханъм"...
Нещо ще разкажа, нещо странично, дано бъда разбрана.
Скрит текст:
Преди време, по конкретен повод, в едно село имах срещи и беше дошла една циганка. Слаба, черна, стара, грозна, с една голяма торба на рамо, нервна и много устата. Разправяше ми за немотията, децата, внуците с тон на обвинител. По едно време успях да се вмъкна в монолога й и направо я попитах защо краде /бяха ми казали/. Тя ме погледна в очите, изобщо не се засегна и ми каза вече спокойно, с уморен глас: "Знаеш ли защо? По цял ден ходя от къща в къща и викам дай, дай, дай. По цял ден. Де дали, де недали. Де викали, де изгонили.И насън викам дай. И понякога така ми омръзва, че...крадна." Нямах какво да й кажа....Та ми идва наум, че вероятно и с оправданията е така...

# 322
Добро утро Hug

Опитвам се да разбера Зейнеп.  Събитията около нея се случват толкова бързо, че тя няма време да ги премисли, няма време да убеждава Нермин и Баръш защо иска да поеме делото на Мехди... Но хубавото е, че има преценка за своите възможности като адвокат, не се втурна безразсъдно, а потърси помощ от Саваш.
За Нермин, как да е,  Зейнеп отстоява правото сама да взема решения,  но за Баръш не е справедливо.
Баръш бей беше до нея винаги, независимо от проблемите, а нейните проблеми са всекидневни Simple Smile
В първите серии от неговото появяване бях скептично настроена към него, очаквах да излязат наяве тъмните му страни, но до този момент, той е най- добрият и праволинеен образ в сериала.
Видяхме и как се отнесе Баръш към сестра си, защити Зейнеп!
А Мехди под влияние на сестра си заключи Зейнеп!
Мисля, че Баръш ще прости на Зейнеп, но първо  ще ѝ се накара.
А тя , нали е убедителна, като адвокат, ще си извоюва прошката.
Но лошото е, че тя въвлече и Саваш в лъжата си...

Не разбрах, болният затворник даде ли показания пред полицията, ако умре, ще стане много трудно за делото.
Предполагам, че и Баръш ще се намеси Simple Smile

# 323
Не е въпроса само в това, че З. увлече Саваш. Въпроса е, че стана ортак с Караджови като позволи да имат обща тайна, скришно дело от всички, които я обичат и й помагат да бъде себе си.
Най-обидното за Нермин и Баръш е, че Караджови ги гледат в очите и ги лъжат заедно със З.
Това изобщо не е за прошка, независимо какви са подбудите.
Още повече Баръш при предишния конфликт каза - не приемам решението ти, но го уважавам. Не искам да се оправдаваш и пред мен.
Е - в следващата конфликтна ситуация си получи заслуженото за толерантността и разбирането.
В нормалния живот никой мъж не би простил лъжа като на З. Ще приеме, че тя го е поставила в ситуация мизерни и като Караджа да му се подиграват в очите.
Снощи си мислех, че тя няма да се освести от благотворителността си, докато заради Мехди не загуби нещо наистина ценно.
Нека да се порадва на любовта на Баръш малко, нека да види какви са отношенията с истински и цивилизован мъж. Пък като ги загуби най-после да се научи да поставя граници. Защото до сега каквито и глупости да натвори никой от любимите й хора не я е изоставял. Все я разбират и оправдават.

# 324
  • Плевен / София

онлайн озвучката от снощи
https://turkru.tv/moy-dom-29-seriya.html

на всички сериали от снощи за справка...
▪TOTAL:
1. #ОснованиеОсман - 11.61(-1.75)
2. #Неверный - 10.10%(-1.14)
10. #СудьбоносныйДом - 5.62% (-0.38)
15. #МеняЗовутМелек - 3.88% (-0.08)
22. #МояЛеваяСторона - 2.61% (-0.58)

▪АВ:
1. #Неверный - 10.00% (-2.17)
2. #ОснованиеОсман - 9.24% (-0.21)
5. #СудьбоносныйДом - 5.69% (-0.86)
10.#МеняЗовутМелек - 3.48% (+0.62)
29. #МояЛеваяСторона - 1.57% (-1.20)

# 325

онлайн озвучката от снощи
https://turkru.tv/moy-dom-29-seriya.html

на всички сериали от снощи за справка...
▪TOTAL:
1. #ОснованиеОсман - 11.61(-1.75)
2. #Неверный - 10.10%(-1.14)
10. #СудьбоносныйДом - 5.62% (-0.38)
15. #МеняЗовутМелек - 3.88% (-0.08)
22. #МояЛеваяСторона - 2.61% (-0.58)

▪АВ:
1. #Неверный - 10.00% (-2.17)
2. #ОснованиеОсман - 9.24% (-0.21)
5. #СудьбоносныйДом - 5.69% (-0.86)
10.#МеняЗовутМелек - 3.48% (+0.62)
29. #МояЛеваяСторона - 1.57% (-1.20)
Интересно какво са гледали снощи в Турция. Дори любимият им Осман е надолу. В същност всички сериали.

# 326
  • Плевен / София
Важното е, че при ДЕК няма толкова превключили канала Grinning

# 327
Явно вчера турците не са гледли много телевизия, защото всички сериали имат спад в рейтинга Rolling Eyes При "Неверният" и "Осман" е най-отчетлив.

