Изследване на ХОРМОНИ – 22 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 58 246
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
Денис от сърце ти благодаря за изчерпателния отговор. Да направила съм си изледвания и във вторник съм на доктор. Благодаря ти много.

# 331
  • Пловдив
Малко спам, но не мога да се стърпя Innocent
Ако не е Денис, не знам какво щяхме да правим.Кой щеше да ни казва тия неща!?Не съм виждала и чувала лекар, толкова подробно да обяснява и да дава такива безценни съвети и решения на сериозни проблеми.

Благодаря, Денис, благодаря за всичко, което правиш за нас!Дано тази добрина ти се връща по някакъв начин! Heartpulse

# 332
  • Бургас
Ако не е Денис, не знам какво щяхме да правим.Кой щеше да ни казва тия неща!?Не съм виждала и чувала лекар, толкова подробно да обяснява и да дава такива безценни съвети и решения на сериозни проблеми.

Благодаря, Денис, благодаря за всичко, което правиш за нас!Дано тази добрина ти се връща по някакъв начин! Heartpulse

Абсолютно подкрепям!
И да не е празен пост ще си повторя питането-някой срещал ли е някъде какво значи ако триглицеридите са под нормата, добре ли това? ЛЛ казва радвай се, но аз имам някои хормонални смущения и затова не съм много убедена дали е добре.

# 333
Понеже в един пост видях нещо, което явно не разбрах, та искам да попитам възможно ли е при инсулинова резистентност LH и FSH да не са в съотношение заради това, а не заради СПКЯ (тъй като кистички на яйчниците не се виждат и д-р постави диагнозата на базата на ЛХ/ФСХ)

# 334
  • Пловдив
Darling, и на мен ми е интересно това и не съм се сещала да питам.ЛХ и ФСХ са ми в правилно съотношение (пускани юли и февруари), имам си ИР,АМХ 4.77, отговаря като за ПКЯ, но от пубертета насам никой не ми е казвал, че  имам ПКЯ.Нито са се виждали кисти. 🤔

# 335
Здравейте, от известно време следя темата. Ще се радвам на коментари по моите изследвания. Имам Хашимото, но в момента не пия нищо и ИР. От изследванията, които публикувам 2 неща не са готови и имам да изследвам още ФСХ и тестостерон на 3ти ден от МЦ.
Много ме притесни тоя инсулин като го видях. Оплаквания нямам освен че ми излязоха много пъпки по брадичката.

# 336
Здравейте, моите триглицериди също са винаги много, много ниски, в пъти под долна граница.
Досега никой не ми е отговорил защо, лекарите казват,че щом не са високи, е ок.
Направи ми впечатление,че в някои лаборатории вече не дават долна граница, а само че над определена стойност е високо нивото.
Може пък наистина ниски триглицериди са се счита за абсолютно непритеснително.

Абсолютно подкрепям!
И да не е празен пост ще си повторя питането-някой срещал ли е някъде какво значи ако триглицеридите са под нормата, добре ли това? ЛЛ казва радвай се, но аз имам някои хормонални смущения и затова не съм много убедена дали е добре.

# 337
Seti Beti, писахме си в другата тема, така че няма да се повтарям.
Ще трябва да започнеш както хормон за Хашимото-то, така и евентуално Метформин за ИР. При теб лошото е, че и Глюкозата ти също е завишена на гладно - това означава, че нещата са тръгнали в посока диабет, освен ако не се вземат своевременни мерки.
Ти имаш ли наднормено тегло? Целиш ли забременяване (сега или в скоро време)?
За ИР най-ключовото е напълно да изключиш или да ограничиш до минимум всички въглехидрати. Яж предимно месо, зеленчуци, полезни мазнини (кокосово масло, ГХИ и т.н.). Трябва да включиш и интензивен спорт.

# 338
Здравейте писах преди няколко дни но сега пиша поради това че имам доста неприятни симптоми и бих искала някой ако знае да ми каже дали е възможен хормонален дисбаланс..
Така родих преди 3месеца и от месец насам симптомите които имах всяках станаха по силно изразени..
Имам липса на енергия за каквото и да е било понякога имам горещи вълни предимно вечер.. също така умора.. на левия ми крак почти нямам окосмени на на десния там всичко е окей.. чувствам главата си тежка липса на мотивация за каквото и да е.. тревожност..също така смяна на настроенията много лесно се ядосвам дори за най малкото.. усещам че започна неприятна миризма под мишниците дори да не съм се изпотила..
Моля казвайте мнения назначил съм си хормонални изследвания който трябваше да правя тези дни но преди седмица се филмирах че мога да забременея наново и пих ескапел та ще трябва да чакам до следващия цикъл..

# 339
  • София
Елънче Hug

Скрит текст:

Абсолютно подкрепям!
Нивата на триглицеридите се интерпретират, като нормални или опасни, заедно с показателите от т.н. липиден профил/панел ( общ холестерол, LDL, HDL и т.н. ) - от специалист.
Най-общо ниските нива на триглицеридите, ако не се дължат на някакво заболяване, а са резултат от по-здравословен начин на хранене, прием на повече полезни мазнини, по-дълги фастове ( гладуване над 20 часа напр. ), медикаменти  и т.н. не са опасни.
Консултирай се с кардиолог.

