ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът дистанционно продължава, осмокласни майки с винце се успокояват

• 25 882
  • 790
  •   1
Отговори
# 30
Зазу, мерси за темата!

При нас раздадоха декларациите за олимпиадите, учителката ѝ каза в събота в коя стая ще е, май ще си има НОМ, но все си мислех, че РУО пращаха писма преди олита, които са под негова шапка, както е ном 8 клас, но явно греша.
Относно оформянето - във фег си цари зверско спокойствие. По философия имат само по една оценка. Имат събрани 2 домашни (едното е от първата седмица на ДО, а другото от ваканцията), на които има каза, че ще им ги върне оценени, но поне при Ния още няма нищо, та нямам никаква идея там как ще се заформи.
По математика нито класното (от 17.12), нито контролното от понеделник са проверени. Тя никога не решава "по стандартния" начин задача, или поне никога както аз я виждам, та нямам идея дали това ще е проблем. Но каквото-такова. Та и там не зная как ще завърши, което малко ме напряга, баш по математика да съм в напрежение.
По френски ЗП ще имат още едно контролно май другата седмица, но там засега е бетон, та дори и издънка да стане не мисля, че ще е от значение.
По бел също е ясно положението за срока, този предмет си ѝ стои нон стоп на сърце. И там получи декларация за олимпиадата във вторник. Та явно ще си ги има.

За статистиката - ужасно съм дебела и много си се дразня на фигурата, която заформих. Ще взема мерки, но не зная кога.

Последна редакция: чт, 14 яну 2021, 14:54 от Maria 007

# 31
  • София
И при нас  е нещо такова с оценките.Не мога да хвана края.В ел.дневника има малко нанесени,  а детето твърди че има много  нейде по тефтери на учители.И аз как да знам кои оценки ще се ползват? В платформата пък като прикачват задания там отразяват оценки понякога, но дали тези оценки са пренесени  в дневник и ще се взимат ли  предвид изобщо... не зная.Сега се замислих  дали по всички предмети трябва д аимат срочна оценка? Нали имаше нещо с бройката часове седмично. Същата чуденка имам и за предметите в раздел РП. При французина нямат никакви оценки нанесени и не зная дали да очаквам.Цялото това чудене е във връзка със стипендиите за втори срок Simple Smile Още има надежда че може и да получава, но трябва да знаем кои предмети  ще се включват в сметките

# 32
Като ще си мерим котките и цветовете. Ето го Томек, в пълното си великолепие, увит в чаршафите на пубера. Снимката обаче е от преди два-три месеца. Сега е още по-красив.

# 33
Отивам да диря онази организация за протеста аз.

Понеже от понеделник съм на работа, ако има стройна организация, моля да пишете тук Simple Smile
Ние като не се организирахме да се видим на по питие, какво пречи да се съберем на протеста, ако има такъв Grinning

Хубави котки!
Обичам котки и от 7-годишна, до ден днешен съжителствам с тях.

# 34
  • Между гори и планини
Моето Школо всеки ден започна да дрънка, поне с една оценка.
Днес и учителката по английски и математика бяха яхнали метлите, половината клас е с двойки, не писане на домашните, преписване... По английски, само моя и още трима са правили домашни и работят в час. По математика същата работа. Бях на двора и пих кафе със съседката, но от два часа по математика, единият учителката само е фучала и писалка двойки. Такъв късмет , че му намерих частна учителка, че ако не беше тя да го изпитва през ден и да решава задачи здраво, нямам идея колко щеше да е закъсал. По информатика само моя си бил свалил програма за програмиране, дори пробвал да пише кодове. Грешно, но поне пробвал (то с един урок няма как да е вярно всичко) и това също прави впечатление.
Сега до 3ч съм му дала срок да приключи домашното по английски, плюс препис на думи, после до 5ч да прави презентация на Софокъл и Антигона. Повече блеене и писане до посреднощ, няма да толерирам.
При нас днес е голяма красота

# 35
Сега се замислих  дали по всички предмети трябва д аимат срочна оценка? Нали имаше нещо с бройката часове седмично. Същата чуденка имам и за предметите в раздел РП. При французина нямат никакви оценки нанесени и не зная дали да очаквам.Цялото това чудене е във връзка със стипендиите за втори срок Simple Smile Още има надежда че може и да получава, но трябва да знаем кои предмети  ще се включват в сметките
По всички предмети ще имат срочна оценка, като музика/рисуване ще е и годишна (предполагам навсякъде единият срок имат музика, а другият - рисуване, те са с хорариум 0,5 часа).
На разширената подготовка ли казваш РП? Т.е. иуч? Имат оценки на всички предмети от раздел А и Б, т.е. задължителните и ИУЧ, по ФУЧ оценки няма. Клубове/школи/кръжоци/програми също са без оценки.

