ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът дистанционно продължава, осмокласни майки с винце се успокояват

• 25 876
  • 790
  •   1
Отговори
# 750
Сани, би трябвало да имат. Досега им е написал  само една оценка от тест в дневника. Иначе има оценени домашни в платформата.

# 751
Няма значение броят часове, а дали е иуч или фуч. При иуч има оценка, дори и 0,5 часа да е. При фуч няма оценка, дори и 4 часа да е.

# 752
  • София
Точно щях да питам, но Мария по същество ми отговаря - за ИУЧ явно няма дефиниран минимален брой оценки, за да се напише срочна.
Днес светнаха и двата при нас с по една, досега нямаше нищо.

# 753
В дневника е заведено като ООП.
Отделно имат ИУЧ при класната.

# 754
  • София
Ще се побъркам с тези абревиатури. Какво беше ООП?
При нас в дневника са ИУЧ/ РП (разширена подготовка мисля).

# 755
Би трябвало да е  общообразователна подготовка. Гадая.
При нас ИУЧ е РП/уп-а.

# 756
Броят оценки вече си зависи от броя часове, а не от това дали е в план А или Б:

Чл. 12. (1) Освен ако в съответната учебна програма не е определено друго, минималният задължителен брой текущи изпитвания по учебен предмет или модули за всеки учебен срок е:

1. две текущи изпитвания по учебни предмети или модули, изучавани по училищен учебен план с до два учебни часа седмично;

2. три текущи изпитвания по учебни предмети или модули, изучавани по училищен учебен план с 2,5 - 3,5 учебни часа седмично;

3. четири текущи изпитвания по учебни предмети или модули, изучавани по училищен учебен план с 4 и повече учебни часа седмично;

4. (нова - ДВ, бр. 78 от 2017 г., в сила от 29.09.2017 г.) три текущи изпитвания по учебни предмети или модули от учебната практика.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 78 от 2017 г., в сила от 29.09.2017 г.) В минималния задължителен брой текущи изпитвания по ал. 1 се включва текущото изпитване по чл. 11, ал. 2. (Входното)

# 757
Два часа имат.

# 758
  • София
Чл. 12. (1) Освен ако в съответната учебна програма не е определено друго...
Това кой се предполага да го определи де юре - училището?
Тоест трябва да отворя публикувания на сайта учебен план и да видя дали пише нещо различно за минималния брой оценки?
Броя сега бакалски в програмата - общо 5 часа БЕЛ (1 ИУЧ) и 4 часа Мат (пак 1 ИУЧ).

# 759
  • София
При нашия засега са ясни БЕЛ ООП, БЕЛ ИУЧ и философията - 5, 6, 5. Надяваше се на 6 по философия след теста днес, но е 5, но като цяло оценките са били по-ниски отколкото на първото контролно, където отново имаше 5. Тестът е бил 20 въпроса за 20 минути. По темата с ucha.se - каза, че днес точно за преговор по философия го е ползвал.

# 760
В учебните планове не съм виждала да пише за изискване на брой оценки. Мисля си, че това са вратички оставени в наредбата примерно за някоя иновативна учебна програма. Но тук може би само Дидева може да помогне.

Ох, от дълго време го мисля, ама накрая ще взема и ще стана един учител. Някак с деца ми се работи. Ама пък съм малко стара вече. Но пустата мисъл не ми излиза от главата.

Последна редакция: ср, 20 яну 2021, 20:50 от Maria 007

# 761
  • Пловдив
Наборът винаги е с написани домашни, но виж за учене на уроци/отваряне на учебник-не мога да кажа същото...Един ден бях "яхнала метлата" и ожесточено гледах монитора- никъде нямаше минус за дом.работа (ако имаше оценки само за предаването им щеще да е златен медалист, но реално оценките в дневника са почти на санитарния минимум).
Хм, да не би сина ми да се е преселил за малко и вас 😀1:1. Никога, за толкова години, айде не никога, ама за 7 години общо по всички предмети да е бил 1 път без домашна, а никога не е било и да му напомням или да мрънкам за това. Сега е пак така. Обаче, да уча значи да си напиша и предам домашната. Нямам домашна = нямам за учене =не отварям учебника.
При нас по френски вероятно ще е с 4, много са му кофти първите няколко оценки, а накрая и на класната има 4,за съжаление. Та няма как да му пише жената повече. Надявам се втория срок на 5. По уич има петица и четворка, изобщо не ми е ясно колко ще е там, но не е важно. По БЕЛ има само шестици, та трябва да има 6. Зора ми е по философия, там има смао една оценка и макар да е 6,хич не ми е ясно как ще ги оформи. По математика уж го изпитваха за 5 и изкара пет, ама дали ще е пет... И 4 да е, там толкова са му и знанията. Абе май май не са оформени още, но оценки имат по всичко поне по три, без философията, надявам се да няма изненади, особено по БЕЛ, че лежи на кълка, че няма да го изпитват, та да не се провали накрая. Ма каквото такова.
За оценките бях коментирала с една учителка, на малките, каза, че трябвало да са колкото имат през седмицата по предмета часове плюс една. Е, език ако имат 20 часа, дали трябва да са 21... Но, горе-долу гледам, че имат като оценки по предметите по толкова наистина. Не е като едно време, по 2 и край.

# 762
  • София
Мария, ще си едновременно един от най-любимите и най-ефективи учители! 😊
Аз за подобно нещо меко казано не ставам.

# 763
Вчера четох безобразна статия, от която много се ядосах:
https://m.dnevnik.bg/analizi/2021/01/19/4165010_zadava_se_tretat … i_sa_kljuchovite/
Ред, направо ми иде да скъсам този парцал.
Даа, ДВ и групата Дневник/Капитал са голямо разочарование и за мен. През изминалата година прочетох там тонове тенденциозни и открито пропагандни материали, особено що се отнася до Ковид кризата.
За оценките бях коментирала с една учителка, на малките, каза, че трябвало да са колкото имат през седмицата по предмета часове плюс една. Е, език ако имат 20 часа, дали трябва да са 21... Но, горе-долу гледам, че имат като оценки по предметите по толкова наистина. Не е като едно време, по 2 и край.
Леле, за АЕ не го изпълняваме. Има само 11 оценки.
По другите предмети - горе долу, да.

# 764
  • Между гори и планини
Аз все си мислех, че трябват 3 оценки само. Моя по английски има към 20 оценки. Домашни, контролни, устни изпитвания, есета... И тъкмо си мислех - ох по физическо приключи и тя им пусна контролно днес.

Общи условия

Активация на акаунт