Понеже в един пост видях нещо, което явно не разбрах, та искам да попитам възможно ли е при инсулинова резистентност LH и FSH да не са в съотношение заради това, а не заради СПКЯ (тъй като кистички на яйчниците не се виждат и д-р постави диагнозата на базата на ЛХ/ФСХ)
Не съм сигурна дали правилно разбирам въпроса?! Но ако трябва да отговоря с едно изречение, то е че самата ИР, те поставя в СПКЯ.
ЛХ и ФСХ са полови хормони - те имат отношение/показват как функционира половата с-ма. На тази функция, влияние могат да оказват различни състояние, заболявания, процеси и т.н.
При ИР - има по-високи нива на естрогените и андрогените, а  това причинява хормонален дисбаланс, който може да се прояви като ПКЯ, но не е задължително.
Когато ЛХ>ФСХ, това показва ПКЯ, която може и да не се наблюдава всеки МЦ ( чрез УЗ преглед).
СПКЯ е съвкупност от симптоми и ПКЯ е част от нея. Или може да има СПКЯ със или без да има ПКЯ.
ПКЯ е симптом с проява: образуване на много и малки кистички и липса на О. И като всеки симптом, за него си има някаква причина. Затова най-правилното е тя да се търси и лекува.
ПП.
СПКЯ и ПКЯ не е едно и също. Леко се припокриват, но не може да се сложи знак за равенство между тях
СПКЯ е Синдром на поликистозните яйчници, а това е съвкупност от различни симптоми и ПКЯ ( Поликистозата на яйчниците) е един от тях.
Нап. Може да има ПКЯ и причина за това да са НбЖ, ... която синтезира по-големи кол-ва андрогени, които причиняват хормонален дисбаланс, потиска се /пречи се на О. и като резултат може да има ПКЯ.
Не разбирам, защо повече се плашите от това, някой лекар да ви каже че имате ПКЯ, а не от това, каква може да е причината. Точно тази, скрита, ПКЯ, която не се наблюдава всеки МЦ намалява ЯР и това продължава с години.
Винаги съм била на мнение, че е по-добре да се подходи все едно има ПКЯ и да се търси причината, отколкото да си затваряме очите и да се успокояваме, че всичко е наред.

Последна редакция: нд, 14 мар 2021, 08:01 от denis.

# 340
Здравей , Денис
След 60 дни закъснение , днес изследвах FSH и LH на втори ден от цикъла. С доказана поликистоза съм, на 33 години.
Моля за коментар.

# 341
  • София
Здравей , Денис
Скрит текст:
След 60 дни закъснение , днес изследвах FSH и LH на втори ден от цикъла. С доказана поликистоза съм, на 33 години.
Моля за коментар.
Здравей!
Желателно е да се пускат и трите хормона: ЛХ, ФСХ и Е2.
Когато си с доказана ПКЯ, то е ясно, че ЛХ най-вероятно ще е по-висок ( както при теб, в случая).
Ако имаше и Е2, той можеше да покаже малко повече от това - дали няма и някой ЗФ, киста и т.н.
Освен това, когато си с ПКЯ, няма много полза от тези изследвания, по-важно е да изследваш всички други ( т.н. базови - посочени са на 1 стр. на темата), от които може да се разбере, къде е проблема за тази ПКЯ и да се лекуваш.
Докато си с ПКЯ, ЛХ почти винаги ще е висок - и дали е малко или повече висок, няма никакво значение,защото все си показва ПКЯ.

# 342
Здравей , Денис ! Може ли мнение за изследванията- пуснати са на 3ти ден от МЦ ? Два поредни месеца имам задържан фоликул

# 343
  • София
Здравей , Денис ! Може ли мнение за изследванията- пуснати са на 3ти ден от МЦ ? Два поредни месеца имам задържан фоликул
Скрит текст:
Здравей!
Най-вероятно и сега има ЗФ, защото Е2 е висок. ЛХ и ФСХ са по-ниски, не е проблем, просто показват че може да няма О. ( което при наличие на ЗФ, е много вероятно), че МЦ може да е по-дълъг, от нормалното за теб.
Трябва да те видят и на УЗ - може да ти назначат медикамент, който да подпомогне по-бързото изчезване на този ЗФ.
Другите хормони са добре.

ПП.
Опитай с Инозитол+Аргинин+NAC ... поне. Тази комбинация подпомага О. до 50%.

# 344
Здравейте,
Може ли отново мнение за моите резултати.  Правим опити за бебче от 4м. и при поредния преглед при АГ ми казаха че имам поликистозни яйчници. Освен това АГ откри малък полип 4мм. пред ляв рог на матката и препоръча хистероскопия. Изписа ми и Дуфастон. От 3 месеца пия и Фолиева киселина.
Реших да пусна изаледвания на хормони и да отида и при АГ репродуктивен специалист. Според нея пък нямало никакъв полип и при преглед на 10ти ден от МЦ не видя доминантен фоликул, вика ме отново след няколко дни за да види дали има изразен диминантен фоликул. Пусна ми и допълнителни изследвания на хормони, тъй като пролактина ми от 4ден на МЦ й се стори висок. Тя изписа Pregnacare conception по 1 на ден и Иногинол 2х1.

Първата снимка по долу е от изследване на 4ти ден от МЦ.

Следващата е по препоръка на втората АГ която посетих и е от 10ти ден на МЦ.

Според вас как са резултати и за какяо се касае (пролактина видно е висок).
 Денис, ако се включиш ще съм благодарна!

Общи условия

Активация на акаунт