Темата на Ибо 🎧 Ибрахим Челиккол и Демет Йоздемир в "Doğduğun Ev Kaderindir" №69

• 30 626
  • 738
  •   2
Отговори
# 330
Абсолютно съм съгласна, Гости Heart

Всъщност Баръш повече се беше притеснил, че Зейнеп не е дошла на срещата им, не толкова заради възможнсотта да е отишла на делото на Мехди, а защото може да бяга от "тях", т.е. от връзка с него. Тогава Зейнеп му отвърна, че не бяга, тук е, но когато заговориха за запознанство със сестрата и двете заедно да избират новия му дом, Зейнеп ясно каза, че това е малко прибързано... От целувката пред дома им пак тя се отдръпна, съзнавайки, че докато има такава тайна, която крие от него, не е много редно... Поне разбрахме, че Баръш си спомня за първата целувка, докато беше с треска Kissing Face

Мехди за пореден път обаче доказва, че всичко, което му се случва е резултат от собствените му решения. Като разбра, че Вейси е в същия затвор, веднага започна да мисли как да стигне до него. Дори Зейнеп да успее да го измъкне от затвора, на него акълът му ще си остане там. Т.е. всичките ѝ усилия ще идат на вятъра. Много ме издразни и как на два пъти ѝ каза, че ако помощта идва от Баръш не я иска. Боже, Боже, той затънал до гушата, но пак се прави на много горд. Не доумявам и защо всички гледат да му спестят истината колко са зле финансово. Хубаво Мехди няма какво да направи от затвора, но поне да си даде сметка до къде докара всички с глупостите си.

----------------------------------
В социалните мрежи сме на 1 място, а в онлайн излъчването 4-ти. Вчера е имало мач и май той е изял голямата част от зрителите на сериалите.

# 331
И на мен ми липсват сцените от офиса.
Къщата с гостите ми идва в повече...

Нух сложи началото на своето пробуждане, надявам се да се измъкне не само от Джемиле, но и от Мехди- нали бяха приятели. Какво получи от тях- дали семейна ласка и идилия от Джемиле, не се ли разори заради Мехди...
Дано премине към отбора на Зейнеп. Защото ако не го направи, ако не се откъсне от пагубното влияние на сем. Караджови, ще го принудят да бъде информатор. Не ми се мисли Мехди какво може да направи на Баръш!
Затънал до шия в блатото, застрашен от години затвор, той седнал да държи сметка на Зейнеп, че не иска Баръш за адвокат... а само силен адвокат като Баръш може да го извади от пандиза!
Сигурна съм, че Мехди , когато разбере, че са фалирали и без дом , ще обвини Нух.

=================================
Сега видях, че докато пиша има още 2 поста Simple Smile

Само да вметна, че ми омръзна затворническата сага, много я проточиха, да излиза Мехди, да си вземе семейството от дома на Зейнеп .
Искам да гледам Зейнеп и Баръш в офиса, в новия дом, малко от друго естество да бъдат проблемите и интригите, без които сериалът не може Simple Smile

Последна редакция: чт, 28 яну 2021, 11:11 от Lilims

# 332
Джемиле наистина не знае на кой свят се намира, тя е свикнала да вирее само в онзи затворен микрокосмос в голямата мрачна къща, в махалата, която си има свои правила за съществуване, а слънцето е Мехди, около което са свикнали да гравитират.

Нух добре е постъпил, дано не е късно за него. Ако искам да "спасят" някого от тях - това е само Нух.

А Зейнеп наистина няма оправдание... Какво като си разкрива всички аспекти от миналото, като в настоящето прави гаф - първо, че такова нещо няма как да остане скрито, особено за някой в бранша, както е Баръш..и второ - толкова ли нямаше начин точно към него да се обърне, да обясни ситуацията, че независимо от всичко иска да помогне, но поради обстоятелствата, естествено, би било налудно да е тя - на всичкото отгоре няма и опит...та Баръш да препоръча някой, вместо да се набутва така?

Последна редакция: пт, 29 яну 2021, 09:53 от BeaSnow

# 333
  • Плевен / София
Привет, привет!
Само аз ли съм се прецакала да гледам епизода на турски и не съм разбрала за руската озвучка!

Спокойно...не си се прецакала....Снощи руската озвучка беше закрита....Всички гледахме на турски Sunglasses

# 334
Забравих да пиша за Зейнеп.
Мисля, че истинската причина да поеме защитата на Мехди, е, че той е там заради нея и животът му в затвора е в опасност. Отново чувство за вина...

