ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът дистанционно продължава, осмокласни майки с винце се успокояват

• 25 880
  • 790
  •   1
Отговори
# 765
  • у дома
Няма значение броят часове, а дали е иуч или фуч. При иуч има оценка, дори и 0,5 часа да е. При фуч няма оценка, дори и 4 часа да е.
Накой явно не го знае това

# 766
Интересна анкета.
Беше споделена във ФБ от учител, но гледам, че внезапно е изчезнала там.

# 767
  • София
Дидева, миналата седмица учителка на приятелско дете им дала контролно и за минута е забравила шернат екран точно на някаква анкета за ДО. Явно е било това и е масово разпратено.
Аз точно тогава се замислих, че ние не знаем на какво се основават официалните решения.

# 768
Да речем, че приятели ми изпращат доста вътрешна информация. Безброй анкети, указания, писма...със срок веднага. Не знам в училищата как успяват с учебния процес покрай всичко това.

# 769
По АЕ има 10 оценки (РИЧЕ), по БЕЛ-5, по Мат.-4 , по Музика-3 заедно с входните, но по останалите предмети-една от входно и една текуща. Хич нямам идея как ще се оформят срочните му.

# 770
  • у дома
Да речем, че приятели ми изпращат доста вътрешна информация. Безброй анкети, указания, писма...със срок веднага. Не знам в училищата как успяват с учебния процес покрай всичко това.
Писва им от бумащина  и напускат училище .

# 771
  • софия
Днес слушах за процеса за кандидатстване в уни. Основно за чужбина, най-общо. Ние нямаме идея къде и какво, но много сложно ми изглежда. Останах с усещане, че профилирането в 10. клас е почти късно за природните и математически специалности. Едва ли не в 9. трябва да са наясно. Сигурно има и такива деца де.
От догодина започват да се готвят за PSAT. Дори не знаех, че съществува това.

Последна редакция: ср, 20 яну 2021, 21:46 от zvаnchе

# 772
  • София
Ми то как да е наясно човек.
Аз например чакам да видя дали след Брекзит Делфт ще пуснат BA архитектура на АЕ. 😁
Отивам да се просвещавам за PSAT.

# 773
Ми то как да е наясно човек.
Аз например чакам да видя дали след Брекзит Делфт ще пуснат BA архитектура на АЕ. 😁
Приятел ми спомена за архитектура на АЕ в НиЙделандия. Е, може би не е точно Делфт....

# 774
  • София
Споделете, моля. 😊
Нидерландия е фантастично място, където да се учи архитектура. Разбира се ако девойката продължава да го иска след няколко години.
Към момента е много вероятно, рационалната ѝ същност не се променя с тийнейджърството, но ще видим.

# 775
Светле, това с оценките по фуч при вас си е грешка. Чл. 118 от ЗПУО, (5) Не се поставят оценки по учебните предмети, модули или дейности, предвидени за изучаване във факултативните часове от училищния учебен план, с изключение на спортните училища, при обучението в учебните часове по чл. 92, ал. 1, както и по специалните учебни предмети за учениците със сензорни увреждания.

За броя оценки си има наредба, няма такова нещо брой часове плюс едно. При Ния броят на оценките по френски, ИТ и по рисуване е еднакъв. По бел има най-много (6), а по философия (1) и по математика (2) - най-малко.

# 776
  • у дома
Това не от при нас-от ГПЧЕ е,но и при нас го има,просто не е  при децата ми и нямам снимков материал.Иначе аз лично знам,че не трябва да има никакви оценки,но явно част от учителите не го знаят

# 777
  • София
Споделете, моля. 😊
Нидерландия е фантастично място, където да се учи архитектура.
https://www.tue.nl/en/education/bachelor-college/bachelor-archit … uilding-sciences/
Дерзай, ако ти стиска! Wink

# 778
  • София
А, мене ще приемат, сигурна съм! Joy
Благодаря, Слънчева, отивам и това да чета.

# 779
Приятелка ми прати линк към  уебинар в Зуум. Този уикенд. Със студенти различни специалности, в различни държави. Ето програмата -

https://www.facebook.com/events/233631838266038/?active_tab=discussion

Наборът си избра да присъства на Медия в Испания и Кино и телевизия в България Grinning

Последна редакция: ср, 20 яну 2021, 22:19 от Дикси

Общи условия

Активация на акаунт