"Обичам" Топлофикация - тема 5

• 33 536
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
Казах го "примерно", не знам как в действителност изчисляват прогнозните сметки, . Ако някой знае да пише.
От къде може да се предвиди кой месец колко градуса ще е?
Може октомври да е -10°С, а януари +10°С.

Последна редакция: вт, 01 мар 2022, 15:03 от monii

# 661
  • София
Казах го "примерно", не знам как е в действителност. Ако някой знае да пише.
От къде може да се предвиди кой месец колко градуса ще е?
Може октомври да е -10°С, а януари +10°С.
Изчислява се края на всеки месец. Естествено, че няма как да се предвиди.

# 662
То температурно всичко може, но примерно при нас парното го пуснаха след 10.10, а отчетният ми период е първо число-последно число на месеца. И да е било 1-2 дни -10°, малко трудно за 20 дни октомври да навъртя парно колкото за 31 дни януари, когато дните с плюсови Т са колкото октомврийските дни с минусови Т. Затова писах, че не изглежда добре като послание - изглежда като ползваш-не ползваш, дай сега тука едни 200 лв, пък може и да ти връщаме след няколко месеца.

# 663
  • София
През октомври преди парното сме ползвали топла вода.

# 664
...която ползваш и с парното.

# 665
  • София
Здравейте, имаме лек теч в абонатната станция, мой съсед ми развива теорията, че Топлофикация трябва да си я отремонтират, някакъв майстор му казал бил.

Не вярвам много казано честно, а и такава информация никъде не намирам по сайта ми, ще им звъня утре да питам, но пък може някой от вас да знае така ли е това?

# 666
Здравейте, имаме лек теч в абонатната станция, мой съсед ми развива теорията, че Топлофикация трябва да си я отремонтират, някакъв майстор му казал бил.

Не вярвам много казано честно, а и такава информация никъде не намирам по сайта ми, ще им звъня утре да питам, но пък може някой от вас да знае така ли е това?

Звъннете на аварийния телефон на Топлофикация. Тяхна работа е това. Телефоните са посочени най-долу на сайта: www.toplo.bg
Звънете, че да не стане голям течът докато се наканите.

# 667
  • София
petiaivanov, ние отремонтирахме спешния теч преди месец (без топлофикация), но като са оглеждали тръбите долу съседите онзи ден (заради другата кооперачия) са видели, че и при друга тръба може да възникне проблем.. , може би и аз не се изразих правилно.. силно ръждясала е и може да стане теч теч, та затуй взимаме мерки навреме.

Но не мисля, че някой от Топлофикация ще ни го ремонтира..

# 668
са видели, че и при друга тръба може да възникне проблем.. , може би и аз не се изразих правилно.. силно ръждясала е и може да стане теч теч, та затуй взимаме мерки навреме.

Но не мисля, че някой от Топлофикация ще ни го ремонтира..
Е то силно зависи коя е тази другата тръба. Ако е след абонатната станция (от хоризонталната инсталация) към абонатите от входа е за ваша сметка.

# 669
  • София-в сърцата на моите деца

До Абонатната и Абонатната, когато не е закупена от живущите, е задължение на Топлофикация.
След абонатната хоризонталните и вертикалните щрангове са грижа на живущите!

# 670
Много странен случай - плащам сутринта сметката през профила ми в ипей но ми дава, че няма такава сметка. А аз я виждам Neutral Face Реших, че е технически проблем, затворих страницата и сега, час по-късно пак реших да пробвам - сметката е изчезнала.  Някакви идеи какво се случва?

# 671
Провери  в сайта на дружеството - дали има там сметка.

# 672
Ами платила си и затова е изчезнала сметката

# 673
Не съм я платила - нито излиза в платени, нито са ми дръпнати пари.
От Топлофикация са ми пратили фактура за ново задължение.

# 674
Изчакай ден-два. Може да не отразяват веднага плащанията.
Или и хазяите са я платили на каса и е станало объркване. Нали те плащаха.

Общи условия

Активация на акаунт