Изследване на ХОРМОНИ – 22 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 58 115
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
Здравей, Денис. На 32г. съм и правим опити за бебе. Моля за коментар на следните изследвания:

Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Тези са от април месец, след което започнах терапия с Достинекс поради открит микроаденом на хипофизата. На контролата  след 1 месец обаче пролактина отново е завишен. Дали е възможно разликата да идва от там, че април месец го изследвах на 3-ти ден от МЦ, а на контролата беше в чист ден?

Това са изследванията от май месец:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

Освен пролактина сега ми излязоха завишени и тестостерон и андростендион. На предишни изследвания тестостерона ми е бил на долна граница. Възможно ли е да е от прием на 7 keto DHEA-S, тъй като го пия от няколко месеца, но не много редовно и спорадично? Дали като спра добавката ще се нормализират и андрогените? Възможно ли е да имам задържан фоликул и затова да са такива стойностите? Предният месец при преглед на ехограф на 16-ти ден се видя фоликул, а овулацията ми по-скоро беше минала.

Друго, което се чудя е дали не е възможно пролактина да е завишен поради хипофункцията на щитовидната жлеза, а не от аденома на хипофизата, тъй като януари месец TSH ми беше паднало на 1.35 и съответно пролактина ми беше в норма - около 300, без да приемам медикаменти. А МАТ се завишава бавно, но сигурно. Миналата година ноември месец беше 45. Ходих на преглед с ехограф за щитовидната жлеза, казаха, че е в норма, съвсем леко нехомогенна. Към момента не приемам нищо за щитовидната жлеза.

Благодаря и се извинявам за дългия пост.
Ще се радвам и ако някой друг се включи с коментар.

Поздрави!

Последна редакция: ср, 19 май 2021, 17:30 от smiley-girl

# 601
Прогестерона не е добре, надявам се тези поне да са...

В петък съм на лекар, но ми се иска да чуя още едно мнение Simple Smile

Благодаря предварително за съдействието!
Скрит текст:

Стойността на TSH ми хвана окото. Виж това предишно мнение на Денис за TSH

Хм, това съм го пропуснала... Благодаря Ви!
Четох, четох, но не успях да се ориентирам на какво може да се дължи това увеличение. Пише проблем с щитовидната, но пък и че стойностите доста варирали даже в самия ден..
Тези съм ги пускала на 3 ден от цикъла.
 През февруари пусках пак, но в чист ден и стойността беше 1.53. Тогава гледаха и щитовидната и беше наред.
Дали може да е нещо моментно или да се дължи на М?

# 602
TSH винаги се изследва в комбинация с FT4 и FT3. Не може да бъде тълкувано само.

# 603
Консултирахте ли с ендокринолог?  Други щитовидни хормони изследвани ли са?
TSH-то в една и съща лаборатория ли е изследвано и двата пъти? Разликата между 1.53 и 3.05 е значителна. На такива разлика на мен ми коригират моментално дозата на лекарствата.

# 604
Здравейте и благодаря за отговорите!
През февруари, когато прегледаха щитовидната, пуснах и трите - стойностите от тогава са: TSH - 1.53, FT4 - 18.4, FT3 - 5.11. Тогава Денис ги погледа и каза, че са ОК.
Лекарката (АГ в репродуктивна клиника) също каза, че са ОК и затова не ми ги назначи отново.
Този месец реших все пак да пусна TSH (3.05 стойност).
В петък ще й нося всички изследвания и каза, че най-вероятно ще ме насочи и към ендокринолог.
За съжаление не са правени в една и съща лаборатория Sad
Мисля скоро пак да ги пусна, но този път и 3те. Ще повторя в същата лаборатория от вчера.
Има ли значение в кой ден и по кое време на деня се пускат?
Как ви се струват останалите хормони и ИР? Благодаря!

Последна редакция: ср, 19 май 2021, 15:18 от deni_val

# 605
Здравейте,
преди няколко дни приключи първият ми опит ин витро. Днес МЦ дойде и искам да си пусна изследвания в петък, когато ще бъде втори ден. Въпросът ми е след стимулацията (от 22.04 до 30.04) и лекарствата, които пих по време на трансфер (от 07.05 до 17.05), има ли смисъл да си правя изследвания?
Стимулацията ми беше с Гонал, Менопур и Цетротид. След трансфера пих Естрофем 2х1, Но шпа 3х2 и слагах Циклогест.
Имам ИР, а преди стимулацията не сме изследвали ТСХ. Сега се подготвям за втори трансфер и ми се иска преди да го направя да изследвам всичко, ако има нужда да коригирам нещо и чак тогава да започнем.
Благодаря предварително на отзовалите се.

