"Обичам" Топлофикация - тема 5

• 33 559
  • 751
  •   1
Отговори
# 180
Не са платени, но не мога да ги видя в сайта. Къде да търся, виждам само изравнителената сметка.
Тук: https://toplo.bg/bills/check_a
Пишете абонатния номер и излизат сметките една по една.
Иначе в изравнителната се вижда общата сума.
Точно това търсих,  благодаря много!

# 181
Здравейте!
В начален етап съм в борбата с моите мили съседи за смяна на сградната инсталация - от вертикална в хоризонтална. Блокът ни е панел от края на 80-те. Пенсионерите са в повече, за да е по-весело.. Сметките са брутални (150-250лв на месец само парното) ама си ги плащат и не им увират главите, че за 3-4 години инвестицията ще се изплати..
Намират ли се сред тук пишещите преминали през тази процедура? Интересувам се освен от цената на апартамент, а и колко време ви отне преустроиството. Лесно ли убедихте съседите ви? Въобще всякакъв съвет и помощ ще ми е от полза. Благодаря! Simple Smile

# 182
Здравейте!
В начален етап съм в борбата с моите мили съседи за смяна на сградната инсталация - от вертикална в хоризонтална. Блокът ни е панел от края на 80-те. Пенсионерите са в повече, за да е по-весело.. Сметките са брутални (150-250лв на месец само парното) ама си ги плащат и не им увират главите, че за 3-4 години инвестицията ще се изплати..
Намират ли се сред тук пишещите преминали през тази процедура? Интересувам се освен от цената на апартамент, а и колко време ви отне преустроиството. Лесно ли убедихте съседите ви? Въобще всякакъв съвет и помощ ще ми е от полза. Благодаря! Simple Smile
Защо, ти да не би да си мислиш, че да си пенсионер е лесно?
Сметките изобщо не са брутални, защото това не са реални, а прогнозни сметки. Може жилищата да са големи.
Като не ти отърва  с пенсионери, иди живей сред студенти.

# 183
Не знам колко са големи апартаментите, но в гарсониера срещу 250 лв месечно ще се топля, готвя и къпя на ток.

# 184
Не мога да си представя как ще се съгласят. Парите са едно на ръка, но тази смяна ще върви с голям и разбиване и никой не иска ядовете.

# 185
  • София
Сметка до 250 лв не ми се струва брутална. Все пак навсякъде ми е топло и уютно. Ако парите не достигат на Лола да работи за повишаване на доходите.
Не си представям праха и къртенето в имота ми заради прищевки на някакво бедно моме.

# 186
Сметките са брутални (150-250лв на месец само парното)
Колко е отоплението за целия сезон, след изравняването, не прогнозно?

# 187
Колко плащат тези с хоризонталната инсталация? Има ли някъде информация? Обаче точна, в цифри, не общи приказки 🙂
Имаше май 1-2 момичета тук с такава. Ако четат, дано да кажат!

Разрових из нета, има инфо само за един преустроен блок в Пловдив, от 2016 г. И по още няколко други уж се работело, но повече нищо не е писано. При първия излязло по 1000 лв. на апартамент и според статията преустройството станало бързо и лесно. В последното хич не съм убедена. А за красиво пък съвсем 🙄

Сметки от 250 лв. рядко има. Не знам защо така се продължава с тези митове и легенди! Но и да има, те са единици, за голям апартамент с непрекъснато работещи радиатори. И обикновено тези суми са само в най-студените зимни месеци.

Иначе звучи съблазнително подобно преустройство. Поне сградна няма да има (или ако има, ще е доста по-малка) и на крадливите съседи ще им се прецъкне кранчето 😉

Последна редакция: пн, 19 юли 2021, 00:45 от птица

# 188
Аз съм с хоризонтална. Живеем от три години в апартамента, това ще ни е втора изравнителна сметка, която да е изцяло наша ( първата я делихме с предишните собственици).

