Уреаплазма

• 10 044
  • 38
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте,какво означава ureaplazma parvum 10⁴•⁸

# 16
Успешно излекуваните могат ли да споделят схема  на прием на антибиотик и какъв антибиотик е подействал. На нас 7 дни доксициклин не подейства.

# 17
Успешно излекуваните могат ли да споделят схема  на прием на антибиотик и какъв антибиотик е подействал. На нас 7 дни доксициклин не подейства.
Преди близо 3 години аз го пих, както и ММ, но 10 дни.От първия път я излекувахме 🙂

# 18
Вибрамицин пих аз, не помня схемата. Имаше ефект.

# 19
Здравейте.
Преди няколко дни и аз се оказах с уреаплазма и гранични резултати за гъбички.
От януари се боря със сърбежи,гъбички и дискомфорт. Все си мислех,че е от противозачатъчните,но уви.
Днес ми предписаха схема с два антибиотика:
Азакс 2табл.,10 дни Доксициклин 2х1табл. и на 12ти ден третата таблетка от Азакс.
Макмирор комплекс 12 дни вечер и Микомакс през ден. Не сме пуснали антибиограма,но доколкото разбрах това е осн. лечение.
Ще споделя дали е имало успех. Стискайте палци.
Лошото е,че партньора ми не желае да пие антибиотици,а не знам как да го накарам да се изследва. Кое ще е най-добре за изследване при мъжете?
Гинекологът ми каза да пусне Андрофлор в Геника от еякулат. Той щял да ги разчете.....

Последна редакция: пт, 02 авг 2024, 07:44 от snake35

# 20

Започнах лечение с вибрамицин 7 дена, не подейства. Продължих лечението с миноциклин отново 7 дена и завършихме с сомамед. Последният тест беше отрицателен. Моля пускайте си антибиограма за да не се налага смяна на антибиотици. Успех!

# 21

Започнах лечение с вибрамицин 7 дена, не подейства. Продължих лечението с миноциклин отново 7 дена и завършихме с сомамед. Последният тест беше отрицателен. Моля пускайте си антибиограма за да не се налага смяна на антибиотици. Успех!

Да, препоръчително е да има антибиограма! В Цибалаб на първа сутрешна струя урина правят културелна посявка с антибиограма за Уреаплазма.

Лечение с продължителност 7 дни е приложимо само при много ранен етап на инфекцията. За да не се налага да правите повторно лечение е препоръчително лечението да продължи 14 дни само с един антибиотик (чувствителен по антибиограма). При много стара инфекция лечението би следвало да продължи 20 дни с един антибиотик. При положение, че има съмнение за смесена инфекция може да се добавят и други препарати.

# 22
Момичета, здравейте!
Аз карах един курс с Вибрамицин за 10 дни по 1 таблетка на ден и резултатът за уреаплазма отново ми беше положителен... Disappointed Сега имам назначена терапия със Сумамед по 2 таблетки на ден за 5 дни. Отделно са ми преписани  и песари за през нощта - Гино-Певарил за 10 дни (както и предния път).
Въпросът ми е колко най-рано могат да се правят контроли/ да се взема секрет за изследване и казвали ли са ви и на вас, че трябва да минат поне 10-15 дни след лечението за това?
Не ми се иска някак да затлачвам нещата и това време ми се вижда малко повече. Някой има ли наблюдение/ мнение по въпроса защо е необходимо такова дълго изчакване за контрола?

Последна редакция: пт, 15 ное 2024, 16:53 от Ivche_777

# 23
Момичета, здравейте!
Аз карах един курс с Вибрамицин за 10 дни по 1 таблетка на ден и резултатът за уреаплазма отново ми беше положителен... Disappointed Сега имам назначена терапия със Сумамед по 2 таблетки на ден за 5 дни. Отделно са ми преписани  и песари за през нощта - Гино-Певарил за 10 дни (както и предния път).
Въпросът ми е колко най-рано могат да се правят контроли/ да се взема секрет за изследване и казвали ли са ви и на вас, че трябва да минат поне 10-15 дни след лечението за това?
Не ми се иска някак да затлачвам нещата и това време ми се вижда малко повече. Някой има ли наблюдение/ мнение по въпроса защо е необходимо такова дълго изчакване за контрола?

Здравейте!

Не съм жена, ако това има значение за вас.
   Сега по темата... Предписаните ви лечения са напълно неадекватни! Вибрамицин (Доксициклин) се приема по 1 хапче на 12 часа и е трябвало да го пиете поне 14 дни. Второто ви назначено лечение е малко по-силно и евентуално то може да ви помогне, но пак няма никаква логика в него. И в двата случая назначените лечения с конкретните антибиотици са изписани така все едно този лекар няма никакво понятие от лекарствата, които изписва. Второто лечение е в доста голяма доза, но пък е само за 5 дни. Азитромицинът е с удължено освобождаване и така както ви е изписано ще има действие във вашето тяло поне 12-14 дни, което може и да е достатъчно, за да се излекувате. След всяко антибиотично лечение е хубаво да се изчака поне 10 дни преди нов тест.

Кажете на вашия лекар/ка, че не си е прочел/а уроците! Пълно е с такива лекари!

Последна редакция: пн, 18 ное 2024, 20:15 от Ays10

# 24
Здравейте, вчера си пуснах Фемофлор плюс в Геника и това са резултатите. Може ли да кажете какво е лечението и диагнозата?

# 25
Здравейте, вчера си пуснах Фемофлор плюс в Геника и това са резултатите. Може ли да кажете какво е лечението и диагнозата?

Здравейте.

Имате положителна Уреаплазма, но нямате антибиограма. Препоръчителното ви лечение е с Доксициклин 14 дни по 1 хапче на 12 часа. Препоръчвам ви да си пуснете още един тест в Цибалаб. Изследването е от първа струя сутрешна урина без тоалет, културелно + антибиограма.

# 26
Днес отидох при дерматовенеролога, който ми взе материала за Фемофлор и прегледа резултата. Каза, че имам само Уреаплазма и ми изписа Вибрамицин за 10 дни и дифлукан 3 таблетки. След лечението, трябва да минат най-малко 20 дена и ще ходя за ново изследване.
Моля да ми препоръчате и добър гинеколог в София, при който да направя цитонамазка и колпоскопия.

# 27
Положителна съм с парвум, това което ме тормози е, че аз не съм.била с никой друг освен с мъжа си, за бактерията пише, че се предава по полов път. Изневяра ли значи това?

# 28
Положителна съм с парвум, това което ме тормози е, че аз не съм.била с никой друг освен с мъжа си, за бактерията пише, че се предава по полов път. Изневяра ли значи това?

Не.
Доколкото съм чела, много хора имат уреаплазма в малки количества като част от тяхната микробиома. То е бактерия. При определени ситуации, спадане на имунитет и тн. може да се размножи твърде много, да предизвика симптоми и да се хване в изследване.

# 29
Благодаря!

Не.
Доколкото съм чела, много хора имат уреаплазма в малки количества като част от тяхната микробиома. То е бактерия. При определени ситуации, спадане на имунитет и тн. може да се размножи твърде много, да предизвика симптоми и да се хване в изследване.

Общи условия

Активация на акаунт