ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът дистанционно продължава, осмокласни майки с винце се успокояват

• 26 097
  • 790
  •   1
Отговори
# 210
Трябва, ама ако е в училище може би минават метър, нали ги познават

# 211
  • Някъде в Европа...
Добро утро!
Успех на олимпийците!

Моето диване спи непробудно още, забравил да спре и тв, та сега го спях..кога е легнал, не знам...
Това с образователната ни система за първи гимназиален етап е някакво безумие, но...Точно затова не се вглъбявам в оценки. Да има знанията по профилиращите ни предмети. То в нашето училище и за стипендия не си заслужава да учиш, предни години е била най-ниската сума в града. По същия начин ще мисля за разказвателните предмети, които пък ще учи само 2 години 😃...
Уф, трябва да ходя да вземам една пратка задължително днес..Не ми се мърда от вкъщи в този студ 😡
Доня, предполагам, че не..В нашето училище не издават уч. карти, класната ни каза - само на някой ако му трябва пред БДЖ...Мин седмица е питала за желаещи за олимпиадата по АЕ, не е казвала, че трябва да си правят карти..То, моят няма и желание , де - за какво трябвало да се напъва 🤣

# 212
  • София
Хепи, не знам как може да е толкова различно по класове в нашето училище. 😁
Не са записани под строй за АЕ, а на РС поне 20 минути се обсъждаше олимпиадата по математика.

# 213
  • Отвъд алеята зад шкафа
Мен това, което ме ядосва е, че от училището нищо не са направили за олимпиадите. Ема е писала на 14 януари на учителката и е получила отговор, че не знае. Ок, ама има дете, което пита няколко пъти за олимпиада и нищо. Дори да бях разбрала вчера, пак нямаше да стане нищо, защото Ема не е записана за олимпиада. Не може днес да отиде...не знам къде даже и да каже "Аз съм за олимпиадата". В крайна сметка явяването на олимпиада през училището ли минава или мога да си го самоорганизирам?

Последна редакция: сб, 16 яну 2021, 10:42 от gadamer

# 214
  • Между гори и планини
Питам, защото нали квесторите са от други училища и ако се стигне до по горно ниво, ходят в друго училище...
Тия дни по английски е бясна, открива липси в знанията на много ученици, докато е била заместничката. И сега държи поне тези с 6 да са под строй на състезанието.

# 215
Ред, не сме в едно училище с тебе,само лъжеш Joy

# 216
Моят е ходил на доста математически съзнания, олимпиади първи и втори кръг, и никога досега не е показвал ученическа карта или бележник, когато още имаха такива.

# 217
Моят за последно се явява в пети клас на Spelling Bee. В училище беше победител, в София е стигнал до четвърто място. Поне така казва баща му, който го води тогава. Аз съм забравила. След това отказа да ходи по състезания, конкурси, олимпиади. Веднъж класната тайно беше пратила някакво есе на училищен конкурс и тогава спечели наградата на родителите. Даже не отиде на награждаването, защото не обичал такива неща. А ние така и не разбрахме какво пише в това есе. Той твърдеше, че били някакви лигавщини.

# 218
Моят като малък много обичаше състезанията, но с времето го мързи да се подготвя и съответно не ходи Joy Понякога е стигал до разни кръгове и не помня вече, ама без да е решил и една задача,или да е изиграл и една партия да се подготви ...ей така ходи,на разходка просто.

# 219
Общински кръг на олимпиадата минава през училището, не може човек да се самоорганизира, освен ако не му откажат и се обади да пита руо за съдействие. Квесторите на първи кръг са си от тяхното училище, но едва ли познават осмокласниците. Документ за самоличност се иска. Може и лична карта да е, а не ученическа такава.
При нас не е имало рс, но учителите си ги информират - и устно, и писмено (школо, тиймс). Отделно в чк класната пак повтаря датите. На фона на неинформативния сайт, направо съм супер приятно изненадана и очарована от учителския колектив. Дано и нагоре е така.

# 220
  • София
Имахте РС, бе Хепи.
Няколко дни преди нас беше, в началото на декември. 😁
Но може да не сте коментирали олимпиади.
Това е по темата с информация към родителите де, иначе децата са си информирани постоянно през разните там платформи.

# 221
Коментирахме тогава,че било късно записване по математика. За АЕ не помня Joy щото с тичъра разчитахме на детето,тя казала,те знаят...ма то сега реши, че му се скатава и не му се ходи Joy и трябва да намеря аз информация

# 222
  • София
Благодаря, Мария! Значи, може на някой уни (в или извън БГ) да му хрумне да вземе дадена оценка от осми клас като балообразуваща? Така ли?

# 223
Само от 8ми - едва ли, но сборната от 8-10 е възможно. Например детето иска да учи медицина, но не е записало профил биология, то тогава отнякъде ще трябва да му вземат оценката и хорариума по биология и това е притурката. Друг е въпросът с какъв коригиращ коеф. ще е. Защото едно е оценка от 8-10, а съвсем друго е оценка от профил (11-12).

Последна редакция: сб, 16 яну 2021, 10:59 от Maria 007

# 224
Спокойно могат да искат средна оценка от курса в гимназия по даден предмет - 8-12 клас.
Тепърва ще гледаме и за у нас, и за в чужбина какви изисквания ще има.
Нещата се променят доста бързо.

Общи условия

Активация на акаунт