ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът дистанционно продължава, осмокласни майки с винце се успокояват

• 26 088
  • 790
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Аз я прочетох на 17, а за пръв път я видях у гадже, което я четеше на 16-17 годишна възраст. Две години я търсех, за да я прочета и аз. Бях потресена. Прочетох я отново на около 30. Тогава разбрах какво е искал да каже авторът. Joy
Това ми напомня един случай с "Последно танго в Париж". Бяхме в подготве, нещо директорката малко като експеримент спомена  за този филм, пък родителите естествено не ни пуснаха.
И идва лятната ваканция и с две съученички се напъхваме в Одеон да го гледаме (някак ни пуснаха). Добре обаче то вече е 1990-та, гледали сме поне пет бляскави американски филма, пък тук почват едни мрачни кадри, едно чудо... Постояхме 15 минути, пък си излязохме недоумяващи.
После на 20 гледах въпросния филм и го счетох за шедьовър.
На 30 пък вече бях ужасена от начина, по който са го снимали, от това, че на 19-годишната Мария Шнайдер умишлено не са ѝ казали в какво ще се състоят най-шокиращите сцени за да сътвори режисьорът фамозни кадри, от това, че дълги години се е съвземала от този шок.
Та ей такова нещо са годините, вървят си с гледната точка.

# 181
  • Между гори и планини
Моя гледа всичко. Само разни откровени простотии с кървища не , такива тип " Убий Бил".
Има любими като Изкуствен интелект, Аз роботът, Чудо които е гледал няколко пъти. С баща си гледа междузвездни войни и Хари Потър.
Най - любим му е Аватар.

# 182
  • Някъде в Европа...
Дайте идея за хубав филм за момчета на тая възраст.
Както писах преди няколко дни, миналата събота пуснах Опасен ум на синковеца..Хареса му...Каза, че щях да го препоръча на приятелите си...Хареса му и музикалното озвучаване на филма 😉, пък аз се върнах в тийн годините си и гледах пак единия от актьорите с влажен поглед 🤣

Последна редакция: пт, 15 яну 2021, 22:44 от AIR

# 183
У нас всяка вечер има виртуални купони с компанията. Понякога играят, понякога си бърборят, вицове и смях се чува постоянно.. Това поне ми дава надежда, че не е тотално обезличен от почти отшелническия живот

# 184
Щом харесва sci-fi, препоръчвам този: https://hbogo.bg/filmi/super-8
Продуцент е Спилбърг и си е изцяло негов почерк, ще му хареса.

# 185
  • Между гори и планини
Сега се сетих, е и "Ефектът на пеперудата" е хубав филм. Ще ги питам на каква вълна са и ще решим. Правим пуканки и кино следобед.

# 186
  • София
Силно препоръчвам "Обществото на мъртвите поети".

# 187
  • София
Шмърци, благодаря! Хубаво предложение. Докато четох описанието и аха, да ревна.
Филмът е прекрасен, но просто не знам децата на каква вълна са.
Заслужава си да бъде гледан Simple Smile
Този филм  го гледахме преди години за пръв път.Даже скоро  го мернах някъде по каналите отново.Дъщеря ми ходеше на езда няколко години- От малка си пада по конете.И тоя филм я разтресе.
Аз се отказах от  предлагането на книги- примирих се.... Sad ДАно й дойде музата в някакъв момента

# 188
Изпуснала съм темата.
Ред и колеги мами, кога е олимпиадата, утре или в неделя и в колко часа???

# 189
Утре от 9. В 8.30 е добре да са там. С маски, декларации (за резултатите) и документ. Нали за математика питаш?

# 190
По какво е , по математика ли. А по английски? Да не би по английски да е в неделя? Моето дете твърди за неделя

# 191
  • Между гори и планини
Успех олимпийци!
Ние тъкмо се бяхме зарадвали, че не е пратено домашно по математика... Преди малко Тиймс издрънка - честито 60 задачи 😱 Поне има срок от 4 дни и по малко ще ги мине. Но първоначалния шок беше голям 😂

# 192
Математиката в София е утре.

# 193
  • Отвъд алеята зад шкафа
Значи супер съм бясна. От 1 месец дудна на Ема да пита учителките за олимпиадите по Мат и по АЕ. И никой нищо не знае. Включително вчера сутринта я накарах отново да пита учителката си по мат. Аз търсих в нета и не открих дати. Сега ще разнищя откъде идва това положение, в което Ема пропуска олимпиадите!

# 194
  • Между гори и планини
Аз видях датата за английски в сайта на регионалния инспекторат по образованието - Велико Търново. Дори тук споменах, че е на 17ти.
Не е се ядосвай, да сте живи и здрави!

Общи условия

Активация на акаунт