Иначе на мен епизодът на ДЕК ми хареса. Бяхме подготвени от фраговете и озета какво ще се случи горе-долу, но пак въпросите в края са повече от отговорите:

- Зейнеп ли излиза от вратата на затвора? Баръш ще я види ли? Нух ще успее ли да направи нещо?
- Как ще реагира Баръш, ако разбере истината? (самата Зейнеп каза, че няма право да поема дела извън кантората, за което Баръш може да я уволни).
- Озлем си каза мнението и остави братята и вуйчото сами да се оправят, но дали наистина ще стане така или все пак ще се намеси по някакъв начин?
- Нух ще се задържи ли на работа при Баръш?
- За какво точно му трябваха парите на Мехди в затвора? (това с превода вероятно ще ни се изясни, де)
- Защо Зейнеп не му каза истината, че не са му останали никакви средства?
- Дядото, който помага на Мехди дали няма да го преметне нещо?
- Намушканият дали ще даде показания в полза на Мехди, или ще го занулят в болницата? (иначе много трудно ще докажат невинността му)
- Какво ще стане по линията Саваш-Зейнеп-Баръш?
- Мехди наистина ли прие, че Зейнеп му е само адвокат или продължава да таи надежди?

Това първо ми изплува в главата, вероятно ще се сетя за още въпроси Kissing Smiling Eyes

Силно впечатление ми направиха думите на Баръш, след като си призна пред Зейнеп, че като не му е вдигнала телефона е отишъл до съда, за да провери дали не е станала адвокат на Мехди и тя му отвърна, че не приличал на човек, който би проверявал така, а Баръш каза: "Не съм такъв човек, но заради теб не се сдържах..." Rolling Eyes И Мехди ѝ беше казвал почти същото. Да не излезе сега, че Зейнеп им влияе зле на тези мъже...

Бунтът на Нух също беше много интересен. Дали това е началото на неговото еманципиране, или Джемиле пак ще го върне в блатото Караджово?

Нямам търпение за фрага, но май ще си почакаме, че по традиция вече го пускат в събота Hands V

# 328
  • Плевен / София
super_katia наистина много въпроси породи снощната серия. Харесва ми, че всеки от образите е пълнокръвен, не е захаросан и праволинеен. Защото има хора, като Зейнеп, които въпреки всичко ще искат да помат на хора, които не заслужават, и Мехди е един от тях. Дори съдията остана учуден, че тя е станала негов адвокат. Има и хора като Сакине, които гледат винаги първо своето удобство пред това на децата си.....и  провалят възможността им да бъдат щастливи.
Какво искам аз....Зейнеп да повярва, че заслужава да помисли първо за себе си....да спре да бъде майка Тереза и да иска да огрява навсякъде.
Баръш да разбере вярно подбудите на Зейнеп, защото тя отново беше притисната в ъгъла и нямаше избор..../ според нея...ние отстрани може и да имаме/
Мехди....такива надежди имах за него...Но и той като Джемиле се оказа скрита лимонка....Пожелавам му да излезе от затвора, за да може да излезе завинаги от живота на Зейнеп....Но това е прекалено хубаво, за да стане...
За съжаление не вярвам Зейнеп да замине за Лондон....не защото не искам, а защото тогава сериала трябва да свърши.
Баръш не беше ли казал, че сестра му е в Лондон със семейството си, а той се е върнал заради Саваш? Как сега тя пристигна от Америка....?
Прави и друго впечатление.....По напористия да имат връзка е Баръш....той прави крачките напред...Зейнеп като, че ли я е страх....за разлика от колежката и, която беше готова да скъси веднага дистанцията, но е казаха "стоп"....
Липсваха ми сцените в офиса...

# 329
Привет, привет!
Само аз ли съм се прецакала да гледам епизода на турски и не съм разбрала за руската озвучка!

Наистина много въпроси, на които ще чакаме отговорите в следващите епизоди. В един коментар беше споменато, че Зейнеб е премълчала. Не е, а направо излъга. Първият път нещо свързано със Саваш, втория път свързано с Дилара. Каквито и да са й подбудите, такива лъжи са много, много грозни и тя като юрист е наясно до какво могат да доведат. Кибрит да лъжи е едно (дете израснало на улицата и само е трябвало да се защитава), но Зейнеб която повече от смисления й живот е бил в цивилизацията, сред образовани хора, студенти, преподаватели би трябвало да се е научила на честни човешки отношения. Това, че стана защитник на Мехди може да се прости, но тези явни лъжи - трудно.
На нея проблемът й е не само да се доказва, но и винаги да е права. Баръш й го каза веднъж.
Нух не знам пред затвора какви му минават през главата, но би трябвало да е лоялен към човека, който му е дал работа в толкова тежък момент. Накачулиха се върху Баръш и сега очаквам мръсотии в стил махалата, с предварително нагодени оправдания и извинения.

"Как ще реагира Баръш, ако разбере истината? (самата Зейнеп каза, че няма право да поема дела извън кантората, за което Баръш може да я уволни").

Явна злоупотреба с добротата на Баръш.

Последна редакция: чт, 28 яну 2021, 11:10 от mery_poppins1

Общи условия

Активация на акаунт