ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът дистанционно продължава, осмокласни майки с винце се успокояват

• 26 051
  • 790
  •   1
Отговори
# 120
По БЕЛ всички ще са на матура и това ще е крайната оценка. Дали е имал 3 или 6 в 8 клас е все тая! Искам реално оценяване върху тестове със сложността на матура, презентации и проекти не са ми критерий

Последна редакция: пт, 15 яну 2021, 11:15 от скаридка

# 121
Доня,
Всяко търпение си има граници. Май е време да седнеш на масата за преговори с госпожата.
Да не си мисли, че като си мълчиш и може да мачка детето ти...Има шанс да се осъзнае малко тази жена, но може да попаднеш и на дебил.
Иначе и ние чакаме резултат от класното по БЕЛ.
Другата ще са по математика и АЕ. Ще са през ден. Дано зверчето да се справи.

# 122
  • у дома...
Дамите, гледащи към Сърбия - в момента не е много подходящ сезона. И те имат много проблеми с наводнения. Зимата там е сурова. Иначе Погановския манастир и Ниш са ми слабост.

Такова дете, дето се подмазва на всички учители имаме и ние в класа. Ама на онлайн родитеската среща и майката се подмазваше яко, та явно е модел на поведение и семейна черта.

# 123
Доня, аз също бих говорила. Би могла да кажеш нещо от сорта - "Виждам, че  прави проекти всеки ден, но не са оценени. Справя ли се,  върху какво трябва да работи?"
Нали рекохте, че  проверката е висша форма на доверие, та се качих да видя какво прави. На лаптопа  беше започнат филм "Fantastic Beasts and Where to Find Them". А ме съветва аз да не гледам филми, за да имаме по-дълго време интернет, че ще му се прецака ученето. Местният доставчик цяла седмица не може да се справи с повредата и разчитаме на Теленор.

# 124
  • Между гори и планини
Ние не сме имали родителска среща. Иначе определено ще има разговор.
Миналата година в края на урока, се представих и пожелах да говоря с една учителка след часовете. Тая дейност вече ми е забранена, какво ще си помислят другите, ще му се смеят, излагала съм го ... И за това не се обаждам.

# 125
  • софия
.. Тая дейност вече ми е забранена, какво ще си помислят другите, ще му се смеят, излагала съм го ... И за това не се обаждам.
А той защо трябва да знае?
В описаната ситуация, аз също бих говорила с учителя с примерния от Аманда подход. Без да държа сметка, а просто да попитам какво не достига, за да се справя детето по-добре Wink

# 126
  • Между гори и планини
Защото докато са онлайн трябва да е само на компютъра. Аз дори не знам как изглежда тая жена, никога не съм я виждала, за мен е само глас . Миналата година имах разговор точно от типа - как се справя моя син, това че му пречи , че първият му език е английски и словореда му е малко обърнат, особено като е притеснен.... Какво повече да си кажа с нея?

# 127
  • софия
В електронния дневник няма ли нейни координати?

# 128
  • Между гори и планини
В електронния дневник няма ли нейни координати?
Не съм се срещала да проверя , нали го гледам само на мобилна версия 😊

# 129
  • софия
В Школо, десктоп версията, съм виждала - имейл и телефон на всеки учител. Ако са въведени, де, не знам дали  зависи от ръководството на училището или от отделния преподавател.
Един път да не оцени, два пъти, ама нито една от презентациите не е ок. За какво ги кара да ги правят?
Нека да знае, че имаш отношение към ученето на детето и не ти е безразлично.

# 130
По БЕЛ всички ще са на матура и това ще е крайната оценка. Дали е имал 3 или 6 в 8 клас е все тая! Искам реално оценяване върху тестове със сложността на матура, презентации и проекти не са ми критерий

Не съм убедена, че в дипломата не взилат и оценките от съответните години и на който му трябват - ще са му важни.

Аз точно от Школо съм взимала до сега имейли и телефони на учители и чрез Школо съм пускала запитвания, особено миналата година, докато се стикова работата и всеки се чудеше какво да прави, вкл. и учителите. Много ми беше полезно Школо. Тук няколко пъти също съм споделяла.

Защото докато са онлайн трябва да е само на компютъра. Аз дори не знам как изглежда тая жена, никога не съм я виждала, за мен е само глас . Миналата година имах разговор точно от типа - как се справя моя син, това че му пречи , че първият му език е английски и словореда му е малко обърнат, особено като е притеснен.... Какво повече да си кажа с нея?
Аз освен с класната, с друг учител на сина не съм се виждала. Това не ми е бивало пречка да се свържа, да напиша и да попитам каквото и да било, свързано с учебния процес.

# 131
И аз през Школо се свързвам с всички учители, без класната. Винаги ми отговарят бързо и адекватно. Следят си пощата и реагират. Най-добре от там да се пише.

# 132
Аз, като един виден представител на зодията си, съм винаги наопаки на общоприетото. Joy
Във взаимоотношенията учител-мое дете не се бъркам. С учители не съм счела за необходимо да разговарям. Смятам, че детото само би следвало да се ориентира и реагира на ситуации с учителите си. Това също е вид урок, който създава необходими знания и умения. Трябва сами да се научат да се справят в конфликтни ситуации. Някак си ми е трудно да разбера, че от мен се очаква да ходя след него и да коригирам взаимоотношения. След време като възникне противоречие със съпруг/съпруга пак ли аз трябва да ходя да ги оправям, че той/тя не е придобил такова умение?

Аз напълно споделям възгледите на проф. Джордан Питърсън, подкрепяки децата си сами да разрешават проблемите си.

# 133
  • софия
Крайна си според мен. Едно е да попиташ по тактичен начин защо учителят има определено отношение към детето ти, друго е да реагираш на ситуации между учител и ученик.
Децата все още не са толкова опитни, за да могат да отиграват несправедливото отношение. Не става въпрос да се спори за конкретна оценка или постъпка, а за поведение на възрастен, от когото зависи детето. Аз смятам, че трябва да им помагаме и подкрепяме в подобни сигуации, а децата, с повечето жизнен опит, ще придобият и умения да се справят сами все повече.

# 134
Крайна си според мен. Едно е да попиташ по тактичен начин защо учителят има определено отношение към детето ти, друго е да реагираш на ситуации между учител и ученик.
Децата все още не са толкова опитни, за да могат да отиграват несправедливото отношение. Не става въпрос да се спори за конкретна оценка или постъпка, а за поведение на възрастен, от когото зависи детето. Аз смятам, че трябва да им помагаме и подкрепяме в подобни сигуации, а децата, с повечето жизнен опит, ще придобият и умения да се справят сами все повече.
То възрастните не сме, какво остава за деца.

На 14 години детето има нужда и от помощ, и от това, да му се показва как да се действа в определени ситуации. Ако нямаше нужда, щеше да му е признато пълнолетие на тая възраст и да върви да сеоправя самО. Но освен една ясна нам категория хора, останалите май не го правим, ако сме наистина откровени.
Всеки нормален родител се "меси" в живота на децата си, докато са деца. Разликата е в обема и средствата. И в това, как го представя навън.

Последна редакция: пт, 15 яну 2021, 12:28 от Judy

Общи условия

Активация на акаунт