# 335
На мен пък ми е интересно, дали няма негативно да повлияе на процеса факта, че Зейнеб незаконно влезе при ранения. Тогава май ще трябва да се притече на помощ Баръш с големия си професионален опит.

Bea, ,👍
Първосигнални са й решенията на Зейнеп. Има много хляб да изяде докато стане истински юрист и се научи първо добре да обмисля нещата и тогава да действа.

# 336
  • Плевен / София
Забравих да пиша за Зейнеп.
Мисля, че истинската причина да поеме защитата на Мехди, е, че той е там заради нея и животът му в затвора е в опасност. Отново чувство за вина...
+1
И Мехди го каза....че му помага, защото се чувства виновна... С което не съм съгласна...това отново си беше решение на Мехди, но и той като всички от махалата се направи на жертва....

А Зейнеп наистина няма оправдание... Какво като си разкрива всички аспекти от миналото, като в настоящето прави гаф - първо, че такова нещо няма как да остане скрито, особено за някой в бранша, както е Баръш..и второ - толкова ли нямаше начин точно към него да се обърне, да обясни ситуацията, че независимо от всичко иска да помогне, но поради обстоятелствата, естествено, би било налудно да е тя - на всичкото отгоре няма и опит...та Баръш да препоръча някой, вместо да се набутва така?
Трябва да се трупат серии....Надявам се да е така иначе е самоубийствено за Зейнеп....

# 337
На мен ми се стори, че Зейнеп беше готова да каже истината на Баръш, когато той си призна какво му е минало през акъла, но той продължи да говори и тя се отказа...

Имаше го същото при сключването на брака с Мехди - Зейнеп знаеше, че е грешка, но се хвърли в нея презглава. Сега прави същото.

# 338
  • Плевен / София
На мен ми се стори, че Зейнеп беше готова да каже истината на Баръш, когато той си призна какво му е минало през акъла, но той продължи да говори и тя се отказа...

Имаше го същото при сключването на брака с Мехди - Зейнеп знаеше, че е грешка, но се хвърли в нея презглава. Сега прави същото.
Това ме ядосва най много...знае, че греши и го прави....

# 339

Това ме ядосва най много...знае, че греши и го прави....
SmileySmileySmiley Поне е последователна. Иначе щяхме да обвиним сценаристите в житейска недостоверност на образа.

# 340
dariVale, казваш да продължава да дълбае 😁, никакво осъзнаване от нейна страна.
То си мисля (в живота, де) възможността да се промениш на тия години е доста малка. Не знам Зейнеп на колко години стана, но ако гони 30-те не можем да имаме големи очаквания в промяна на характера й (освен ако отбележим, че това е филм).

# 341
dariVale, казваш да продължава да дълбае 😁, никакво осъзнаване от нейна страна.
То си мисля (в живота, де) възможността да се промениш на тия години е доста малка. Не знам Зейнеп на колко години стана, но ако гони 30-те не можем да имаме големи очаквания в промяна на характера й (освен ако отбележим, че това е филм).
Е, за промяната не съм съгласна. Зависи от причината. Човек се мени, вкл. и основно, но само пред лицето на опасността да загуби свои основни житейски ценности.
Скрит текст:
И го казвам от личен опит с генерална промяна на късната възраст 48 г.
За това в предходен пост писах, Зейнеп ще зареже самарянството само ако се влюби истински в Баръш и го загуби заради глупавите си заигравки с Мехди и семейството му. Колкото и да е милозлив човек, трябва да може да слага граници, иначе се превръща в кошче за душевни отпадъци. И точно тези, на които самоотвержено си помагал, първи ти обръщат гръб, когато се устроят (също горчив личен опит).
Дядото от панделата дето го играе приятел ми е съмнителен нещо. Ама и Мехди голям шаран - оня му каза познавах баща ти, а нашият веднага реши че познанството е в положителен смисъл. Без да се огледа, ослуша, да понаучи това, онова.
Според мен дъртия може и да е бил приятел с бащата на Мехди, но да го е предал в лапите на Вейси. Да е съдействал за убийството. А спрямо Мехди се държи неутрално - оставя го онзи да си мисли каквото си иска. Факт е обаче, че щом е от много години заключен не може да не знае за резервния играч на Вейси в постановката, която спретнаха. Още повече, че резервният явно е от по-дълго в една килия с дядото, а там се знае кой на кого е човек.
Не е много интересна тази част, като изключим гледната точка към психологическия портрет на Мехди. Типичното за него безразсъдно ерчене за глупости, типичната за него пълна липса на съмнение в значимостта на собствената си личност, типичната му непредпазливост, прибързаност, отсъствие на дълбока мисъл и сериозен анализ на ситуациите, в които се озовава. Напънал се да се репчи и на Вейси, нещо което нашата народна мъдрост определя като "на гол тумбак - чифте пищови".
Не, че не трябва човек да защитава достойнството си, но мисля основна грижа е да си подсигуриш максимално шанса за успех преди да подхванеш битката.
Е, за щастие нашия Мехди Уста не разсъждава чак толкова издълбоко, иначе какво щяхме да гледаме ние. Simple Smile

Последна редакция: чт, 28 яну 2021, 13:04 от dariVale

# 342
DariVale, отново много точно си изразила и моето мнение!
И аз си помислих, че този дядо изглежда твърде обръгнал и 'печен', за да бъде приет като чиста монета, още повече, че той дори си го каза в прав текст, когато Мехди го попита дали е бил приятел с баща му - каза 'НЕ'... Обаче това не попречи на Мехди да лапне въдицата и да направи изводите на 5 годишно - този е мил с мен, дава ми неща, значи е добър - другия ме напада - значи е лош. Чак се метна да прегръща дядото, от което също ме побиха неприятни тръпки, защото характера на Мехди е изтъкан от това съчетание на сляпа горделивост, биене в гърдите и захаросано смирение пред "родното" - дядото веднага стана авторитет, само защото е познавал баща му.
То по тази логика и Вейси го е познавал, че даже приятели са били, ама...Rolling Eyes

Това, което Нух е казал на Джемиле - че я е мислил за мила и нежна, а тя се оказа съвсем друга - това важи за всички, защото дори да познаваш някого от детството си още, няма как да знаеш реално какъв е, докато не го видиш в критични ситуации как се проявява, особено когато сте замесени заедно в тях.
Как реагира на криза, как се държи, когато не става на неговата/нейната, как преработва шокиращи събития и новини и т.н....
Караджовите са си токсично семейство, още много преди драмите със Зейнеп да започнат, а Нух го третираха като лакей още тогава, само дето той не го осъзнаваше още.

И аз смятам, че на Зейнеп ѝ трябва някакво силно разтърсване, за да я "събуди", и както казва dariVale, за съжаление катализатор на такова осъзнаване стават именно тежки загуби, от които заболява най-силно.

Дано Баръш ѝ прости, защото не съм сигурна, че неговата любов е имала достатъчно време да се затвърди до такава степен, че да е способна да разбере и прости отвъд всякакви условности.

# 343
dariVale, Hands Plus1

За промяната си права, но аз написах, че възможността е малка, а не че липсва. Винаги съм твърдяла, че човек  ако е достатъно решителен и осъзнато въздейства върху характера си, може да го промени. Може това да стане и под въздействие на външни фактори, но ако той осъзнае последиците за себе си. За сега Зейнеп не ни показва да анализира ситуациите и да си извлича поука от тях. Поживем - увидим, нека да има епизоди да гледаме.

BeaSnow, Hands Plus1

Може да й прости Баръш, но си мисля, че ще остане една горчивина от лъжа изречена още в зародиша на отношенията им.

За дядката и аз съм на същото мнение. Ще видим с превода, защото толкова настоява за пари този дядка, а нашия юнак веднага му се върза. Дадоха и ръкава на Вейси, които ги гледаше от някакъв прозорец. Значи всичко ставащо с Мехди е организирано и се ръководи от него.
Сега нека да направя изложение в стил турски филми, без да ми се смеете. Просто за забавление и подсказка за линията на сюжета в някои сериали Simple Smile

Скрит текст:
Ако Мюжгян е майка на Мехди, а Бурхан му е баща (щото каката е имала само една любов през живота си), то тогава Вейси вреди на внук си Simple Smile Каква драма ще бъде като разбере Вейси.., а и Мехди)

Цитат
Е, за щастие нашия Мехди Уста не разсъждава чак толкова издълбоко, иначе какво щяхме да гледаме ние. Simple Smile

Браво на него, нека сериала да върви Simple Smile

# 344
Мери, за целия ти пост Hands Plus1Hands Plus1Hands Plus1
Сценария ти е поредния от български фенове, който изглежда по-интересен от оригинала! Wink
Носи духа и традициите на добрата стара Латинска Америка и Индия Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт