Изследване на ХОРМОНИ – 22 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 58 206
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
Здравей denis. - дали е възможно да ми помогнете и с  питането по-долу?

Поздрави!

Здравейте denis.,

Във връзка с ниското си АМХ (0.4), репродуктивният специалист при когото ходя, ми изписа изследване на щитовидни хормони и пролактин. Доста съм учудена от резултатите, тъй като преди 9 месеца ТСХ ми беше 1.25, а в момента е 6?! Майка ми е с хашимото, но аз досега колкото и пъти да съм се изследвала винаги съм била с нормални стойности (проверявам го редовно). Искам да попитам дали е възможно наистина толкова да скочат стойностите за 9 месеца, както и това със сигурност ли означава, че и аз имам хашимото?

Другото ми питане е само, ако случайно някой има информация. Високо TSH пречи ли по някакъв начин на процедура по пункция на яйцеклетки? За забременяване естествено знам, че пречи.

Много, много благодаря предварително HugHugHug

# 376
Owly а ти почна ли самата стимулация? Да не би от нея така да са ти скочили стойностите? Нека и denis да отговори, но мисля че е важно инфо ако си се изследвала по време на стимулация

# 377
Owly а ти почна ли самата стимулация? Да не би от нея така да са ти скочили стойностите? Нека и denis да отговори, но мисля че е важно инфо ако си се изследвала по време на стимулация

AlisonParker Не съм още, чакам първия ден на следващия цикъл, за да запиша час и да ида. Това ще е някъде 7,8-ми Април. Лекарката ми каза преди това да пусна щитовидните и ако ТСХ е над 2,5 направо да ида на ендокринолог преди да съм отишла пак при нея. Затова и писах тука - иначе записах час при д-р Емил Начев за 31-ви....но наистина са ми странни тези стойности.

# 378
  • София
Здравей denis. - дали е възможно да ми помогнете и с  питането по-долу?
Скрит текст:
Поздрави!

Здравейте denis.,

Във връзка с ниското си АМХ (0.4), репродуктивният специалист при когото ходя, ми изписа изследване на щитовидни хормони и пролактин. Доста съм учудена от резултатите, тъй като преди 9 месеца ТСХ ми беше 1.25, а в момента е 6?! Майка ми е с хашимото, но аз досега колкото и пъти да съм се изследвала винаги съм била с нормални стойности (проверявам го редовно). Искам да попитам дали е възможно наистина толкова да скочат стойностите за 9 месеца, както и това със сигурност ли означава, че и аз имам хашимото?

Другото ми питане е само, ако случайно някой има информация. Високо TSH пречи ли по някакъв начин на процедура по пункция на яйцеклетки? За забременяване естествено знам, че пречи.

Много, много благодаря предварително HugHugHug
Здравей!
ТСХ е висок, Т4 е нисък и  показват, че имаш Хипофункция на ЩЖ... антителата са високи, но дали е Хашимото - лекар преценява ( Ендокринолог). Хипофункцията на ЩЖ, ако не се контролира ( лекува, следи и т.н.) провокира (отключва)  Хашимото и след като в рода си имате това заболяване, е редно да вземеш мерки.
За Хашимото - следиш ТАТ и МАТ... макар, че има и други заболявания, при които те могат да се повишат... затова лекар трябва да си каже мнението.
Ако имаш Хашимото  - това може да е и причина ТСХ да играе. ТСХ се изследва винаги с Т3 и Т4... а за теб и с ТАТ и МАТ.
Не, високият ТСХ не пречи на пункцията, но може да създаде проблем при имплантацията и най-ранното развитие на ембриона.

# 379
Знам, че изобщо не е по темата, но в подходящата не ми отговарят, много се притеснявам ... та исках и тук да попитам. Става на въпрос за жена на 44г. с повишен уробилиноген в урината +33umol/l .
Наред с това изследване е пусната ПКК - с повишени лимфоцити -
Лимфоцити %       45 %       / реф.ст. 20 - 40

Също така и ASAT и ALAT, които са в норма -

ASAT(GOT)      13 U/l      / реф.ст. < 45
ALAT(GPT)       12 U/l      / реф.ст. < 45

Има и кетони в урината ++3.9mmol/l.

