ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът дистанционно продължава, осмокласни майки с винце се успокояват

• 26 100
  • 790
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Като човек губил близък заради наркотици, уверявам Ви, че има и по-страшни неща от болниците, а психичното здраве е ключово за справяне с тези неща. И въпреки всичко, в периода на пик във фирмата, получих паник атака именно заради мислене какво и как се случва с тази нова болест около нас.

# 616
  • София

Хайде да спрем с тази тема. Искате ли?

искаме!

но това е въпрос на самоконтрол, който видно е някои хора не притежават.

ако някой мълчи по дадена тема, това не е защото няма какво да каже или не може да се аргументира добре.

# 617
  • София
Призовавам ви и аз да спрете, щото ако не слушате, ще ви възпея поименно в рими и ще видите тогава. Grinning

# 618
  • София
Аз пък  се чудя дали да пиша.Не че нямам мнение по темата.Всеки има.Споделям написаното от мама МОни.Ситуацията при нас е същата.Всеки има свои собствени страхове, които са породени от какво ли не.Може би имам една идея повече спокойствие за предстоящото  присъствено обучение заради прекарания Ковид.Тайно се надявам и дъщеря ми  покрай нас да го е минала неусетно.Дори мисля да й пусна тест за антитела.Искам от все сърце децата ни да се върнат в училище, сред приятелите, и да се опитат да изживеят истинските си тийн години по истински начин в реална , а не виртуална среда.Ще правим каквото трябва, пък да става каквото ще. ( Иде  ми да изгоря всички пижами вкъщи  , че ми писна от това облекло през последните месеци)
Скрит текст:
и понеже ковид налага нетрадиционен режим на работа, в който  след 7 работни дни  за мен следват 7 почивни, най-безразсъдно ще се възползвам от няколко почивни дни и ще отидем на малко спа бягство.Който иска да се възмущава.Всеки прави своя избор.Невинаги е лесен
Скрит текст:

Бъдете здрави! И се опитайте да гледате по-ведро  на живота.Няма да е все така.Вярвам Simple Smile

# 619
  • о`майна лунна нощ е
Споделям, че не съм доволна от госпожата по немски, която води разширената подготовка. Отварям Школото - нов отзив, нова оценка. Викам си давай първо отзива да го видя какво е надробил - изненада. Свети зелено, защото му писала активно участие. Хмх. Викам тая работа нещо не ми харесва и се прехвърлих на оценката - о, да му се не види. Мн. добър 5 - пак за активно участие. А така хубаво го почна с двойка. Защо разваля дисциплината тази жена. Вече втора петица поред.

/Хващате тихата радост, която ме е обзела, нали? Ама и да я разбирате, моля да не се споделя с набора/

и ПП - още не съм му върнала кабелите. А някой да каже, че лошотията ми няма положителен ефект. Знам си стоката. Тая мотика бял човек вече два пъти  я настъпва и го удря по челото.

Последна редакция: вт, 19 яну 2021, 13:15 от `ТуиГ

# 620
Реших да проверя дали си е предал анализите по речта на Стив Джобс. Файлът е кръстен "Чичо Стиви".... Изтръпнах, че и вътре ще е с подобен изказ, но се е постарал.

# 621
  • Пловдив
Надявам се, че приемате нови попълнения, а и за смяна на дискусията Simple Smile
Чета ви от известно време тъй като имам едно 14 годишно момиче се вълнувам също доста от периодите през който преминават и те и ние. Ние не живеем в България (заради моята наука преместих цялото семейство преди 9 години), но въпреки че училищата са различни, материала е доста подобен. Христина учи в Европейско училище и там се следва общо европейска програма по основните предмети. Всяка година има избор на предмети и последните две ще са ориентирани съответно избора на място където иска да учи. Интересно ми е какво споделяте по математика, тъй като според мен малко по-бавно върви материала, но тази година можеха да избират по колко часа искат математика на седмица 4 или 6 часа, та се надявам да се забързат малко. От началото на годината учат един ден присъствено и един вкъщи. Следват си програмата все едно са на училище от 8,25 до 16,15. Мога да кажа, че са мен този вариант е компромис, но работи. С маски са по цял ден още от Май месец, така че свикнаха. Учителите са всеки ден в училище и оттам преподават, тъй като имат един клас присъствено следващия е дистанционно. Моята Христина обожава да чете, така че мога да препоръчам книги и любими серии на английски, френски, за българските черпя опит от споделеното от вас. Като подреден човек я карам ако чете поредица, едната книга да е на английски, следващата на български и после френски. Немски не съм включила, но тя го учи само от 4 години, по 3 часа седмично, така че ще изчакаме малко. При нея първия език е английски, но втория е френски и тази година ще изпратят част от класа на тест ДЕЛФ, миналата година не се състояха, та сега си е приготвила материали да учи. При тях е също за проверка с външен оценяващ преди големите изпити след няколко години. Хубав ден и се надявам да се включвам по често.

# 622
От днес, при нас,  всички ученици трябва да са с включени камери във всеки час.
Вчера е имало учителски съвет и са го решили.

# 623
  • Между гори и планини
ТуиГ, винаги като прибереш расейващата машина, има положителен ефект. Явно още са малки и не могат сами да се контролират. Не че няма и пораснали деца със същия проблем.
pepsun, в коя страна сте - Канада? Много чужди езици, браво!
На мен ми е ин там какво учат по математика и разказвателните езици.

# 624
  • София
Добре дошла pepsun на теб и Христина!

# 625
Призовавам ви и аз да спрете, щото ако не слушате, ще ви възпея поименно в рими и ще видите тогава. Grinning
Ред, изкушавам се да продължа с тази тема само и само да мога да прочета римите.

И по същество. Стреснат от евентуалния провал на класното по математика, наборът вчера реши 15 квадратни уравнения.

# 626
  • у дома...
Ред, давай с римите! Искам да се върне на училище заради социалните контакти. Иначе ДО като качество е много добро, доволна съм.
Вчера помага на приятелка да реши едно квадратно уравнение. ЖДНБ!
Лятото, като чакахме резултатите от НВО и редихме желания, и предложих ей така просто да пишем и СМГ. Нали, по-скоро ще видя жив динозавър на улицата, отколкото да влезне там, ама... А тя, милата, ми вика: "А, ако ме приемат, какво ще правя тогава???". Grinning

# 627
  • Отвъд алеята зад шкафа
Хаха, сладурка!

# 628
Аз ще сменя фокуса на дискусията.
Тези дни пак за профилирането и матурите си мислех (понеже се чудя и коя ще е подходящата паралелка за дребния). И да видим правилно ли съм разбрала дотук.
Има 6 модула за всеки профилиращ предмет, 4 от които са задължителни, т е. би трябвало матурата да е само върху тези задължителни 4 модула. Right?
Ако съм права, следва ли, че този чийто първи профилиращ предмет е математика, примерно, и този, на когото математика е трети или четвърти профилиращ, държат една и съща матура? Разбира се, ако и двамата си избират тази матура като втора задължителна.
Ако е така, значи и този, който е с първи профилиращ английски, отново ще държи еднакъв изпит с този, на когото английският е трети профилиращ. Т.е. за Втора задължителна матура не би трябвало да има значение дали предметът е от първите два, определени още от осми клас или от останалите 1 или 2, определени след десети клас?

# 629
  • София
Стон, да. Всички ПП са с еднаква тежест.

Общи условия

Активация на акаунт