9 ФЕГ - 5

• 78 074
  • 773
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Дано да намерят решение, защото сигурно са десетина деца, които не успяват да се запишат. Говорете с фирмата.

# 676
За всички ученически екскурзии има наредба, според която се изисква по един учител на определен брой деца (мисля 15 беше). Всяка бройка отгоре изисква още 1 преподавател. Та вероятно се правят разчети да са кратен брой на местата в рейса и на броя учители по френски, които могат да оситурят за този период.

# 677
Защо не попитате ръководството на 9 ФЕГ, колко международни проекти за одобрени за училището? В тези проекти учениците пътуват и контактуват с други ученици от чужбина безплатно. 

# 678
За лагера и в предните години са били  около 50 места. Ако има екскурзия до Франция, имайте предвид, че местата също са ограничени до около 100-110.
Вече не е така, тъй като се организират повече от една екскурзии.

Какви екскурзии се организират? Повече от една ли? Преди 5-6 гидини беше една екскурзия през пролетната ваканция на 8ми клас. Повече не е имало

# 679
  • София
До Франция бяха всичките, но с различни маршрути и организирани от различни фирми

# 680
Винаги има май срок за записване. Може би сте закъснели.

И моето дете остана разочаровано. Аз изрично попитах има ли някакви ограничения още на 13.07 и отговора беше, че няма. След седмица ми съобщиха, че вече няма места. Ограничението не е от хотела, както се опита да обясни господина от фирмата, а от самата фирма, която организира лагера. Свързах се с маркетинговия отдел на хотела и места в хотела има, от хотела ме посъветваха да говоря с организатора да увеличи заявените бройки...но явно няма такова желание от негова страна.
Ако детето толкова много иска да отиде - резервирайте място в хотела и го закарайте. Едва ли ще откажат да се присъедини към групата. Може и по-евтино да излезе. Само идея. Решението е Ваше.

# 681
  • София
biborana, много странна идея.
Как точно се присъединява към групата!? Те си имат занимания, ангажименти, организирани неща.., вече не помня съвсем, но учеха и на френски разни работи.
Много се съмнявам да искат да вземат още едно дете, особено като по принцип са казали, че нямат възможност за повече бройки.

А и както каза Maria 007 по наредба за определен брой деца си има определен брой възпитатели.

# 682
  • Sofia
Здравейте, имате ли представа в коя смяна ще са подгответата тази година първия срок?

# 683
Здравейте! Тъй като сайта на училището е меко казано ужасен, бихте ли споделили, кога излиза разпределението на децата по класове в 8 клас? Поради каква причина, учебниците по френски са различни за различните класове? И защо миналата година, ученикът по математика в списъка е само за три класа?! А останалите паралелки, по какви учебници са учили?
Благодаря предварително на отговорите!

# 684
Осми клас досега винаги са започвали първа смяна. За тази година имаме надеждата всички деца да са само една смяна, защото новата сграда трябва да е готова.
Децата работят по различни учебници, защото всеки учител си има свой избор на учебник. Това важи не само за френския, а и за всеки друг предмет.
Миналата година не е имало учебник по математика само в таблицата на сайта. Така се е случило, защото вероятно към датата на публикуване на таблицата учителят на въпросните 3 класа е бил в отпуск или по някаква друга причина не е съобщил избрания от него учебник.

# 685
  • Sofia
Благодаря!

# 686
ходих миналата седмица в гимназията и ми казаха, че всички вече ще са една смяна - ако има недовършено от ремонта, може един випуск временно да учи втора смяна, но няма да са 8 клас, а също и 11 и 12 клас

# 687
  • София
Бубанич, толкова зарадва моето с това съобщение. Каза, че е най-щастливият човек на света.
Всичко да е така както са ти казали!

# 688
Хах, а мойто каза: дано 10 клас да са втора смяна Simple Smile)) Хич го няма по ранното ставане, горкото. Ако може ще е само втора смяна, та даже и трета би било Simple Smile.

Предполагам, че ако има и един випуск втора смяна, за да се събира времево, пак ще бъдат от 7:30 и по 40 минути часа.

А дали ще си останат в една класна стая или ще се местят по кабинети, както е било преди ковид времената? И дали ще запазят блоковете?

# 689

А дали ще си останат в една класна стая или ще се местят по кабинети, както е било преди ковид времената? И дали ще запазят блоковете?
Отново ще са на блокове, в смисъл ще имат по двойки часове, но с по-голямо междучасие между двата еднакви часа. Поне това са казали на дъщеря ми като  ходи за уверение преди 2 седмици. Ако са една смяна и започват в 8,00 ще свършват в 15.30 при четири блока, ако са от 7,30 ще приключват в 15.00. Гласят им часове по 45 минути. Но до последно не се знае, чакаме дали ще са една смяна и дали ще започват в 7,30 или в 8,00 часа.

Общи условия

Активация на акаунт