Нещото, което най-много ме притесни е уробилиногена в урината. Чета всякакви неща в интернет, които ме плашат още повече... и искам да разбера толкова опасно ли е, колкото си мисля...Има ли връзка с онкологично заболяване?

ПП. Преди 2-3 години е открита малка киста на черния дроб, която не расте и някои лекари дори не я виждат. Изследването е правено около 2 дни след цикъл.

# 380
Здравейте!
За пръв път публикувам в тази тема, но бих искала да чуя Вашето мнение за следните изследвания.
Правени са преди малко повече от 6 месеца , заради проблем с тъмно кафяво зацапване между циклите (понякога с черни съсиреци), но не откриха нищо нередно и така приключи всичко . Ходих и на ехограф, там също ми казаха че всичко е нормално.
Зацапването беше спряло няколко месеца от самосебе си , но миналият месец пак се появи и започвам да се чудя дали наистина всичко е нормално в изследвнаията. В момента правим отпити за бебе и ако това зацапване продължи всеки месец , ще отида пак на лекар. Но живея в Англия и тук малко бавно се случват нещата и просто бих искала да видя какво Вие бихте казали за изследванията. 
Правени са на 29.07.2020 и на 08.09.2020
Цикълът ми в тези периоди е бил следният:
 Начало : 30ти юни ;  7ми август ; 7ми септември
Извинявам се много за дългият и може би объркващ пост !
Благодаря предварително ! 😊☺😊

# 381
Здравей Денис, днес пуснах всичките изследвания и те моля за коментар. TSH-то сега е по-ниско 2.95 (за сравнение миналата седмица беше 3.35), но FT4 е малко под нормата. Бременна съм в 19-та седмица. Благодаря ти предварително.

Здравейте,
Бременна съм
Скрит текст:
в 19-та седмица и преди три дне пуснах кръвни изследвания и TSH-то ми излезна 3.35, а преди един месец ми беше 2.42. Тъй като съм на преглед след две седмици и няма кой да попитам, дали има място за притеснение, и се чудя, дали да пускам всичките хормони за щитовидна жлеза? Благодаря Ви предварително.

Здравей!
ТСХ е висок, но трябва да се изследват също Т3 и Т4 ( те са по-важни в случая), за да може лекаря да прецени каква дозата са ти назначи. Когато ТСХ е висок - има риск.
Лека, безпроблемна и спокойна бременност до края

# 382

Здр Денис. Би ли погледнала изследванията? Ще съм ти благодарна. На 41 год съм, на 3 ден от МЦ са правени. Благодаря

# 383
Здравейте, ендокринологът ми пусна ТСХ и обременяване с глюкоза, от което излезна че ще имам ИР, а ТСХ е 2 ( в норма). Гледа ми щитовидната жлеза на ехограф и каза че всичко изглежда перфектно. Четох на доста места че само тсх не е достатъчен показател за проблемна щитовидна жлеза. Та въпроса ми е дали е възможно да имам проблеми с щитовидната жлеза, а това да не се види на ехографа?

# 384
Та въпроса ми е дали е възможно да имам проблеми с щитовидната жлеза, а това да не се види на ехографа?

Възможно е. Затова моят съвет е да пуснеш всички показатели наведнъж - TSH, FT4, FT3, TAT, MAT.

