9 ФЕГ - 5

• 78 026
  • 773
  •   1
Отговори
# 690
Станат ли една смяна ще станат с по 45 минути часовете, това си е разписано правило.

# 691
недобре Confused

# 692
  • София
Аз не виждам голяма полза от тези промени. Пак ще стават рано и ще са още по-натоварени с удължените часове.

# 693
Станат ли една смяна ще станат с по 45 минути часовете, това си е разписано правило.
Да, не знаем още дали ще са една или две смени. Ако са две смени ще останат на 40 минутни часове.

# 694
  • София
Като са на блокове не трябва ли да са по-кратки от 2* 45 минути ?!

# 695
Не, текстът в наредбата е:
Чл. 7. (1) Продължителността на учебния час за всички видове подготовка е:
1. тридесет и пет минути - в I и II клас;
2. (изм. - ДВ, бр. 69 от 2022 г.) четиридесет минути - в III - VII клас;
3. (изм. - ДВ, бр. 69 от 2022 г.) четиридесет и пет минути - в VIII - XII клас;
...
Следват изключения за спортни училища, за дистанционни часове, за практики, за иновативни училища и за деца със СОП или в смесени класове.

За слети часове се пише и в другата наредба10 на МЗ:
Чл. 5. (Доп. - ДВ, бр. 31 от 2017 г., в сила от учебната 2017 - 2018 г.) При последователно провеждане на учебни часове по един и същ учебен предмет в рамките на учебния ден задължително се осигурява почивка след всеки учебен час, освен в случаите по чл. 9, ал. 6..., който не е случаят на фег.

Т.е. просто се изисква междучасие и в "блока", но не и по-кратък блок.

# 696
  • София
За родителската среща утре (08.09.2022г.) на бъдещите осмокласници, някой родител получи ли обаждане или мейл в коя паралелка е детето - питам конкретно за ФЕ/ИЕ, но и за ФЕ/АЕ се отнася? Абсолютно затъмнение до момента - да звъня ли в канцеларията или утре ще си търсим децата в списъци в гимназията?
Хубав ден!

# 697
За родителската среща утре (08.09.2022г.) на бъдещите осмокласници, някой родител получи ли обаждане или мейл в коя паралелка е детето - питам конкретно за ФЕ/ИЕ, но и за ФЕ/АЕ се отнася? Абсолютно затъмнение до момента - да звъня ли в канцеларията или утре ще си търсим децата в списъци в гимназията?
Хубав ден!
Звъннете! Хич не ги жалете администрацията на ФЕГ!

# 698
  • София
Звънях, никой не вдига телефона...

# 699
телефоните са изключени заради ремонта

# 700
Нивото на информираност във фег е потресаващо ниско. Не мога трета година поред да спра да се възмущавам по темата. Сигурно в 90% от сериозните училища в София са с обявени учебници и веча са ги закупили спокойно. При нас се купуват все когато са големите опашки. В някои училища и програма имат и хората си записват удобни часове за извънкласни дейности, ние записваме децата само където са останали места, защото програмата до октомври все търпи промени. Това график на първи кръг на олимпиади, резултати от олимпиади или списъци с разпределение; организиране на лагери (случайно скоро разбрах, че имало лагер до скоро на морето, вероятно по онази програма на мон, но нашият клас изобщо не е осведомен); кога какви клубове по интереси има; какви програми тип Еразъм или всяко подобно нещо изобщо не считат за необходимост да го оповестяват. И защо и докога няма да има обществен съвет във фег е второто нещо, което много ме възмущава.

Това шега ли е? Старата сграда отвътре още ли е в ремонт и то до степен, че предстои полагане на кабели?

# 701
това ми казаха, когато ходих до гимназията през август
аз също звънях, звънях и накрая отидох на крака, за да питам каквото ме интересуваше

# 702

Това шега ли е? Старата сграда отвътре още ли е в ремонт и то до степен, че предстои полагане на кабели?

няма да се учудя, ако не е шега. То защото и в 2022 г. мобилни телефони няма..... Организацията във ФЕГ е тъга....

# 703
  • София
Моля родителите на по-големите набори да погледнат в школо дали в профилите на учителите има посочени мобилни телефони за контакт. Току-що проверих в профила на завършилото ми дете - няма опция за телефонен номер в профилите на учителите, но в профила на дъщеря ми в старото училище има такива на всички учители. Чудя се дали преди 2 години е бил стар инрефейса или просто от ФЕГ не желаят да предоставят такава информация на родителите чрез ел. дневник. Аз конкретно търсих телефона на директора, защото е преподавала на сина ми, но и на другите учители също няма. Нещо много се подпалих, това е пълно безобразие. Не съм убедена, че ако пиша на мейла на ФЕГ, някой ще благоволи да ми отговори, аджеба, утре как да разбера коя паралелка да търся. Имам телефони на някои преподаватели, ама не ми се струва за редно да им звъня, като те едва ли ще ми дадат нужната информация. Редно е според мен да се обади или бъдещ класен, или мейл да получим я от администрацията, я от класните. Утре цял ден пощата ли да си следя или да работя, да му се не види.

# 704
Не, не виждам телефон, в Школо е предоставен само мейла, който го има и на сайта срещу името на всеки учител.

Общи условия

Активация на акаунт