Августинки 2021 - Тема 2

• 24 176
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Единственото което промених е ,че започнах да закусвам. Ям всичко , само лютото го намалих и си го позволявам рядко.

# 91
Аз днес свалям коледна украса. Сядай, ставай, сядай, ставай. Чукам си главата колко съм се престарала тази година. И падат боклуци по килима, ама не ми пука и ги прескачам.
Аз вчера се зачетох кои са забренните храни. И чета за рибите и мителживакът, който може да увреди плода, и съвет:"Ако ви се налага да пиете омега 3 с рибено масло, се консултирайте с вашия гинеколог обезателно". Като се опулих, защото от 3 месеца го пия. Разтреперих се, докато намеря информация, че аз пия пречистено Омега 3. И за фъстъците пишеше. Що фъстъци изядох по Коледа и Нова година. Аз гледам да не ям салами, риба, сирене, кашкавал. По принцип салами и млечни отдавна съм спряла заради проблеми с бактерии, но сега и да ми се приядат не рискувам.
Взимам Б12, Д3, фолиева киселина и протеин.

Преди 2 дена много емоционално реагирах на пълна тъпотия. Пулсът ми се ускори, матката се втвърди. Много се шашнах да не направих някоя беля, казват, че веднъж стане ли матката чувствителна и после по-лесно контрахира. За щастие оттогава е спокойно положението.
Нямам търпение да започнем да усещаме бебетата, че да сме Спокойни, че са си там и са добре. След 12г.с аз със сигурност ще си взема доплер да си го преслушвам.

# 92
Да определено като почнем да ги усещам ще сме по спокойна.Казват,че при втора бременост се усеща по рано към 16г.с надявам се с трета да е още по рано🙂

# 93
Защо не е е хубаво да се яде сирене и кашкавал .Аз обожавам .

Аз днес свалям коледна украса. Сядай, ставай, сядай, ставай. Чукам си главата колко съм се престарала тази година. И падат боклуци по килима, ама не ми пука и ги прескачам.
Аз вчера се зачетох кои са забренните храни. И чета за рибите и мителживакът, който може да увреди плода, и съвет:"Ако ви се налага да пиете омега 3 с рибено масло, се консултирайте с вашия гинеколог обезателно". Като се опулих, защото от 3 месеца го пия. Разтреперих се, докато намеря информация, че аз пия пречистено Омега 3. И за фъстъците пишеше. Що фъстъци изядох по Коледа и Нова година. Аз гледам да не ям салами, риба, сирене, кашкавал. По принцип салами и млечни отдавна съм спряла заради проблеми с бактерии, но сега и да ми се приядат не рискувам.
Взимам Б12, Д3, фолиева киселина и протеин.

Преди 2 дена много емоционално реагирах на пълна тъпотия. Пулсът ми се ускори, матката се втвърди. Много се шашнах да не направих някоя беля, казват, че веднъж стане ли матката чувствителна и после по-лесно контрахира. За щастие оттогава е спокойно положението.
Нямам търпение да започнем да усещаме бебетата, че да сме Спокойни, че са си там и са добре. След 12г.с аз със сигурност ще си взема доплер да си го преслушвам.

# 94
Не хапвам нищо специално, каквото ми се яде, но по малко, от филия хляб съм преяла вече, а преди това по 4 си ядех😁😁 витамини са ми изписани pregnacare

# 95
И двамата АГ съм питала за храните , казват да ям всичко, което искам. Голяма грешка е , че четох в интернет и там има 100 неща, които не трябва да се ядат.
Затова реших да питам и вас.

# 96
Tery_90, не бързай с доплера, че бебо е много мъничък, ще се побъркаш, че не долавяш пулс. В Англия на ежемесечния преглед, сестрата го слушаше с доплер, чак след 20 и някоя седмица и пак й трябваше време, да го намери.
Аз си ям всичко, витамини засега отказвам да пия. При мен увеличават апетита и водят до качване на още кг, не мерси. Ям много плодове и зеленчуци, и още бебо не ми е изцедил организма.
А баткото за пръв път го усетих в 14г.с. и сега нямам търпение Simple Smile

# 97
Аз пия витамини Фемибион, отделно поне една голяма чиния с плодове всеки ден и чаша изцеден портокалов сок, задължително.
Наистина от витамините много огладнявам и ям през 2 часа. Значи не си внушавам , че е от тях 😂😂😂😂

# 98
Какво е менюто ви ? Хапвате ли нещо по- специално , което да е добре за бебето и вас ? Приемате ли витамини ? Избягвате ли някакви храни ?
Аз съм на хляб Вита Фитнес, с 50% по-малко въглехидрати, месо, салати,кисело мляко. Гледам да ям и плодове контролирано - киви,мандарини,банани,ябълки, круши.
Ям филета,пастърма, кашкавал и сирене, но нищо домашно.
Херинга и сьомга ям веднъж седмично поне.

Спрях всякакви сирена Бри, фета, моцарела и синьо, въпреки че ги обожавам.
Чипс,бисквити и вафли са сведени до минимум, понеже вдигат захарта, а не хранят бебето.

# 99
Значи при мен няма такъв ефект от витамините, ям по три пъти на ден и по малко

# 100
А, да и задължително, кафе и сладичко. С почти постоянно главоболие съм, понякога и свят ми се вие, помагат. В петък като отивах да взема детето от градина, така ми замириса от нон-стопа на кафе, като от Том и Джери се понесох след аромата. Е, не си взех, защото беше 16ч и затова го пих към шест. Не спрях да мисля за кафе и свекървата ми пусна едно слабо и късо Blush

# 101
Аз мисля да сменя витамините, точно заради този глад, който настъпва след приема им.
Може да си взема Прегнакеър.

# 102
Аз мисля да сменя витамините, точно заради този глад, който настъпва след приема им.
Може да си взема Прегнакеър.
И с предната бременност ги пих тях, докторката казва, че били едни от най добрите.

# 103
Аз съм на Фемибион 1, уж някаква подобрена формула - 28 таблетки, 30тина лева. Може апетитът да е от тях, наистина Simple Smile

# 104
На мен ми се гади понякога при аромата на някои храни. По едно време ядях само препечени филии с кашкавал, сандвичи с кашкавал и всичко що е с кашкавал. Напоследък ми се възвърна апетита. От здравословните храни може би любимо ми е намачкано авокадо върху препечена филийка и отгоре варено яйце. Много ми се ядат тестени храни, ех тези банички с айран 😄 Закуската ми е разнообразна от препечени филийки, през баничка, палачинки (здравословни и не толкова), пържени филийки и т.н. Преоткрих попарата и кус куса 😁 Гледам да има в менюто стандартни манджички и крем супи, месо, салати, риба.
Това, което знам, че не трябва да се яде е майонеза, сурови колбаси, гъби. Избягвам газирано. Наблягам на вода, фрешове и айран. Боря се да свикна да ям плодове, малко мии е трудно, но общо взето за следобедната закуска винаги присъства плод.
Пия Метилирана фолиева киселина и имунолактон.

Общи условия

Активация на акаунт