ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът дистанционно продължава, осмокласни майки с винце се успокояват

• 26 115
  • 790
  •   1
Отговори
# 225
Спокойно могат да искат средна оценка от курса в гимназия по даден предмет - 8-12 клас.
Тепърва ще гледаме и за у нас, и за в чужбина какви изисквания ще има.
Нещата се променят доста бързо.
8-12 ще трябва да се смята, не, че е трудно, но няма да я има написана и съответно удостоверена с документ. Според мен е слабо вероятно да се взима точно 8-12. Предполагам ще се взима дзи, диплома или предмет, като ще има корекция дали предметът/дзи-то е от 8-10 или 11-12 клас.

# 226
Смятането ще е най-малкият проблем. Примерно /само/ - първи етап - среден успех по предмета х с коефициент 1, втори етап предмет х - коефициент 2, изпит по предмета х - коефициент 2,5. Всякак може. Само дето да се предвиди от сега - не може. Аз затова съм се отказала и държим на вече установените три предмета /БЕЛ, мат, физика/, плюс език, които в момента биха ни трябвали, с идеята, че едва ли ще измислят други в същото ВУЗ.
Но всеки ВУЗ ще си има някакви собствени виждания по въпроса.
За чужбина - пак така. Просто преди кандидатстване се прави кореспонденция с избраните университети и се изпращат документи според изискванията.
Гледам сега за моя, което иска към момента - подраздел "балообразуване" - голямо разнообразие е, с доста уточнения за курсантите, например:
https://www.af-acad.bg/cadets_admission
https://www.af-acad.bg/students_admission
Докато му дойде времето и ако задържи желанието сигурно още промени ще има. Особено с оглед на това, че до момента още няма дипомирани по етапи в среден курс на обучение, а скоро ще има и такива.

Последна редакция: сб, 16 яну 2021, 11:37 от Judy

# 227
И финално с най-голяма тежест ще са изпитите в самия университет Simple Smile
Видяла съм достатъчно отличници от гимназията, които въпреки МГ и мат.профили, нямат елементарни знания

# 228
Като гледам масово чужбинските университети са без изпит, а само с кандидатстване по документи и есета.

# 229
Така е. Но ако детето няма да кандидатства в чужбина, какво ти пука. А ако ще кандидатства,зависи точно къде.

# 230
Явно оценките са си важни...Затова се ядосвам, че не иска да положи малко усилия по БЕЛ. Предполагам, че математиката няма да му трябва, но поне с българския да покаже някакво старание, а да не се заяжда. Пак каза, че учителката му е сърдита, че нещо измърморил в час.

# 231
За кое какво ми пука?
Убиваме времето и чешем езици къде какво е. Много е рано да знаем къде и как ще е. (При нас вариант висше в БГ засега не стои, но има още толкова много време, та кой да знае.)

# 232
  • Между гори и планини
Интересно ми е децата ви имат ли някаква професионална насоченост, тоест знаят ли с какво искат да се занимават в бъдеще. И да наблегнат на тези предмети които ще им трябват.
Вчера намерих интересен тест във форума. Направих го за себе си, днес ще го дам на младежа.

# 233
Не, моят няма никаква идея Simple Smile
Дай теста насам...

И при нас идеята от години беше за уни в чужбина, но последните  2 години толкова се промениха нещата при нас, че ще ни се наложи да сменим идеите...

# 234
  • у дома...
В момента желанието за висше е журналистика, испанска филология или история. Журналистиката ѝ е мечта от 5. клас, заедно с испанския. Та, най-вероятно, това ще е. Познавайки я, едва ли ще има смяна на желанията.

# 235
  • Някъде в Европа...
Военните училища, в частност обучението на курсанти, е по-особено балообразуването. Ето и на НВУ-то:
https://www.nvu.bg/baloobrazuvane.php

П.С. Моят твърдо иска да е монтьор 🤨. Щял да учи, защото аз съм искалаа, но щом "излезел" ли от вкъщи, щял да работи като монтьор....Оттам аз упорито му говоря за инженерна специалност. Казвала съм - аз искам инженер в Германия 😁

Последна редакция: сб, 16 яну 2021, 11:35 от AIR

# 236
  • София
По повод олимпиадите мисля, че всяко училище си определя датата за общинския кръг, както и задачите в него. Катето ще ходи утре на химия, а другата неделя на биология. Голямо вълнение пада, че ще се види с някои деца. Какви времена дойдоха, да се радваме на среща по време на изпит.

# 237
  • София
Големият засега иска нещо инженерно - дронове щял да прави...
Малкият е категоричен за архитектура. Даже днес ми каза, че щял да прави само къщи, защото блоковете скривали хубавите гледки...
Малката иска да стане майка и да ни роди внуци...

# 238
Щом Ния се с насочила, следи си за където се е насочила.
Аз много се ядосвах на голямата, която късно се ориентира. Така се случи,че с нейните оценки от матура и диплома + ковид ситуацията можеше да кандидатства навсякъде и всипко Joy.  Тя пък в последния момент се заинати на едно място, където пък я приеха по-трудно

# 239
На този етап сме наясно само какво не иска:)

Общи условия

Активация на акаунт