# 606
Имам въпроси към Денис. Назначени са ми хормони на 3-5 ден от първа капка на цикъла. Тъй като всеки момент ще ми дойде, а се очертава този период да съвпадне с трите почивни дни. Та въпроса ми е, ако ми дойде към края на деня (напр. днес) то кога броя 1ви ден - днес или утре? Важно ми е, за да знам дали да търся работеща лаборатория по време на празниците.
Другото е, че май препоръчваше Кандиларов за изследване на хормони, нали? Наблизо са ми и стига да работят, когато ми трябва, мога да ги ползвам.
Благодаря Simple Smile

# 607
  • Замък сред облаците
Ако е днес след 18ч, по-скоро да се брои първи ден утре. В този случай по-добре да се направи изследването на 2-2.5 ден, тоест събота. Кандиларов работят в събота (поне в София, част от лабораториите). Аз също се изследвам в тяхна лаборатория и съм доволна.

# 608
Когато т4 е ниско за хипофункция ли става дума?

# 609
# 610
Здравейте отново Simple Smile направих изследвания и се вижда, че имам ИР, вторник съм на ендокринолог. Може ли мнение за резултатите... нещо друго виждате ли..

Скрит текст:
Просто се чудя, ако ми изпише лекарства дали да ги пия или да ходя за второ мнение, целим бебе и от всичко прочето стигнах до извода, че режим/диета/движение е най-важното. Тепърва ще чета темите за ИР.

Благодаря ви.

# 611
  • София
Здравейте,

Аз съм нова тук, регистрирах се днес. Имам проблем с интерпретирането на резултатите ми и след трима различни доктори по репродуктивна медицина се изплаших тотално. Трябваше да изследвам само AMH и FSH на втория ден от МЦ, което и направих.

Това са резултатите ми:

FSH   ->   27.95 IU/L   |  Реф. Стойности -> 3.5 - 12.5   |  ECLIA
Anti-Mullerian Hormone    ->   0.466 ng/ml    | Реф. Стойности -> 0.027 - 5.470 |  ECLIA

На 44 години съм, знам, че възръстта ми е е голяма, но преди 2 години забременях нормално, но за жалост направих аборт, защото просто не знаех, че съм бременна и отидох на кавитация. Та днес на 3 места ходихме с мъжа ми (той е доста по-млад от мене) и на трите места ми казаха на кратко: "Не. Не можеш да забременееш."

Според и тримата лекари по репродуктивна медицина, моята фертилност я няма никаква, което се показва от АМХ, тъй като бил много под нормалното, за да може да се открие някаква наченка за забременяване.
Въпросът ми е следният, тъй като в София просто където и да отидем, на втория преглед сякаш лекарите не искат нищо да ми казват и не им се занимава, а това ме изнервя супер много, а мъжът ми побеснява, което е нормално. Но, можете ли да ни кажете, дали имаме шанс с ИнВитро процедури, защото ни посъветваха на Акупунктура да отидем преди ИнВитрото, за да стимулирам яйчниците си.

Ако дадете съвет, че вече идеите и на мене и на мъжът ми се изчерпаха. (Имам дете от първия ми брак.)

# 612
ако имате възможност турция и може да пробвате витамин д,понякога се покачва амх от него.плюс това амх не е всичко може и инхибин б да изследвате на 3 ден +преброяване на атралните фоликули.денис ще ви посъветва:blush:

# 613
  • София
ако имате възможност турция и може да пробвате витамин д,понякога се покачва амх от него.плюс това амх не е всичко може и инхибин б да изследвате на 3 ден +преброяване на атралните фоликули.денис ще ви посъветва:blush:

Здравей Лили,

Благодаря Ви. Ще изчакам и Денис. Като цяло ще изследваме Витамин Д и Инхибин Б ( за него другия МЦ). В момента от чисто любопитство си направих тест за Ову и е полужитилен(още на 15-тата секунда някъде). Та днес пробвахме, и да видим какво ще стане. Може Онзи Горе да е решил да пусне някоя добра вест. Simple Smile

# 614
Здравейте, скоро ми предстои пълно  изследване на щитовидната жлеза (TSH, TAT, MAT, F3, F4). Въпроса ми е има ли влияние цикъла върху резултатите, и кога трябва да се пуснат изследванията. Също така ме гледаха на ехограф всичко е перфектно. Възможно ли е да имам някакво отклонение в кръвната картина без това да се види на ехограф?

Общи условия

Активация на акаунт