ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът дистанционно продължава, осмокласни майки с винце се успокояват

• 26 137
  • 790
  •   1
Отговори
# 540
Нали горе някой твърди, че исканията били на 50% от учащите, респективно - родителите им. Лично аз категорично смятам, че няма никаква информация за това в момента и не го обсъждам като цифра. У нас цифрите без друго нищо не значат - всеки си ги върти на където си поиска.
Ако е така - ще ви осигурят достъп и по-високо качество. И да не е така, което си е по-реално, да се не лъжем - това пак не бива да ви спира. Има хронично болни хора, има такива, които просто се плашат, има и възможност за тях вече от близо година. Пробвате. И се борите за качество, ако нямате такова.
Но това, разбираш сама, не е причина останалите да не започнат накрая да учат нормално.

Последна редакция: пн, 18 яну 2021, 18:16 от Judy

# 541
Нали горе някой твърди, че исканията били на 50% от учащите, респективно - родителите им. Ако е така - ще ви осигурят достъп и по-високо качество. Пробвате.
Но това, разбираш сама, не е причина останалите да започнат накрая да учат нормално.
Никъде не твърдя такова нещо.
Просто казвам, че свободата на избор как да учи детето ти е само на хартия.
Иначе по телевизора може да си говорят каквото си преценят, но действителността, както винаги, е различна...

# 542
Ако можеше да се осигури присъствие в реален час, нямаше и да се стигне до такова разпространение на вируса. Децата щяха да бъдат оставяни вкъщи и при най-малък симптом, а нямаше да ходят болни на училище.
Днес ми е много смотано, хиляда неща едновременно съм захванала и само едно върви по план. А и малкото постоянно отлага домашните, има и контролно утре.
Големият е с петица на класното по френски. Доволен е:smile:
jam, благодаря за споделеното за упражненията.

Последна редакция: пн, 18 яну 2021, 18:17 от Amanda.D

# 543
Поне го има на хартия. За останалите и това до момента го нямаше. Бяхме принудени. Без избор.
А във вашия случай дали е на хартия само - не можете да знаете, докато не опитате на практика как е. Който е бил доволен до сега, нека продължи така и да е доволен и занапред. Пожелавам го най-чистосърдечно. Аз съм за защита на правата ви.
Да обсъждаме качествата на непознато нещо - аз ще се въздържа.
Ще се въздържа и да врачувам за това, дали ако ДО се предложи в един добър вариант хора, с хрема ще си останат целокупно вкъщи. И това ме съмнява. Хората са много различни.

# 544
Да, само на хартия е.
ДО се състои в пълна самоподготовка. Изпращат ѝ материали, по които трябва да се подготвя самостоятелно и веднъж седмично, в онлайн връзка с учител се проверява нивото на усвоения от нея материал чрез изпитване.
Мисля, че е видно, че това не е обучение, а самоподготовка. Разликата е огромна.

# 545
Доколкото разбрах от МОН са решили да плащат допълнителни часове за консултация на деца на ОЕСР, но е лимитирано до 1 час на седмица по съответния предмет за съответния клас. Какво ли точно ще се случи в действителност?

# 546
  • Пловдив
В училището на малките ми момичета, абсолютно непретенциозно квартално училище, варианта да си на ДО, ако си в карантина или по желание, си е съвсем реален. Даже вече няколко деца ги изпробвана, включително и неофициално, за разнообразие. Учителката си преподава, детето от къщи гледа, взема участие, все едно е в клас, няма никаква разлика. Даже разнасят лаптопа и в часа по компютри, заради някакви си настройки, че да не пропуска ученика дори и този материал, а знаете, че компютрите във 2-3 клас, са ала бала. Та, наистина, иска се съвсем малко усилие от ръководството на училището, за да се случи, не е някаква хамалогия. Учителите дори не се сърдят. В горен курс може и да е по-сложно, и все пак, не е извънземно, наистина не виждам защо родителите се притесняват, вместо някак да принудят някой да си свърши работата.
Аз съм на същото мнение за стадия имунитет и истинската причина за намалелите бройки. Разбира се, стаден имунитет не със 70%,но с поне 30%,но това са активните хора, остана през доста по-трудно достъпни места да ходи. Но, като един японец дето 30 години след края на 2 св. Война се крил в гората и не разбрал, че е свършила, и ние така. Нищо, де, свикнахме.
Туиг, жив и здрав да е Наско, с лекота да сбъдва мечтите си и да слуша много мама. Добре да си прекарате днес 🥰
Аманда, браво за класното на набора, супер е. Изобщо не си слагай на сърце дреболии, минават.
Днес очаквахме спиране на ток, та си ковец ходи в Пловдив на училище, но на телефона не било удобно, добре поне, че  не са му писали отсъствия. Аз му предложих да пропусне училище, ако се наложи, ще ги извиня, ма не ще. Радвам се, че ще се върнат дори и за 2 седмици, ако и да ги подпукат с изпитване.

# 547
  • София
Класното по японски ще е другата сряда. Явно до последно са се надявали да ги върнат по-рано. Наборът има някакъв проблясък на планиране, да му се ненадява човек. Щял да се опита допълните задания по всички други предмети да ги предаде до петък, за да може уикенда да му е само за японския. Да видим как ще му се получи.

# 548
  • софия
При нас класните приключват в сряда с втората част - граматика, по английски. На първата има 98/100%. Според мрън граматиката била по-лесна. Ще видим.
Вероятно другата седмица ще има оценките от всички.
Ходих за почистване на зъбен камък. Уж не ме болеше много, но сега главата ми е тупан. Зъболекарката ми разказа, че била изкарала абсолютно, ама абсолютно безсимптомно Ковид и ако не се било наложило да си направи пср, нямало да разбере. Нито Т, нито загуба на вкус и обоняние, нито друго. Но каза, че психологически й е било трудно - постоянно очаквала да се влоши.

