Изследване на ХОРМОНИ – 22 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 57 676
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Добавям и изследванията на полови хормони от днес -3 ден на мц

# 91
Здравейте, моля за мнение на изследванията ми. Пуснах ги профилактично заедно с други след неуспешна инвитро процедура в началото на декември. Имам и ИР, ако това има значение.

FT3  4.78    pmol/l  3.1 - 6.8 
FT4  17.05    pmol/l  12.0-22.0
TSH  1.86    uIU/ml  0.27 - 4.2
TAT/anti-TG  17    IU/ml  < 115
MAT/anti -TPO  11    IU/ml  < 34

# 92
Момичета, кои хормони се изследват за пъпки по брадичката. Излизат ми преди да ми дойде цикъла и след това пак, по 1-2 , но това е всеки път и ме дразнят адски...

# 93
  • Пловдив
Здравейте, преди месец качих резултати от тестването на хормони, някои бяха завишени, но като прочетох това отклонение за tsh конкретно може да е от това, че не са пуснати на чист ден, а на 4 ден от цикъла, но глюкозата ми беше висока и сега си направих обременяванв с глюкоза. Качвам и двете снимки, може ли да ми кажете дали имат проблем, защото понеже са в граници, нищо не предприемат лекарите.  

# 94
Момичета, кои хормони се изследват за пъпки по брадичката. Излизат ми преди да ми дойде цикъла и след това пак, по 1-2 , но това е всеки път и ме дразнят адски...
Аз имам същия проблем и съм пускала всички хормони от първата страница на темата, но лекарите не коментират нищо за пъпките. Ако някой друг знае нещо, ще ми е от ОГРОМНА помощ. Не знам какво друго да пусна или при какъв лекар да отида за тези пъпки. Денис ако имаш инфо, помагай!

# 95
Дени, здравей! Прилагам резултатите от изследвания 2 месеца след раждане, вкл.и във връзка с появилия се хормонален косопад. Останалите хормони, препоръчани от теб, реших да отложа още, докато се нормализира работата на организма. Седмица преди изследването спрях еутирокс 25 мкг (пиех го само заради бременността без да имам проблем, но гледам, че ФТ4 все още е нисък, а по принцип ми е 16-18). Как ще коментираш и феритина и високия показател от ПКК? Хемоглобина винаги ми е висок, дори през бременността беше около 135-140. Благодаря ти сърдечно! Бъди здрава!
Hug

# 96
  • София
Дени, здравей! Прилагам резултатите от изследвания 2 месеца след раждане, вкл.и във връзка с появилия се
Скрит текст:
хормонален косопад. Останалите хормони, препоръчани от теб, реших да отложа още, докато се нормализира работата на организма. Седмица преди изследването спрях еутирокс 25 мкг (пиех го само заради бременността без да имам проблем, но гледам, че ФТ4 все още е нисък, а по принцип ми е 16-18). Как ще коментираш и феритина и високия показател от ПКК? Хемоглобина винаги ми е висок, дори през бременността беше около 135-140. Благодаря ти сърдечно! Бъди здрава!
Hug
Здравей!
Хемоглобинът, респ. и Хематокрита са високи - може причината да е напр.  дехидратация, но трябва да се консултираш с лекар.
Феритинът е висок, означава че депата с желязо са попълнени и желязото може вече да е токсично за теб ( ако продължаваш да го приемаш)... пак лекар трябва да си каже мнението - хематолог.
ТСХ е добре

# 97
Денис, много се извинявам,  може ли да погледнеш и моите резултати. 🙏

# 98
  • София
Здравейте
Скрит текст:
,  моля за съдействие за резултати от изследванията.  Имам хашимото от 1 година съм на терапия. Успях да сваля ТСХ  близо 5 през май до 1.99 на 1.12.2020г . Увеличихме малко дозата и сега резултати е този.
Холестеролът е висок.
ТСХ може още да падне - говори с лекаря за корекция на дозата, защото това е добре и за Хашимотото.
Хеглобинът е нисък, феритина също ( трябва да приемаш желязо) , В12 трябва да е на горна граница.
Пролактинът е висок - може да е от ТСХ
Другите са добре

Скрит текст:
ФСХ е висок... ако няма киста/ЗФ, може проблема да е в ЯР ( изследват се АМХ и Инхибин В - на 3 ден от МЦ)
Другите са добре

Последна редакция: ср, 03 фев 2021, 14:12 от denis.

# 99
  • Пловдив
Denis може ли и за моите изследвания да ми кажете. Благодаря ви предварително!, 😊

# 100
Много Благодаря . Ще повторя ТСХ и пролактин след 10 дни и тогава ще съм посетя ендокринолог.
Здравейте
Скрит текст:
,  моля за съдействие за резултати от изследванията.  Имам хашимото от 1 година съм на терапия. Успях да сваля ТСХ  близо 5 през май до 1.99 на 1.12.2020г . Увеличихме малко дозата и сега резултати е този.
Холестеролът е висок.
ТСХ може още да падне - говори с лекаря за корекция на дозата, защото това е добре и за Хашимотото.
Хеглобинът е нисък, феритина също ( трябва да приемаш желязо) , В12 трябва да е на горна граница.
Пролактинът е висок - може да е от ТСХ
Другите са добре

Скрит текст:
ФСХ е висок... ако няма киста/ЗФ, може проблема да е в ЯР ( изследват се АМХ и Инхибин В - на 3 ден от МЦ)
Другите са добре

# 101
  • София
Здравейте, преди месец качих резултати от тестването на хормони, някои бяха завишени, но като прочетох това
Скрит текст:
отклонение за tsh конкретно може да е от това, че не са пуснати на чист ден, а на 4 ден от цикъла, но глюкозата ми беше висока и сега си направих обременяванв с глюкоза. Качвам и двете снимки, може ли да ми кажете дали имат проблем, защото понеже са в граници, нищо не предприемат лекарите.

Здравей!
КЗ на гладно е много висока - това е опасно за много органи и системи ( сърце, очи...). 
При обременяването с глюкоза - КЗ на гладно отново е висока, имаш и ИР
Инсулин (3) остава висок, което също не е добре.
За ИР - трябва определено хранене, спорт, добавки, медикамент... ако лекарите не обръщат внимание - ти го направи - най-важно е храненето.
ТСХ е висок, Т4 много нисък - показват че си с Хипофункция  на ЩЖ... желателно е да си на терапия, защото това вреди на цялото тяло.Прогестеронът е висок - трябва да се провери 17ОН прогестерон, но точно на 3 ден от МЦ
ФСХ е висок, може да показва проблем с ЯР.
Тестостеронът е нисък - може да е грешка ( желателно е да се повтори) или от годините... или ако не ядеш достатъчно месо... както и от неправилни, стриктни диети.
Имаш някои отклонения, но всичко това може да се коригира/контролира.

# 102
денис при прием на дуфастон заради зацапване покрай ову,прием 10 дни по 2 хапчета.Дали ще са ми достоверни изследванията на хормоните като ми дойде на 3ти ден от цикъла?а са ми важни,защото се стягаме за турция.

# 103
  • София
денис при прием на дуфастон заради зацапване покрай ову,прием 10 дни по 2 хапчета.Дали ще са ми достоверни изследванията на хормоните като ми дойде на 3ти ден от цикъла?а са ми важни,защото се стягаме за турция.
Да, ще бъдат достоверни.
Прогестинът се излъчва до часове.

# 104
Денис, може ли да погледнеш и моите изследвания, писах на предната страницата Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт