Изследване на ХОРМОНИ – 22 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 58 100
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Възможно ли е да имам някакво отклонение в кръвната картина без това да се види на ехограф?
Да, възможно е.

Хубаво е изследването да се пусне на чист ден. Simple Smile Но няма значение конкретният ден от цикъла.

# 616
  • София
Здравейте,
Скрит текст:
Аз съм нова тук, регистрирах се днес. Имам проблем с интерпретирането на резултатите ми и след трима различни доктори по репродуктивна медицина се изплаших тотално. Трябваше да изследвам само AMH и FSH на втория ден от МЦ, което и направих.

Това са резултатите ми:

FSH   ->   27.95 IU/L   |  Реф. Стойности -> 3.5 - 12.5   |  ECLIA
Anti-Mullerian Hormone    ->   0.466 ng/ml    | Реф. Стойности -> 0.027 - 5.470 |  ECLIA

На 44 години съм, знам, че възръстта ми е е голяма, но преди 2 години забременях нормално, но за жалост направих аборт, защото просто не знаех, че съм бременна и отидох на кавитация. Та днес на 3 места ходихме с мъжа ми (той е доста по-млад от мене) и на трите места ми казаха на кратко: "Не. Не можеш да забременееш."

Според и тримата лекари по репродуктивна медицина, моята фертилност я няма никаква, което се показва от АМХ, тъй като бил много под нормалното, за да може да се открие някаква наченка за забременяване.
Въпросът ми е следният, тъй като в София просто където и да отидем, на втория преглед сякаш лекарите не искат нищо да ми казват и не им се занимава, а това ме изнервя супер много, а мъжът ми побеснява, което е нормално. Но, можете ли да ни кажете, дали имаме шанс с ИнВитро процедури, защото ни посъветваха на Акупунктура да отидем преди ИнВитрото, за да стимулирам яйчниците си.

Ако дадете съвет, че вече идеите и на мене и на мъжът ми се изчерпаха. (Имам дете от първия ми брак.)
Здравей!
ФСХ и АМХ, както и годините, показват доста намален, почти изчерпан ЯР.
Зачеване на ЕЦ може да се случи случайно, но не разчитай много на това. Поради изчерпването на ЯР, набора от яйцеклетки, който е останал, като кач-во, не е много добър и дори и да се зачене, риска от аборт е голям.
Моето мнение е, че ви трябва репр. специалист - за зачеване и успешна бременност, до края.
Добре е да направиш всички базови хормони - посочени на 1 стр. на темата.
За по-точна преценка/оценка на моментното състояние на ЯР  се изследват точно на 3 ден от МЦ: ФСХ, Е2,ЛХ, Инхибин В, АМХ + преглед на УЗ за преброяване на АФ.
Провери за дефицити: вит. Д, В12, ФК, В6, Биотин, цинк, селен, мед, желязо, феритин, трансферин, ЖСК... защото ако там има проблем, това влияе и на показателите на ЯР .... АМХ по принцип, не е много обективен, защото се влияе от много неща... затова е добре да се изследва заедно с Инхибин В.
Може да си помогнеш, донякъде, само с добавките за подпомагане на МЦ, О.... - няма друго. Трябва да направите всичко възможно, ако се наложи инвитро, поне при стимулацията да се образуват/развият хубави яйцеклетки, които да се оплодят и респ. от тях да се развият хубави, силни и здрави ембриони ... многократно сме доказали, че поне в тази насока, добавките помагат.
От мен успех - фактите са стряскащи, но шанс винаги има ... ако в случая се действа и по-бързо. Лично аз съм се нагледала на какви ли не чудеса през годините Simple Smile ... дано скоро да ни се похвалиш и ти, с твоето чудо.

# 617
# 618

Здравейте, моля за мнение. Доктора казва че са нормални, но и този цикъл беше 3 дни едвам едвам, нередовен е и забелязвам че поддържам БТ 37 преди и след цикъл, въобще не пада, все едно съм в постоянен ПМС. Изследването е правено на 4ти ден от цикъла. Но ми е странно защо темп не пада след като е минал цикъла. Това продължава от около 3 месеца. Имах и брутално акне по гърба, гърдите, ръцете, врата и лицето, което продължи половин месец и мина когато дойде

# 619
Здравейте,

Аз съм нова тук, регистрирах се днес. Имам проблем с интерпретирането на резултатите ми и след трима различни доктори по репродуктивна медицина се изплаших тотално. Трябваше да изследвам само AMH и FSH на втория ден от МЦ, което и направих.

Това са резултатите ми:

FSH   ->   27.95 IU/L   |  Реф. Стойности -> 3.5 - 12.5   |  ECLIA
Anti-Mullerian Hormone    ->   0.466 ng/ml    | Реф. Стойности -> 0.027 - 5.470 |  ECLIA

На 44 години съм, знам, че възръстта ми е е голяма, но преди 2 години забременях нормално, но за жалост направих аборт, защото просто не знаех, че съм бременна и отидох на кавитация. Та днес на 3 места ходихме с мъжа ми (той е доста по-млад от мене) и на трите места ми казаха на кратко: "Не. Не можеш да забременееш."

Според и тримата лекари по репродуктивна медицина, моята фертилност я няма никаква, което се показва от АМХ, тъй като бил много под нормалното, за да може да се открие някаква наченка за забременяване.
Въпросът ми е следният, тъй като в София просто където и да отидем, на втория преглед сякаш лекарите не искат нищо да ми казват и не им се занимава, а това ме изнервя супер много, а мъжът ми побеснява, което е нормално. Но, можете ли да ни кажете, дали имаме шанс с ИнВитро процедури, защото ни посъветваха на Акупунктура да отидем преди ИнВитрото, за да стимулирам яйчниците си.