Сещам се, че в ЕД все още не се води, че Ния ходи на рисуване ФУЧ, дали да не пиша на администратора, защото как да разбера, че е отчетен в хорариума ѝ?

# 36
РП е разширена подготовка - ИУЧ. ФУЧ е ДП ( допълнителна подготовка).

# 37
Да, зацепих и се коригирах, ама пак ме излови Simple Smile

# 38
  • София
Стон, много сладък Томчо. Колко много сивички красотички имало тук...Hug

Мария, много благодаря за разяснението, и ние се чудехме кои оценки ще влизат за стипендията втория срок. При нас обаче за оценки по ИУЧ са нанесли същите оценки като от основния предмет. Към настоящия момент това не ни допада много, тъй като трудно ще се пребори за шестица. И така стават две ниски оценки.

# 39
  • Пловдив
Хм, при нас ИУЧ го води друг преподавател, и, до колкото знам, е слушане с разбиране и говорене. Имат си други оценки.
Не обичам котки, но тези сивите са много красиви. Като комбинация, сивото ми харесва с розово, жълтото хич не го харесвам, нямам не само жълта дреха, ами и дреха с нещо дори и малко жълто по нея. Любимият ми цвят са вариации на синьо-зелено, аквамарин. За капак, сега се сещам, че и децата нямат жълти дрехи 😅😅😅😅.

# 40
  • у дома...
ИУЧ-то го води нейтива - Мария Тереса Мартинес Родриго. Говорят си, но и упражнения правят. И оценки си има. При нас май може да взимаш стипендия и при отличен успех само на профилиращите предмети. Поне нещо такова е казала класната на децата.

# 41
  • София
Ние си имаме основните часове френски,после 1или 2 часа РП френски (пак с класната),и чужд език френски -2 часа (ООП) с нейтив

# 42
  • о`майна лунна нощ е
Обичам жълтото, защото го намирам за много слънчев и позитивен цвят. Есента купих за новата учебна година /само по размер, без да го мери/ едно крещящо жълто тип промазана материя яке. Първоначално наборът отказа да го носи, но после явно реши, че е готин и едва го остави, за да мине на зимното. Много отваря този цвят, а и съм го оценила в екскурзионното му приложение.
Скрит текст:
През 2014 ч. бяхме с роднини в Истанбул. Тогава си беше гмеж по улици, площади и забележителности. Баща му на набора беше с жълто яке и триста пъти благодарих, че си го купи, защото изключително лесно го откроявах в тълпата. Светеше и привличаше погледа от раз. За това и щом тръгнахме след година с набора на състезанието в Прага, преди него на мен осигурих неоново розово яке, а за него - жълтозелено.

Активният ми участник е получил шестица по физическо. Отличник.

# 43
Синът ми много харесва жълто, а жълто и сиво са му любима комбинация още преди модната тенденция Simple Smile
При моето по- хубавите оценки са по това РП/ УП- А:grinning, така ни е записано в дневника.
Много хубави котки

# 44
  • Между гори и планини
Моя обича жълто, кралско синьо и лилаво, червено. Има дрехи във всички цветове.
Аз обожавам бяло. Имах бял период когато живеех в София, дори зимата бях от горе до долу в бяло, отличавах се от тълпата в черно, кафяво и сиво. А и бялото , е цвета в който са всички останали (професионална деформация), може да се каже, че нямам не любим цвят . Лятото нося бяло  и тъмно синьо, зимата червено и пурпурно. Най- малко дрехи имам е черно - носи ми асоциация на погребение.

Общи условия

Активация на акаунт