ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът дистанционно продължава, осмокласни майки с винце се успокояват

• 26 071
  • 790
  •   1
Отговори
# 645
  • о`майна лунна нощ е
Та във връзка с оплакването ми от сутринта и госпожата по немски.
Получавам обаждане от набора.
- Доволна ли си, маме?
- Е, как да не съм!
- Добре тогава. Не ми връщай кабелите, че имам да наваксвам още, да преписвам планове и да попълвам тетрадки.
- Ей, тук, синко, си намали наказанието с два дена.
Изръмжа доволно и затвори.

# 646
  • Между гори и планини
Браво на момчето! Разбрало си е грешката! Дано като върнеш канели, не залитне пак .

# 647
  • София
Туиг, много се радвам и на теб и на сина ти! Hug При моя това не работи съвсем. Сега се опитва да се контролира сам, макар и с наша помощ, но има пропуски - 3 по химия /изненада с отменяно контролно 2 седмици/ и 3 по география - ами то ,не че не е края на срока. Дано да му уври скоро главата!

# 648
Селенка, ще уври, не бой се. Ама варивата най- добре се получават на бавен огън, пък при ДО понякога се случва голямо кипене.
И бумммм!

# 649
  • Велико Търново
Пепи, добре си дошла!Радвам се и тук да се "видим". Браво на Хриси за езиците!

Божидара днес имаше олимпиада по химия-он лайн, в неделя е на математика, но ще е в колежа/изобщо не знам защо се е записала/.
По английски вчера прави презентация за бг кино, музика от 60-70 години на миналия век, беше вкарала част и за пионерите, но темата не е била одобрена и днес има нова тема.

Туиг, на патерица да му е честито името на Наско!

# 650
  • Някъде в Европа...
Току-що ме осени идея за заглавие (чак се чудя на себе си, хич ме няма по тази част 😁):
"Осмокласникът започва да се мръщи, май му свършва свободата вкъщи!"

Последна редакция: вт, 19 яну 2021, 19:55 от AIR

# 651
  • София
Ей това е много яко!
Гласувам "ЗА". 😃

# 652
  • София
Честно да ви кажа, вече съм объркана - 1ви и 2ри учебни дни ли са или не? Уж са, но в ЕД нямаме програма за тези дни  Flushed Има ли някой официална информация?

# 653
Би трябвало да са учебни дни. Явно липсата на програма в ЕД е така да се каже стара информация. Сигурно генерират програмата за целия срок заедно с почивните дни още в началото на срока.
Три на класното по математика има. Много е ядосан. Знаеше, че няма да има висок резултат, защото не беше успял да реши едното подусловие, за което трябваше  снимка, но явно е овапцал и някос от другите. Ами не съм изненадана. Аз оценявам знанията му за около 4.50, а съм доста критична и съм абсолютно наясно какво в действителност знае. Също така обаче съм наясно, че с такъв тип тестове, където се изисква просто да напишеш един отговор, може лесно да се издънил защото той си е разсеян. Може да реши цялата задача и да допусне грешка в изчисленията и на НВО го направи. Само, че миналата година заради изпита, се бяхме потрудили да  да поизчистим този тип грешки. Не можахме да ги сведем до нула. Предполагам, че и сега е допуснал подобен тип грешки, но като не ти искат пълно решение, гориш. Тестът е затворен за преглед и не знам дали и кога ще бъде отворен. Ами,нека да му е обица на ухото. Светът не е свършил, но се усети, че трябва да е по-съсредоточен и да се отнася по-сериозно.
Тези дни обаче понеже валят контролни, класни при единия, при другия, пак се замислих каква точно е целта на училището. Имам чувството, че част от учителите искат просто да оценяват по някакъв начин и сякаш забравят, че основното е преподаването, а оценяването трябва да служи не като наказание, а като проверка какво са усвоили учениците и учителят да го ползва като коректив върху какво да наблегне, за да се усвои материалът. Сякаш се забравя каква е целта - да се учи и научи. Не просто да се пишат някакви оценки и да се начукват канчета.

Последна редакция: вт, 19 яну 2021, 21:53 от ston

# 654
  • София
Обясняваме на дребоса, че човек учи история и география и разни други неща за обща култура, че е добре да знае коя държава в кой континент се намира и кога е бил Златния век. Той гледа намръщено, а наборът го изгледа отгоре-отгоре и му вика "Да знаеш мен общата култура ме спасява да вържа 4ка, ако мисля може и 5ца"... Отидоха ни и обяснения, и всичко...

# 655
  • София
Кога таксата за Уча.се стигна 180 лв. Open Mouth ? Като почнахме да правим абонамент сигурно беше 40...
Вече ми се струват твърде много. Сега като няма и разказвателни, го ползва рядко за литературата.
Изтича след дни и се чудя дали да го подновявам. Евентуално ще се ползва отново септември - като почне разказвателните. Ако не смени начина на учене с порастването.

# 656
  • Някъде в Европа...
Зазу, и на нас ни изтича към края на януари..Пред същата дилема съм и най-вероятно няма да платим, тази година почти не го е ползвал...Възможно е септември да потвърдим...

# 657
  • София
То и аз обмислям този вариант. Чудя се заради езиците. Но едва ли ще седна да отделям време нещо да си опреснявам. А младежът не смогва и със собствените си домашни.
Някъде докъм 140 лв. ми беше психологическата граница. Вече ми се струват неоправдано много парите.

# 658
  • София
Не знам, аз понеже не харесвам особено Уча се, не бих дала повече от 50 лв. - колкото дадохме единствения път в пети клас през колективен абонамент от училище.
И без това смятам, че човек трябва да се научи да учи чрез четене, а сега с тези дистанционно- дигитални истории само това ми липсва - да се гледат филмчета, за да се учи.
Извън крайното ми мнение (което в никакъв случай не налагам) дъщеря ми почти не го използваше тогава и не го иска изобщо, та не ми се налага да го мисля. Имам някакви впечатления, че на момчетата се харесва повече.

# 659
  • София
Ами при кьопаво написани учебници е някакъв вариант все пак да чуят и по друг начин поднесен същия материал. За нас беше добра алтернатива за разказвателните, а и за български език също.

Общи условия

Активация на акаунт