Ако дадете съвет, че вече идеите и на мене и на мъжът ми се изчерпаха. (Имам дете от първия ми брак.)

Нямам представа при кои репродуктивни специалисти сте ходили, но аз ви препоръчвам Д-р Шефкетова, Токуда. Смятам, че ще ви помогне. Късмет!

# 620
Чувала съм, че др. Шефкетова не взима пациентки с нисък АМХ. В България не знам дали има някъде някой наистина специалист за ИЯР... Вижте в Турция е друга работа, но не всеки има възможност да отиде там.

# 621
Чувала съм, че др. Шефкетова не взима пациентки с нисък АМХ. В България не знам дали има някъде някой наистина специалист за ИЯР... Вижте в Турция е друга работа, но не всеки има възможност да отиде там.

Това сега го чувам. Моят АМХ беше 0,7 и не ме върна. Направи ми инвитро и съм бременна. Нищо не пречи да направи консултация и преглед.

# 622
    Здравейте,
    Стойностите на прогестерона дали са добре? Изследванията са на седми ден след овулация, установена с тестове. Дали въобще е имало такава се чудя.
    Благодаря Simple Smile
[/list]

# 623
Здравей, Денис!
Днес правих обременяване с глюкоза заради съмнение за инсулинова резистентност. Дали би могла да погледеш резултатите ми? Другата седмица имам записан час и при лекуващия ме лекар
Благодаря от сърце Heart

# 624
Здравей, Денис! Би ли могла да коментираш и моите резултати във връзка с изследване на кръвна захар и инсулин от вчера? Предстои преглед при специалист след две седмици, но ми е притеснено, тъй като правим опити за бебче, а резултатите май не са мн добри. Предварително благодаря и хубав ден!

# 625
Здравейте,

Това са резултатите ми:

FSH   ->   27.95 IU/L   |  Реф. Стойности -> 3.5 - 12.5   |  ECLIA
Anti-Mullerian Hormone    ->   0.466 ng/ml    | Реф. Стойности -> 0.027 - 5.470 |  ECLIA

Здравейте,

Ако искате пишете в темата Изчерпан яйчников резерв - https://www.bg-mamma.com/?topic=870807

Също може да пишете и в последната тема за Инвитро/ИКСИ - https://www.bg-mamma.com/?topic=1329194

Всички в двете теми са много отзивчиви.

Като цяло относно вашия случай - аз съм с почти същите показатели - АМХ ми е даже по ниско 0.4, с тази разлика, че съм на 31 години. Също обиколих доста доктори, защото се притесних от тези стойности и от това, което прочетох в интернет. Потвърдиха ми, че яйчниковият резерв е намален след преброяване на антралните фоликули (което се прави на 2,3 ден от МЦ).
Това, което ми казаха е, че заради "младата" възраст (казвам го с ирония, защото за мен млад е на 20), има шанс за естествено забременяване, но също така има жени с такива показатели, които с години се опитват и не могат да забременеят. Избрахме да се застраховаме като замразим ембрионче с мъжа ми и при евентуален неуспех на естествени опити, да правим инвитро.
В момента съм в "Надежда" и съм много доволна от всички лекари/услуги там. Друга препоръка, която ми дадоха е с тези показатели да не се опитвам естествено повече от 2,3 месеца, защото губя доста ценно време. Казвам ви го информативно, въпреки че от случай до случай има огромна разлика.
Според мен си запишете час при някой от докторите там (или друга препоръчана клиника), който да разгледа случая ви и да види наистина цялата картинка - има още много неща, които играят роля за забременяване освен яйчниковия резерв.
Предполагам, че докторите, при които сте били, са ви казали, че няма шанс за естествено забременяване заради възрастта - с идеята, че опитите могат да ви отнемат много време, а резерва да си намалява...Това не значи, че нямате шанс с инвитро, но вече какъв е зависи от всички прегледи и изследвания, които ще ви направят. Между другото, това не значи и че нямате шанс да стане естествено, има жени с 0.2 АМХ, които забременяват естествено - вече е въпрос на колко време имате за опити и дали бихте рискували да го загубите, ако не се получи.

# 626
Здравейте,

Искам да попитам дали някой има таблица с референтни стойности за пролактин в ранна бременност - 1-ви триместър?

Мерси предварително!

# 627
Здравейте,

Искам да попитам дали някой има таблица с референтни стойности за пролактин в ранна бременност - 1-ви триместър?

Мерси предварително!
Ето в различни мерни единици: http://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/Prolactin.htm

# 628
Здравейте. Извинявам се, ако въпросът ми не е за тук.
Преди два месеца имах подуване на корема и нередовен Мц. Пуснахме изследвания, оказа се, че прогестеронът на 20ти ден от мц е 2.97 при референтни 12-90.
Въпросът ми е, възможно ли е заради това постоянно и непрекъснато да съм с подут като балон корем. Дори и една чаша вода да изпия, все едно съм в 4ти месец.
За прогестерона пия дуфастон по 10 дни от 15 до 25 ден по 2 таблетки.
Благодаря!

# 629
  • Замък сред облаците
Прогестеронът обикновено причинява подуване, запек и газове като е висок (примерно втората половина на цикъла), а не нисък. По-скоро вижте причината с гастроентеролог - може да се касае за дисбактериоза или друг храносмилателен проблем.

Общи условия

Активация на акаунт