"Обичам" Топлофикация - тема 5

• 33 566
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
Не може ли всеки месец да им снимаш уредът, да виждат че не мэрда и няма консумация. Да са спокойни че не се ползва реално...

# 616
Ама те знаят, бе, Тете. Нали затова сложиха климатика - с парно ми е скъпо и студено. Ама не искали да им се трупат лихви.

# 617
  • Sofia
Нали минават тръби,които също топлят и се плаща за това,също и топлата вода е в сметката.

# 618
Заповядай да пипнеш тръбите колко топлят.
Топлата вода за къпане преди няколко мнения писах, че ми е 12-15 лв, не 150.
А сега искат да плащам и неизползваното парно за прогнозни 150, и използвания ток, който още не знам колко ще е.

# 619
За топлинна енергия на прогнозен отчет няма лихва. Има лихва само на сумата за дялово разпределение, която е малко над 2 лв на месец , както писа и птица преди няколко поста.

Последна редакция: вт, 22 фев 2022, 15:10 от Ти нормална ли си?!?

# 620
Топлата вода не ми се вярва да е 10-15 лв. Колко човека сте в апартамента?
На човек топлата вода излиза 20-30 лв. минимум.

# 621
А да се договорите да плащаш по-малка сума от прогнозната, колконо за водата + сградна? Да речем около 40 лв...
Да извадят от уравтението парното...щом знаят че не се ползва.

За лихвите аз бих писала имейл със запитване точно за лихви, и като пол.писмен отговор, да им го покажеш?

Или има ли опция в средата на сезона да викнете да ви засекат уредът с протокол, както се прави при нов наемател в средата на процедурата?

# 622
Мони,
Сама живея.
Топлата вода два сезона ми е 150 лв годишно, което 12.5/месец. Даже да е без ДДС това число, с ДДС става точно 15.

Тета,
Това го правихме миналата година. Сега не искат.

# 623
Нарциса, ние те разбираме, но разбираме и тях. Все пак прогнозните затова са прогнозни, защото никой не ги знае в какви пари ще се обърнат накрая! Ти си мислиш, че всичко ти е точно и като си платила до януари, повече няма да имаш да доплащаш, те не са сигурни и се притесняват! Младо момиче си, само, всеки момент можеш да отлетиш нанякъде и те да останат с пари за доплащане.
Ако не те бъркам с друга съфорумка, живееше в някакъв странен преправян апартамент с твърде много радиатори.
Защо не си потърсиш нещо друго. Без парно, по-удобно и изгодно. Сега предлагането на квартири май е по-високо от търсенето им. Възползвай се от момента!

# 624
Птица, и аз се опитвам да ги разбера, наистина! Запънали са се сега и точка. А не искам да се надувам, но смятам, че съм се показала напълно коректна.
Не ме бъркаш, с 4 радиатора съм в гарсониера.
Смяна на квартирата може и е решението, ама е такава галимация, не знам с кое ще се ядосвам повече - еднократна смяна с големи нерви или малко по-малко нерви, но всяка зима в същата квартира.

# 625
Не знам как по друг начин да го кажем:

От страницата на Топлофикация е горния екран - линк https://toplo.bg/how-to-pay

Разпечатайте им екран, покажете им линк, това е положението и няма как те да казват, че има лихви, като си го пише, че няма.

# 626
А наемодателите длъжни ли са да търпят телефонния тормоз за неплатени прогнозни сметки и какво да направят те, за да бъде спрян той? И какво да направят те,ако накрая на сезона има няколко пъти по-високо потребление на общи части,заради авария и сумите все пак са дължими,а наемателят се изнесе? Защото при мен това се случи - уж малки показания по дистанционния топломер и накрая гигантска сметка.

# 627
И за мен сметките е правилно да се плащат текущо, независимо какви очаквания има наемател.
А това, че не са реални можем само да се сърдим на законотворците, които изобщо не се съобразяват с народонаселението за справедливо отчитане.

# 628
За тормоз за неплатени сметки чувам за първи път. Аз откъде да знам дали наемодателят не ме мята с този 'тормоз'??
И откога аварията в общите части е задължение на наемателя - ходил е с чук да удря тръбите ли, абонатната ли, друго ли??

# 629
Абсолютно съм за това принципно да се плаща парното. Даже винаги съм се чудела, как така някой решава, че няма да си плаща топлото?!
Но темата дали има лихва или не, е друга, и нямат право да казват, че има, при положение, че няма.
Това за обажданията е съвсем др бира Stuck Out Tongue Winking Eye
Освен това, собственикът може да открие партида на наемателя. Що не са го направили преди, с началото на договора?

Последна редакция: вт, 22 фев 2022, 16:30 от Ти нормална ли си?!?

Общи условия

Активация на акаунт