Апартамента ни е 60кв. Трима сме. Миналата година прогнозно ни взеха сумарно към 900лв и ни върнаха към 450лв ( това е със всичко- топла вода, парно в детската, сградна инсталация). Коридорите на целия блок са изключително топли, блока е строен 2011. Апартамента е много топъл, изцяло среден, в едната стая (холокухнята) , до сега никога не сме пускали парно, даже отваряме да се проветрява когато се готви или се съберем повече хора. Също така ние не сме топлолюбиви и може и на това да се дължи.

Не мога с точност да кажа цифрите, защото сме на море и през телефона не ми се рови и смята. След две седмици мога да си извадя сметките и да ги сметна с точност. За тази година изравнителна още не сме получавали.

# 189
Аз съм с хоризонтална. Живеем от три години в апартамента, това ще ни е втора изравнителна сметка, която да е изцяло наша ( първата я делихме с предишните собственици).

Апартамента ни е 60кв. Трима сме. Миналата година прогнозно ни взеха сумарно към 900лв и ни върнаха към 450лв ( това е със всичко- топла вода, парно в детската, сградна инсталация). Коридорите на целия блок са изключително топли, блока е строен 2011. Апартамента е много топъл, изцяло среден, в едната стая (холокухнята) , до сега никога не сме пускали парно, даже отваряме да се проветрява когато се готви или се съберем повече хора. Също така ние не сме топлолюбиви и може и на това да се дължи.

Не мога с точност да кажа цифрите, защото сме на море и през телефона не ми се рови и смята. След две седмици мога да си извадя сметките и да ги сметна с точност. За тази година изравнителна още не сме получавали.
Чакай, чакай малко! Как така хоризонтална инсталация и изравнителна сметка? Тук нещо много не ми се връзва. Не сте ли с един общ за цялото жилище топломер, поставен на входа на жилището? На всеки радиатор ли имате измервателен уред?

# 190
Аз не бих се съгласила да се смени видът на инсталацията в дома ми, че аз току-що може да съм правила цялостен ремонт на подови настилки и знам колко време, пари и нерви ми костваше.
Поставят се уреди /водомери и топломери/ с дистанционно отчитане и ще преминете много по-безболезнено и евтино към по-точно и адекватно отчитане.

petiaivanov, дори и тогава има изравнителни сметки. До скоро бяхме така, едва след смяна на всички уреди в блока сме на реален месечен отчет.

# 191
Аз съм с хоризонатлна (сграда НС). Не знам обаче колко плащам, колкото дойде, толкова. Но понеже е съвсем поносимо, не се озорвам да анализирам.

Цитат
Колко плащат тези с хоризонталната инсталация? Има ли някъде информация? Обаче точна, в цифри, не общи приказки 🙂
Имаше май 1-2 момичета тук с такава. Ако четат, дано да кажат!

Този въпрос е нещо като "Колко струва една лека кола?". Ми няма отговор, защото зависи. Хоризонталната инсталация сама по себе си не носи никакви икономии, носи само СПРАВЕДЛИВОСТ - всеки плаща колкото потребява.

# 192
Ами то и за вертикалната е същото 😁 При всеки е различно. Но си споделяме и обсъждаме въпреки това 😁
И се ориентираме донякъде.
Ето, от поста на Симпатюхче излиза, че особена разлика в сметките няма. Поне при мен. Да, като цифра плащаме повече, но и потребяваме повече.

Последна редакция: пн, 19 юли 2021, 11:37 от птица

# 193

petiaivanov, дори и тогава има изравнителни сметки. До скоро бяхме така, едва след смяна на всички уреди в блока сме на реален месечен отчет.

Ясно, ясно. Не знам защо си помислих, че като сградата е нова, са на дистанционен отчет.

# 194
Да, топломера ни е един, изнесен е извън апартамента, но сме на прогнозно отчитане, към Топлофикация сме ако има значение. Понеже сега трябва да свалим топломерите за метрологична проверка, си нашия е с батерия и тя трябва да се смени, звънях на Топлофикация да ги питам дали направо да си купя един топломер с дистанционно отчитане и ми казаха,че като ми е отвън топломера не е задължително, пак ще съм на прогнозно отчитане, но ще го мисля.

Общи условия

Активация на акаунт