"Обичам" Топлофикация - тема 5

• 33 556
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
На наемателите не е, но не е и на хазяите. Надали и те са обикаляли с чук 🙂
На ползвателите е!
Топлофикация като разпредели изхарченото на всички, как ще отделиш "твоето" от "чуждото"?

Този месец пак е голяма сметката. Но не повече от декемврийската. И сега седя и се чудя! Плашиха ни с увеличение, а реално промяна няма. Ще ни се размине или през март и април ще ни сурвакат 🙄

# 631
Всеки е длъжен да плаща, така е. Но неслучайно е написано, че за прогнозни сметки няма лихва. И това ако не е покана всеки сам да си решава, кое ще е? Важното е на края на сезона всичко да се занули.
Иначе колкото нечестно да плащаш цяла зима като поп прогнозните сметки и после Топлофикация да трябва да ти връща БЕЗ ЛИХВА върху надплатеното, точно толкова е нечестно и да не и плащаш цяла зима и да платиш след изравняването пак без лихва.

# 632
Вярно е това с обажданията от Топлофикация и тормоза. Имам съседка, която ми се жалваше точно по този повод, като първоначално са идвали на адреса им да ги търсят.

# 633
Не знам кого и колко тормозят, при положение, че продължава да има такива с по няколко хиляди дълг към Топлофикация. И си живеят спокойно, и си се топлят, и вода леят...
Но ако са затегнали контрола и ускорили процедурата към недобросъвестните платци, приветствам! Онова тяхно безхаберие отпреди 10на години и повече беше престъпно просто!

# 634
Вярно е това с обажданията от Топлофикация и тормоза. Имам съседка, която ми се жалваше точно по този повод, като първоначално са идвали на адреса им да ги търсят.
На какво основание ми е чудно. Наистина. Сигурна ли си, че нямат някоя и друга неплатена реална фактура?

# 635
И аз наглеждам един празен апартамент и не плащам. Никой не ми се е обаждал.

# 636

Ако не е сменена партидата, не се знае на кой предишен собственик се води. Съответно нямат данните на сегашния, пък за вашите-съвкем хабер си нямат.
Само предполагам де...

# 637

Ако не е сменена партидата, не се знае на кой предишен собственик се води. Съответно нямат данните на сегашния, пък за вашите-съвкем хабер си нямат.
Само предполагам де...

Грешно предполагаш Simple Smile Всичко е сменено и уредено. Просто е по-лесно да не се надплаща сега, пък после да искам да връщат.

# 638
Да, де, но ако всеки реши да не надплаща сега, Топлофикация с какво ще плаща на доставчиците си, за да ни осигури топлото! Съвсем даром никой на никого нищо не дава.

# 639
Егати довода... Да надплащат клиентите, че топлофикацията да плати на доставчиците. Ам после на клиентите как ще се връща надплатеното?

# 640
Да, де, но ако всеки реши да не надплаща сега, Топлофикация с какво ще плаща на доставчиците си, за да ни осигури топлото! Съвсем даром никой на никого нищо не дава.

Ама нали аз не ползвам нищо, нито топлина, нито топла вода. Значи и Топлофикация не харчи нищо за мен, защо да я кредитирам тогава??? Само защото държи системата с прогнозите и няма оперативен и лесен начин да им се каже, че апартаментът е необитаван?

Последна редакция: вт, 22 фев 2022, 19:22 от Черна станция

# 641
При теб е друго.

Нарциса, ще връща както винаги досега е връщала!
Всъщност, това със задължителното надплащане е доста преекспонирано. За близо 20 години плащане към ТЕЦ, досега сме имали само 3-4 пъти сериозно надплащане. Обикновено все ние имаме да доплащаме по нещо.

# 642
Да де, ама и при тебе е различно - ти си си у вас, аз съм на квартира.

# 643
Имам жилище в което никой не живее. Плащам веднъж в годината - изравнителната сметка. Това от почти 8  години. Никога никой не ми е звънял, но виж на съседка, която още не си е платила миналогодишната изравнителна, ѝ пишат имейли. Не се обаждат. Какъвто начин за комуникация им предоставите доброволно, така ще комуникират с вас.

# 644
На какво основание ми е чудно. Наистина. Сигурна ли си, че нямат някоя и друга неплатена реална фактура?
На мен почнаха да ми звънят към края на април за неплатени сметки от февруари, само прогнозни + по 2 лв дялово разпределение. Предполагам са били 3 фактури неплатени, от които само на 6те лева се начисляват лихви,ама явно нямат  истински длъжници,та да звънят за прогнозни сметки. И това продължаваше до към август,когато излезе изравнителната и погасих всичко.

Общи условия

Активация на акаунт