ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът дистанционно продължава, осмокласни майки с винце се успокояват

• 26 093
  • 790
  •   1
Отговори
# 195
  • софия
И при нас никой нищо не бил казвал за олимпиади. Отдавна се отказах да я подтиквам да се записва. Последно ходи на някакво Кенгуру 3. или 4. клас и на инглиш бий (?) около 6. С това приключи.

# 196
  • София
Моичкият ме изненада - направил е сам незадължителният проект по БЕЛ, но го е пратил малко след крайния срок. Интересно ми е как ще реагира учителката.

# 197
  • София
Гледам, че пишете, че оценките от тази година се пишат в дипломата. Може ли малко разяснение? Кое и как влияе на кандидатстване в Университет?

# 198
  • София
По какво е , по математика ли. А по английски? Да не би по английски да е в неделя? Моето дете твърди за неделя
Да, на РС от декември казаха, че по АЕ е на 17.01. За математиката дори не съм си записала, предполагам е днес.
Дъщеря ми също не е кой знае какъв фен на подобни неща, ходеше понякога на някакви състезания, но явно така се пресоли манджата м.г. с пробни и реални изпити, че сега не ще и да чуе.
То това коментираха и на РС, изглежда има някакви добри математици в класа ни, но и те никакъв интерес не бяха проявили; може междувременно родителите да са ги убедили.

# 199
Ния обича и ходи на всякакви състезания. Изобщо не е драма на кое място е, просто самото изживяване й харесва, обича адреналина и предизвикателството. За мен е опит и тренинг на психиката.
Гледам, че пишете, че оценките от тази година се пишат в дипломата. Може ли малко разяснение? Кое и как влияе на кандидатстване в Университет?
Оценките от първи гимназиален етап (8-10) се записват в една притурка към дипломата. Успехът от дипломата се изчислява само с оценките от втори гимназиален клас (11-12). Как се влияе за университет е трудно да се каже. Най-малкото с новите дипломи още няма випуск, който да е завършил. Доста е индивидуално за кой уни, дали детето е имало или нямало профил по предмета, който е важен за университета.

# 200
  • София
Значи супер съм бясна. От 1 месец дудна на Ема да пита учителките за олимпиадите по Мат и по АЕ. И никой нищо не знае. Включително вчера сутринта я накарах отново да пита учителката си по мат. Аз търсих в нета и не открих дати. Сега ще разнищя откъде идва това положение, в което Ема пропуска олимпиадите!
gadamer, не се ядосвай, едва вчера следобед стана ясно със сигурност, че ще има Олимпиади, т.е. излезе заповедта на Министъра на Здравеопазването (Заповед № РД-01-20/15.01.2021 г.), че ги разрешава. При нас бяха планирани Оли по АЕ, Физика, История и Химия през тази дедмица, но всичко се отложи, защото преди заповедта нямаше как да се проведат. Всеки ден получавахме инфо в ЕД за това и бяхме в готовност и за провеждане, и за отлагане Sleeping , явно информацията не е стигнала навреме при вас.

# 201
Я кажете как в смг се явяват деца от немските паралелки на оли по ае? Бивши съученици, сега в немска паралелка са се записали. При нас отказват, защото регламента не го позволява. Каква е вратичката?

# 202
  • Между гори и планини
Да, същото четох и аз. Значи, едвам може да изкреташ до 10кл, но после ако те удари комета и вземеш , че станеш отличник, всички ще видят това...
Според мен, както беше по мое време със средноаритметичната оценка е по правилно.

# 203
  • София
Я кажете как в смг се явяват деца от немските паралелки на оли по ае? Бивши съученици, сега в немска паралелка са се записали. При нас отказват, защото регламента не го позволява. Каква е вратичката?
Не знам, дъщеря ми не се записа, макар да има Б2, тази година не се занимава с английски и няма да се явява на олимпиада. Не ми е известно и дали от класа са се записали други деца на оли по АЕ.

# 204
Въпросът е, че е позволено при вас. А сме в идентични ситуации. Ния би искала да отиде, за панаира Simple Smile. При нея е така - нещо да се случва нон стоп.

# 205
Девойката е болна, гърло и малко температура вдига. Няколко дни вече и вчера ходихме до ЛЛ. Не й даде антибиотик, одобри моето лечение и сега изчакваме да видим...
Все питам и аз за олимпиада по АЕ, но няма информация. Или не иска да ходи и ми я спестява.
Снощи с една приятелка гледаха "заедно" филм, като си коментираха през Месинджър.
До коя дата трябва да са оформени?
По математика са на биквадратните.

# 206
  • София
Моичкият замина за Оли по математика. Хич не е подготвен по моите стандарти и не давах зор да ходи, но този път той искаше. Само дето едва не се успа сутринта...

# 207
Успех на всички Олимпийци!
Стискам палци!

При нас цари пълно информационно затъмнение по отношение на олимпиадите.
Моника иска да се яви по БЕЛ евентуоално, ако някой благоволи да каже, кага и дали ще се провежда при нас.

# 208
Ми моят забравил да се запише за математика, за която няма информация...хммммм, ок, не е проблем. Но нещо мразя да няма информация, аман. За АЕ са записани под строй...не му се ходи. Но ще видим. Информация за колко часа е?

# 209
  • Между гори и планини
Я, да питам - трябва ли лична ученическа карта за тия състезания? Преди трябваше.
Ние направихме, дадохме я на класния, така и не ги върна и почнаха онлайн. Ако се налага да търся да купувам и да правим нова за състезанието по английски.

Общи условия

Активация на акаунт