ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът дистанционно продължава, осмокласни майки с винце се успокояват

• 25 877
  • 790
  •   1
Отговори
# 720
  • Между гори и планини
Моя до сега имаше и онлайн консултация по математика с учителката в училище. Случайно я засякъл докато преписвал файловете с думи по английски.
Много отдадена учителка е. Миналата година месец преди НВО имаше консултации всеки ден по два часа, за всеки който желае . Надявам се моя да не се панира утре и в бързината да направи технически грешки. Специално по математика, след толкова старание, оценката е важна. И за самочувствието му.

# 721
  • София
И аз от тези, ядосани на учител. Вчера толкова се бях газирала и добре, че беше Мария да ме озапти и да не й изпратя един подобаващ имейл. Днес ми попремина, но си имам едно наум конкретно за този учител и променливите му настроения и отношение. 
Скрит текст:
Днес в работата пристигна писмо за ваксиниране през ІІІ фаза та се писах в списъка. Да видим кога и как, защото нищо не е обяснено.

# 722
  • София
И аз съм малко разочарована от учителката по френски. Не знам, изнерви ли се вече и тя от ДО, но не ми харесват част от методите ѝ. За мен е редно да се връщат поправени домашни, особено на тези с ниските оценки. А не просто много е зле, пиша ти 3, ама няма обяснение или дори поправка на грешките. Ми детето как да разбере, какво е сбъркала, как да се научи? Знам, че е трудно на 27 деца да върнеш поправеното домашно, но поне на тези с ниските оценки. И постоянно викане на децата, че не учат. Е, как разбра, като от 3 месеца не си им виждал очите. А наборката не ми дава да говоря с учителката, само тук мога да ви се оплача.

# 723
  • София
+1 от използващите Уча.се. Ползваме един акаунт за двете, ако не се разберат коя ще ползва, другата я изхвърля, но после се стиковат. Не го използват за основна подготовка, а само за упражняване, преговор преди контролно, разказвателни.
Сборници по Мат на Архимед и Веди имаме, но с голям зор сяда да решава. Днес имаха класно по МАТ, 17/24т, но май и снимки с решения са качвали та дано още някоя точка и даде.
За БЕЛ не ми се коментира, голямо излагане...бях потресена от отношението на щерката....примоли се на госпожата за поправка и се надяваме да даде шанс да се докаже. По Испански оценките са хубави, но нямам идея какво е нивото ....учителките били на мнение, че са с добро ниво като за 8 клас, каквото и да значи това.
Чудна ми е учителката по ИТ, имат по една оценка на входно ниво, след ваканцията не са имали часове, отмени и проекти, които щеше да им дава...
Наистина броя оценки не трябва да е самоцел, но пък и когато няма такива, се чудиш къде е твоето отроче в картината.

# 724
  • Между гори и планини
Значи, ако такива методи на обучение има докато са онлайн, знаейки, че може родителите да я чуят, представи си в училище. Аз бих говорила с нея. Аз като не знам френски, как с детето ми да открием грешките? Ако ги знаеше, детето нямаше да ги допусне!
Нашата математичка и в полунощ е пращала снимки с поправени домашни. И пак казвам, жената преподава и на основно и на гимназията. Значи е до желание.

# 725
Моля за разяснение на поредната журналистическа новина
https://news.bg/education/valchev-otlozhi-reshenieto-za-vrashtan … nitsi-v-klas.html
В заглавието пише, че отменя връщането, а в самата статия никъде не се споменава това?!?

# 726
  • Между гори и планини
И аз почнах да се обърквам, на различни места - различно написано. Хем да 31януари са онлайн, хем на 4 февруари се връщат на училище.
После, не разбирам, защо им отнеха междусрочната ваканция, като децата бяха и на 22 декември на училище.

# 727
  • София
https://www.facebook.com/Novini.bg/videos/737373073847207/
Ето, изгледайте го. Май е заседание на парламентарна комисия.
Лично мен ме притесниха няколко неща, но няма да ги коментирам тук!
Оставам с едно усещане, че сме много излъгани камилчета... Smirk

# 728
Аз затова не чета статии. Утре е четвъртък, ще има брифинг, значи ще има новини.
Междусрочната ваканция беше съкратена, тъй като два от учебните дни през първия срок, непосредствено преди Коледната ваканция бяха обявени за неучебни със заповед на министъра на образованието.

# 729
Доня, трябваше да са във ваканция от 24-ти,
излязоха от 22-ри и там дадоха 2-та дни.
За връщането взеха да бият отбой, рЕзко стана приоритетно да отворим кръчми и МОЛове.

# 730
  • София
Вчера четох безобразна статия, от която много се ядосах:
https://m.dnevnik.bg/analizi/2021/01/19/4165010_zadava_se_tretat … i_sa_kljuchovite/

# 731
  • у дома...
Нашата учителка по испански преподава и на 10. клас. Но всяко едно контролно или класно е проверено и грешните думи са посочени. Има ли желание, има и начин.

# 732
  • sofia
Знаете ли дали е задължително да се седи до края на олимпиадите, защото все пак 4 чаа и половина да си отседи, ако е готов ученикът е малко глупаво. По-скоро за тези по език питам, защото знам, че на другите предмети не е задължитено.

# 733
  • Пловдив
Вчера четох безобразна статия, от която много се ядосах:
https://m.dnevnik.bg/analizi/2021/01/19/4165010_zadava_se_tretat … i_sa_kljuchovite/
Ред, направо ми иде да скъсам този парцал.

# 734
Вълчев е казал, че през следващата седмица - в понеделник или вторник, ще стане ясно учениците от кои класове - от пети до 12-и клас, и през колко седмици, ще се върнат за присъствено обучение в училищата.
Най-вероятно три от осемте класа, които сега са на обучение в електронна среда, ще започнат присъственото обучение /вероятно от 4 февруари/. Още не се знае на колко седмици - на две или на три, ще се редува присъственото с онлайн обучението при големите ученици.
Предстои да се реши и кои ще се върнат първи за присъственото обучение. Вероятно решението дали това да са седми, осми и 12-и клас, ще се вземе във вторник.
С малкото дете и с кучо си направихме страхотна разходка днес. Беше чудно времето.

Последна редакция: ср, 20 яну 2021, 19:27 от Amanda.D

Общи условия

Активация на акаунт