ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът дистанционно продължава, осмокласни майки с винце се успокояват

• 26 123
  • 790
  •   1
Отговори
# 255
  • sofia
По какво е , по математика ли. А по английски? Да не би по английски да е в неделя? Моето дете твърди за неделя
По Английски език май трябва да е в диапазона 21-22, като нашата е другия петък

# 256
  • софия
На теста на Доня й се падна "адвокат". По принцип харесвам професията, хората, които я практикуват, винагище има нужда от тях, но вече всеки втори завършва "Право". Братовчедът на мъжа ми е адвокат. Има добро положение, голямата му дъщеря и тя право в СУ завърши. Поработи с него и започна работа в администрацията. Не е мързелива, напротив, но нещо не й допадна практикуването.
Има време. Кой знае какво ще бъде. То преди една година никой не е предполагал, че днес нещата ще са такива, каквито са, та камо ли след 5 години.

# 257
Звънче, аз го разбрах като личностен тип, а не  като тест за насочване към професия. Прочете ли какво пише за адвокатите
https://www.16personalities.com/bg/%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B … %D0%B8%D0%BF-infj  Според теста би била щастлива с всякакви професии, които помагат на хората. Така го разбирам.
На голямото дете излезе този резултат  https://www.16personalities.com/bg/%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B … %D0%B8%D0%BF-intp
Навън е ужасно студено...

Последна редакция: сб, 16 яну 2021, 16:09 от Amanda.D

# 258
Това е български вариант (имам предвид преводен вариант) на онзи тест, който пусках преди време за определяне на личностните типове (Myers–Briggs Type Indicator (MBTI)
Допълнително инфо за същността на теста: https://en.wikipedia.org/wiki/Myers%E2%80%93Briggs_Type_Indicator

# 259
  • Пловдив
На мен се Падна артист, на синчето не съм го дала. Доживях да ме нарекат ужасно лош родител, който ще напуснат още на 18, защото... Държа да излезе за малко навън с баща си да разходят кучето и го питам дали си е научил, а и мрънкам, че не учи достатъчно и че не поиска да ходи на олимпиада по френски, защото трябвало да се учи. Е, ще се наложи да обърна палачинката, че поне като ме наричат кофти родител, да има защо. Неблагодарници тези деца.

# 260
По какво е , по математика ли. А по английски? Да не би по английски да е в неделя? Моето дете твърди за неделя
Да, на 22-ри е и при нас. Обаче как ще я правят в учебен ден, идея нямам..🧐
Попадна ми страхотна статия от именит наш психиатър за актуалната ситуация, вкл. относно децата. И реших, че тук е най-подходящото място да я споделя. Вие ще разберете: https://chetilishte.com/%d0%bd%d0%b0%d0%b9-%d1%81%d1%82%d1%80%d0 … yM25Ex249CP-RG4fA
Само един цитат подбрах: “ Ще ви кажа какво се променя от биологичния страх: човекът претърпява редукция. Нещо повече, той вече е индоктриниран със страхове и биологични експозиции – още от малък. В момента има едни дечица в градината – и моите също – които вече казват, че ако не носят маски, ще се разболеят и ще разболеят госпожата. Имате ли представа какво значи едно дете да бъде обременено от малко с този въпрос и с този страх?”

# 261
И при нас бел и фе са в учебен ден, не виждам проблем. Ако се засича с час, ще им извинят отсъствията.

# 262
Преди малко видях продавачка, която носеше маска с надпис " Кашлям от цигарите".
Променяме се, но човечеството е оцеляло и след по-големи кризи.

# 263
Преди малко видях продавачка, която носеше маска с надпис  "Кашлям от цигарите".
Променяме се, но човечеството е оцеляло и след по-големи кризи.
Човек по принцип трудно приема каквито и да било промени.
Специално в сегашната ситуация изключително голям проблем произтече от неправилната комуникация, да не кажа основен проблем.
Всичко щеше да е много по-приемливо ако се обясняваше на достъпен език на хората, а авторитетите в областта не се замеряха с его по телевизора. Политизирането на здравната криза допълнително утежни ситуацията. Ама каквото - такова, не можем да върнем времето назазад.

# 264
  • софия
Звънче, аз го разбрах като личностен тип, а не  като тест за насочване към професия. Прочете ли какво пише за адвокатите
https://www.16personalities.com/bg/%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B … %D0%B8%D0%BF-infj  Според теста би била щастлива с всякакви професии, които помагат на хората. Така го разбирам.
Навън е ужасно студено...
Не, прочетох след като каза 🙂 Просто й го препратих.
При мен излезе логистик.

Да, бахър е от сутринта. Духа гаден вятър. Ходих до пазара и 2/3 от сергиите бяха затворени. Разбирам ги хората.

Прибрахме и плюшките. Останаха шкафовете с игрите.