# 385
  • София
Здравей Денис, днес пуснах всичките изследвания и те моля за коментар. TSH-то сега е по-ниско 2.95 (за сравнение миналата седмица беше 3.35), но FT4 е малко под нормата. Бременна съм в 19-та седмица. Благодаря ти предварително.
Скрит текст:

Здравейте,
Бременна съм
Скрит текст:
в 19-та седмица и преди три дне пуснах кръвни изследвания и TSH-то ми излезна 3.35, а преди един месец ми беше 2.42. Тъй като съм на преглед след две седмици и няма кой да попитам, дали има място за притеснение, и се чудя, дали да пускам всичките хормони за щитовидна жлеза? Благодаря Ви предварително.

Здравей!
ТСХ е висок, но трябва да се изследват също Т3 и Т4 ( те са по-важни в случая), за да може лекаря да прецени каква дозата са ти назначи. Когато ТСХ е висок - има риск.
T4 ти е под долната граница, Т3 е нисък ... това не е добре. Освен за теб, тези хормони са много важни и за бебето - консултирай се с Ендокринолог.... и не се фокусирай само върху това ТСХ, защото то е нещо като маркер/ показател за това как функционира ЩЖ, но не винаги е показателен...ТСХ ( от хипофизата)  подава сигнал на ЩЖ колко хормон да се синтезира, но не винаги тези връзки ( права и обратна) работят правилно.
Нямаш Хашимото, но вземи мерки, защото при това положение има риск да се провокира.

Скрит текст:
Здр Денис. Би ли погледнала изследванията? Ще съм ти благодарна. На 41 год съм, на 3 ден от МЦ са правени. Благодаря
Здравей!
ФСХ е висок - показва пременопауза, НЯР, почти изчерпан ЯР..., но какво точно е състоянието на ЯР, по-точно може да се прецени, ако изследваш АМХ и Инхибин В (3 ден от МЦ) ... може да има и някоя киста ( това се вижда на УЗ).
Другите са добре

Последна редакция: пн, 22 мар 2021, 18:00 от denis.

# 386
Благодаря за бързия отговор, Денис. Другият понеделник съм на ендокринолог и ще видим, какво ще каже.

Скрит текст:

Здравейте,
Бременна съм
Скрит текст:

Здравей!
T4 ти е под долната граница, Т3 е нисък ... това не е добре. Освен за теб, тези хормони са много важни и за бебето - консултирай се с Ендокринолог.... и не се фокусирай само върху това ТСХ, защото то е нещо като маркер/ показател за това как функционира ЩЖ, но не винаги е показателен...ТСХ ( от хипофизата)  подава сигнал на ЩЖ колко хормон да се синтезира, но не винаги тези връзки ( права и обратна) работят правилно.
Нямаш Хашимото, но вземи мерки, защото при това положение има риск да се провокира.

Скрит текст:
Здравей!
ФСХ е висок - показва пременопауза, НЯР, почти изчерпан ЯР..., но какво точно е състоянието на ЯР, по-точно може да се прецени, ако изследваш АМХ и Инхибин В (3 ден от МЦ) ... може да има и някоя киста ( това се вижда на УЗ).
Другите са добре

# 387
Здравейте Денис! На 31години съм и с мъжът ми най-накрая решихме да започнем от следващият месец опитите за бебе. Днес си направих хормонални изследвания , за да видя накъде съм. Можете ли да ги коментирате? Мислите ли , че на базата на изследвануята ще успея да забременея есетествено? Имам ли повод за притеснения ? Благодаря предварително!

# 388
Здравей, Денис,

Днес АГ ми назначи изследване на Прогестерон 21-23 ден от МЦ, за да видим той ли е причина за по-тънка лигавица при мен, но така и не ми каза какви стойности са ОК и какви притеснителни. Може ли да ми кажеш за този период от МЦ какъв резултат е добър? Следващата седмица ще направя изследването, че тогава ми се пада ...

# 389
Здравейте,
Моля за мнение за тези изследвания. Правени са на 3-ти ден от менструалния лния цикъл. На 24г. съм от 4 месеца правим опити за бебе, за сега без успех. Нямам установени проблеми при преглед на гинеколог и ендокринолог, но все пак реших да потърся мнение.

Благодаря, предварително! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт