ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът дистанционно продължава, осмокласни майки с винце се успокояват

• 25 877
  • 790
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Люба, кой от двата имаш предвид? 😁
Българската секция на Дойче Веле от години е станала безобразна до нетърпимост.
Дневник четях преди; за жалост вече изцяло не става. На много тенденциозно поднесена и манипулативна информация започнах да попадам. Понякога съм имала чувството, че все едно съм налетяла на Пик, но с обратен знак като мнение; вярно с културни изразни средства, но какво от това.
Въобще много жалко, у нас на практика почти няма сериозна и обективна журналистика.

# 736
Благодаря момичета, явно до последно ще сме в очакване на крайно решение.

# 737
  • София
Не се знае кои класове, не се знае на колко седмици, не се знае как...
Какво изобщо се знае?
Дано знаят поне в кое министерство точно, се водят на работа! Rage

# 738
  • София
Какво изобщо се знае?
Това е право в десятката просто!

# 739
  • Пловдив
На Велето. И аз вече като видя източник ДВ и направо вече знам, че ще Ме дразни. Макар и вчера с една статия да бях съгласна, пак съм сигурна, че не беше обективна. Ууууу. Срам е нашата журналистика. Ама то всичко ни е така. Винету форевър.

# 740
Какво изобщо се знае?
Simple Smile
Моето трябва да се научи да става рано и май ще почна да го будя от другата седмица в пет и половина - шест. Така няма да докарва 12, а 10 часа сън. Мисля, че ще му стигнат.

# 741
  • София
Това със ставането не е нужно да се тренира много. В средата на първата седмица ще е гроги, едва ще дочака петъка и после много бързо се настройва организма. Поне при нас е така, де...
А представяте ли си хората, чиито деца учат извън родните си места и са на общежития?
До последно не знаят, ще изпращат ли детето, няма ли! Ще го прибират ли, няма ли.... Луда работа!

# 742
Ние планираме баш в началото на първия срок да заминем на почивка и той трябва да се справя сам със ставането. Дано да чува алармата.
По френски учителката е казала, че е за твърдо пет, но му я пише за знания. Ако му броила и пропуснатите домашни /поне едно на месец, ако не ме е излъгал и не са повече/, щяла да  му намали оценката.

Последна редакция: чт, 21 яну 2021, 05:45 от Amanda.D

# 743
  • Между гори и планини
А ще му повиши ли оценката, заради написаните домашни? 🤨
В пети клас Стивън имаше 2 за забравено и ненаписано домашно. На въпроса, защо не е писала шестици на всички други домашни, които е представил, учителката не можа да отговори. Мразя двоен стандарт.

# 744
  • София
Аманда, това всъщност е истинска и честна оценка.
Имаше в любимия ми малък Никола едно разказче, в което му дадоха награда за края на годината, обаче таткото сякаш леко помръкна, когато учителката му каза, че наградата не е за качество, а за количество. 😃
Та вашият случай е точно обратният.

# 745
  • у дома
Знаете ли дали е задължително да се седи до края на олимпиадите, защото все пак 4 чаа и половина да си отседи, ако е готов ученикът е малко глупаво. По-скоро за тези по език питам, защото знам, че на другите предмети не е задължитено.
Не,при нас днес беше по АЕ-толемият е стоял около 2 часа,а наборът малко повече,което е направо учудващо за него.

# 746
Доня, не знам. Той твърди, че понякога забравя да си напише домашните.
Според мен наистина е доста отвеян.
Много пъти сме говорили по тази тема, но без ефект. Винаги си е пишел домашните в последния момент - в междучасия, в градския транспорт. До пети клас баща му често го караше на училище и ми разказваше как в колата се е сещал, че има домашно и почвал да пише.

# 747
  • София
Аманда, добре че си ти  споделящото  ти момче, че да задам и аз въпроси за оформяне.И  щерката ще е с 5.Мисля че е правилната оценка.Дори съм доволна от тази обективност.Не бих оценила като отлични знанията й към момента.Нека има надграждане втория срок. Не разбрах с французина ще има ли оценяване?

# 748
Наборът винаги е с написани домашни, но виж за учене на уроци/отваряне на учебник-не мога да кажа същото...Един ден бях "яхнала метлата" и ожесточено гледах монитора- никъде нямаше минус за дом.работа (ако имаше оценки само за предаването им щеще да е златен медалист, но реално оценките в дневника са почти на санитарния минимум).

# 749
  • у дома...
Аманда, добре че си ти  споделящото  ти момче, че да задам и аз въпроси за оформяне.И  щерката ще е с 5.Мисля че е правилната оценка.Дори съм доволна от тази обективност.Не бих оценила като отлични знанията й към момента.Нека има надграждане втория срок. Не разбрах с французина ще има ли оценяване?
Би трябвало да имат и при нейтива. Колко часа седмично имат с него?

Общи условия

Активация на акаунт