# 265
  • София
Точно една купчина игри бяха строени вчера в коридора.
Основно са Djeco.
Чудя се какво да ги правя, може би ще го занесем в детската ѝ градина. Никой друг няма нужда от 10-15 сета за творческа дейност.
Между другото точно в такива моменти осъзнавам колко сме зле по темата с консуматорско общество. Тези игри са били на стойност около 500 лв. Голяма част подаръци. Останали са непипнати, защото сигурно още толкова сме изхвърлили изрисувани и натворени. 🙄

Последна редакция: сб, 16 яну 2021, 17:40 от Red

# 266
Да, на 22-ри е и при нас. Обаче как ще я правят в учебен ден, идея нямам..🧐
Попадна ми страхотна статия от именит наш психиатър за актуалната ситуация, вкл. относно децата. И реших, че тук е най-подходящото място да я споделя. Вие ще разберете: https://chetilishte.com/%d0%bd%d0%b0%d0%b9-%d1%81%d1%82%d1%80%d0 … yM25Ex249CP-RG4fA
Само един цитат подбрах: “ Ще ви кажа какво се променя от биологичния страх: човекът претърпява редукция. Нещо повече, той вече е индоктриниран със страхове и биологични експозиции – още от малък. В момента има едни дечица в градината – и моите също – които вече казват, че ако не носят маски, ще се разболеят и ще разболеят госпожата. Имате ли представа какво значи едно дете да бъде обременено от малко с този въпрос и с този страх?”

Това изобщо е един много интересен и интелигентен човек.
Аз от статията запаметих това и то ми напомни за Буров:
Цитат
"Елитът в България преднамерено, съзнателно и целенасочено е разгромен. Като казвам елит, имам предвид хора, които са истински разпознаваеми като интелектуалци и артисти и които могат да ръководят дневния ред на обществото в негов интерес. Може би последния период, в който нашата страна е имала такива представители е между двете световни войни. Впоследствие, това, което е разгромило нашия интелектуален елит по време на Прехода е миграцията, защото създавайки предпоставки за икономическа рецесия, за хиперинфлация, за недостиг на работни места, за липса на перспектива за кариерно израстване, въвеждайки непрозрачни, манипулативни правила или липса на правила, ти на практика прогонваш хората, които могат да изпълняват функция на елит.
...
От друга страна за малките хора сякаш няма съществена промяна. Изглежда те така и не напускат своята зона на комфорт. Как да смалиш малкия човек?!

Иначе за страха е прав, но пък и на повечето хора е ясно, че той се насажда целенасочено, за да се управляват масите посредством него. Много, много стар подход.
Също и подхода на реклама на лекарства и ваксини - хората в момента го правят, следвайки учебници по маркетинг за средни училища.
Моят син сподели, че в Нидерландия, например, се чувства много спокойно, животът просто тече по друг начин и подобно насаждане на страх не се забелязва, освен, вероятно, в някои  маргинални по-малки части на обществото. Основните ценности са доста различни.
...
Нашите другата седмица щели да правят контролно на квадратно уравнение, но до формули на Виет, понеже тях не са ги взимали. Аз го питах тъкмо днес за това. Сигурно в края на раздела ще имат и още едно контролно.

Последна редакция: сб, 16 яну 2021, 17:46 от Judy

# 267
  • sofia
Точно една купчина игри бяха строени вчера в коридора.
Основно са Djeco.
Чудя се какво да ги правя, може би ще го занесем в детската ѝ градина. Никой друг няма нужда от 10-15 сета за творческа дейност.
Между другото точно в такива моменти осъзнавам колко сме зле по темата с консуматорско общество. Тези игри са били на стойност около 500 лв. Голяма част подаръци. Останали са непипнати, защото сигурно още толкова сме изхвърлили изрисувани и натворени. 🙄
   Red, незнам какви са точно комплектите, но има много центрове за работа с деца с аутизъм, там могат да послужат. Можеш да ги питаш първо по телефон дали ги искат. Един от центровете имаше нужда от плюшени играчки преди време, но не мога да намеря съобщението. И не търсеха нови, а просто прилично изглеждащи и изпрани.

# 268
  • София
Googlish, благодаря.
Ще потърся.
Сещам се само за Пумпелина.
Идеята е да се дадат точно за работа в група, защото иначе се опасявам, че пак ще прашасат на нечии рафтове.
Допълвам се, че се сетих нещо друго за плюшените играчки.
Такива се приемат и в Дивите животни. Спасените често са животни-бебета и имат нужда да се топлят и да драскат нещо меко. Поради което плюшените играчки са директно консуматив; бързо заминават.

Последна редакция: сб, 16 яну 2021, 17:53 от Red

# 269
  • Пловдив
Аз благодаря за тази статия, защото той облича в думи точно моите страхове. Ама едно към едно... Че ставаме бездуховни в името на биологията просто за да съшествуваме. Не знам за Нидерландия, познат живее в Испания и казва за същия страх. Една друга приятелка, която живееше в ЮК, каза също, че е страшен страха там, тя се премести по време на пандемията в Швейцария, там е много много много по-спокойно. Ама огромна разлика. Не знам. Сега, само да допълня, моя приятел преподавател в МУ София ми направи забележка :този пич не бил нито академик, нито професор, не и от БАН, бил от някакви отлюспени бунтари 😀, викали му Досьо психото, много умен, дете на родители психиатри, но сам той... Леко психо. Но, това само вмятам, иначе съм съгласна с всяка негова дума. То, и без това най-умните хора са най-луди.
И аз почистих малко днес, та сега си пийвам останало шампанско от НГ. Тогава не пих, защото нещо ми стана кофти баш в 24 часа 😀😀😀

Общи условия

Активация на акаунт