# 549
  • София
За съжаление съмненията ми, че ще му остави 5ца по БЕЛ се оправдаха. Той я попита дали може да го изпита в петък, а тя му каза, че е за твърда 5ца и няма да го изпитва. В момента мотивацията му е на кота 0, колкото и аз да обяснявам, че има цял срок ако толкова иска да се доказва. Тъпо му е, че прави разни незадължителни неща, които е казала, че ще взима с по-голяма тежест, а в крайна сметка не го прави. На мен пък ми е тъпо, защото смятам, че 5ца е съвсем реалната му оценка за човек, който пише с немалко правописни грешки.

# 550
  • Между гори и планини
Оф, да минава класното по математика и да се свършва. Усещам, че детето ми е на ръба на силите си. Когато са онлайн само учи, излиза при хубаво време да разходи кучето и пак сяда. Не е ходил никъде освен един път на имен ден, от месеци. И като отидат на училище, очаквам да им дадат контролни по всички предмети. Поне по математика се заканила. Иначе няма проблем да си учи и от вкъщи - не губи време в път и е по концентриран . Но зимната ваканция не я усетихме.
Около нас поне аз не знам някой да е карал китайския вирус, то и ние с почти никого не контактуваме.
И от грип вече ме е страх, миналата година по това време не знам какво точно изкарахме, но едвам оцеляхме.

# 551
  • София
Честит празник на Туиг! Късмет и успехи! Живи и здрави да са всички именици тези дни! 🍀

# 552
Аз казах, че са 50:50 хората Joy
Ама нали скачаме от закони и наредби на лични впечатления, според както ни е угодно
Та се позовах на лична статистика Wink
Спокойно

# 553
  • София
Честит празник на Туиг и от мен Simple Smile
Аз стартирам почивна седмица и  днес витая в облаците от щастие.Уморих се през отминалите дни след карантината на работа.дори планирам малко  бягство в края на седмицата че имаме нужда всички.Говорих и с класната , за да освободя щерката от училище за два дни.Възползвах се от разговора с нея да я разпитам и как  е ученичката.По френски не й е стигнала някаква стотна за 5.50   и тя се ядосва.Ама - голяма работа.Не зная за срока какви ще бъдат оценките, но и не се вълнувам твърде.Нов език- между 5 и 6.Напредват децата.А хич не им е лесно.По български не смея да питам как се очертава срочната оценка че ще се ядосам.А съм решила тая седмица да съм много дзен  Simple SmileЕто- и слънце ще изгрее тия дни.Животът трябва да е хубав.Наздраве!

# 554
В училището на малките ми момичета, абсолютно непретенциозно квартално училище, варианта да си на ДО, ако си в карантина или по желание, си е съвсем реален. Даже вече няколко деца ги изпробвана, включително и неофициално, за разнообразие. Учителката си преподава, детето от къщи гледа, взема участие, все едно е в клас, няма никаква разлика. Даже разнасят лаптопа и в часа по компютри, заради някакви си настройки, че да не пропуска ученика дори и този материал, а знаете, че компютрите във 2-3 клас, са ала бала. Та, наистина, иска се съвсем малко усилие от ръководството на училището, за да се случи, не е някаква хамалогия. Учителите дори не се сърдят. В горен курс може и да е по-сложно, и все пак, не е извънземно, наистина не виждам защо родителите се притесняват, вместо някак да принудят някой да си свърши работата.
Аз съм на същото мнение за стадия имунитет и истинската причина за намалелите бройки. Разбира се, стаден имунитет не със 70%,но с поне 30%,но това са активните хора, остана през доста по-трудно достъпни места да ходи. Но, като един японец дето 30 години след края на 2 св. Война се крил в гората и не разбрал, че е свършила, и ние така. Нищо, де, свикнахме.
...Радвам се, че ще се върнат дори и за 2 седмици, ако и да ги подпукат с изпитване.

Чудесна идея е да се изпробва първо. Защо да се отрича нещо, което може да работи? И то още преди да сме го видели. Не отнема нито време, нито някакви допълнителни средства или оборудване иска.
И аз така си представям обучението - учителят си преподава в клас, на катедрата има лаптоп и децата, които са болни или са чиито родители са решили да преминат на ДО, гледат същото, каквото и останалите.
Не помня ти или друг разказваше за такъв случай - в края на такъв час госпожата дава възможност за въпроси на всички в класа и след това - на тези, които са онлайн.
Само контролните следва да са присъствено организирани. Няма нужда да се впускам в обяснения защо. Като искат - за каращите дистанционно да има определени дати, в които в стаята да са те при съответно отстояние.

Скрит текст:
Аз казах, че са 50:50 хората Joy
Ама нали скачаме от закони и наредби на лични впечатления, според както ни е угодно
Та се позовах на лична статистика Wink
Спокойно

Държиш се грубо. Без мотиви. И "скачаш" ти - нервно, без да има смисъл.
Законът си е закон, ти като искаш му скачай, аз предпочитам да го чета и да искам да се прилага. Не знам какви наредби имаш предвид точно. Там не мога за сега да помогна, поради липсата на яснота в изказа.
Уточни, когато се позоваваш на "лична статистика". Аз, например, така правя, за да не се налага да се сърдя, ако някой нещо не е разбрал.
Нещо повече - ако си права за личната си статистика, значи нямате основание да се притеснявате от по-лошо качество на преподаването при вас, щом сте половината. Като сте повече, тъкмо повече хора ще настояват и ще си отстояват правата. Както казах - аз не съм против инакомислещите. За разлика от тях.  

Последна редакция: пн, 18 яну 2021, 20:40 от Judy

Общи условия

Активация на акаунт