Изследване на ХОРМОНИ – 22 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 58 319
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
Здравей Денис, би ли погледнала когато имаш възможност изследванията ми? Направени са на 3 ден от МЦ, на 30години съм и започнахме опити от скоро, за момента неуспешни.
Успях да поседна за макс 10тина минутки в лабораторията заради пролактина.
Имам час на 7 Април за профилактичен преглед , ще покажа и резултатите, също и за проследяване на една киста в десен яйчник откриха ми я Август и съм пила Дуфастон за няколко дена тогава за повлияване. Следя я през месец-два дали намалява като на последния ми преглед през Февруари размера беше 2,97см докторът каза, според размера вече не се считала за чиста... не знам дали тази предистория влияе на резултатите и дали не се е уголемила отново..
Последно съм изследвала през Декември ЩЖ- TSH= 1,5,tat, mat, t3,t4 - всички в добри съотношение според ендокринолога. Обмислям да пусна същите другата седмица за проверка.
Според теб, има ли големи проблеми и дали да не запиша час за репродуктивен специалист,вместо АГ?
Благодаря предварително!

# 406
Denis, здравей! Ще помоля и теб да погледнеш изследванията под кометар #398 , утре предстои консултация с ендокринолог.
Благодаря предварително!

# 407
  • София
Здравейте, ще помоля за мнение и насоки оносно тези изследвания на жена, 42г.
Скрит текст:

Здравей!
ТСХ е много висок, Т4 нисък - показват, че има Хипофункция на ЩЖ. ТАТ и МАТ засега са добре, но вземи мерки, защото тази Хипофункция, ако не я контролираш може да отключи Хашимото.
Имаш ИР, но имаш проблем и с КЗ - на гладно и на 120 мин. е много ниска ( показва Хипогликемия...а това не е добре).
Фосфатите са ти високи, но може  причината  да е по-тежкия дефицит на вит.Д ...тогава се губи калций и фосфатите се повишават ... лекар трябва да прецени. Вит.Д трябва да е 50 ng/ml, поне
В12 трябва да е на горна граница...около 1000 ( имаш някои отклонения в ПКК, но те се свързват с този дефицит)

Ще чакам да споделиш, какво е мнението на Ендокринолога.
Да погледне ЩЖ и на УЗ.

Здравей Денис, би ли погледнала когато имаш възможност изследванията ми? Направени са на 3 ден от МЦ, на
Скрит текст:
30години съм и започнахме опити от скоро, за момента неуспешни.
Имам час на 7 Април за профилактичен преглед , ще покажа и резултатите, също и за проследяване на една киста в десен яйчник откриха ми я Август и съм пила Дуфастон за няколко дена тогава за повлияване. Следя я през месец-два дали намалява като на последния ми преглед през Февруари размера беше 2,97см докторът каза, според размера вече не се считала за чиста... не знам дали тази предистория влияе на резултатите и дали не се е уголемила отново..
Последно съм изследвала през Декември ЩЖ- TSH= 1,5,tat, mat, t3,t4 - всички в добри съотношение според ендокринолога. Обмислям да пусна същите другата седмица за проверка.
Според теб, има ли големи проблеми и дали да не запиша час за репродуктивен специалист,вместо АГ?
Благодаря предварително!
Здравей!
ЛХ и ФСХ, както и Инхибин В са високи  - най-вероятно от кистата... т.е не са обективни.
Не си давайте парите да пускате АМХ и Инхибин В, когато има ЗФ/киста/ЛУФ...
4-5 дни преди М. отивате на УЗ за да проверите дали всичко е наред и след това, на 3 ден от следващия МЦ пускате въпросните хормони.
Пролактин е добре да се изследва на чист ден (  около О., напр.)  ... пусни го отново, заедно с ТСХ, Т3 и Т4

Последна редакция: ср, 24 мар 2021, 19:02 от denis.

# 408
Здравейте, бременна съм в 5ти месец и имам назначени ОГТТ,TSH и FT4,но в момента съм хремава,без температура. Дали е удачно в това състояние да правя тези изследвания или да отложа часа за ендокринолог и да ги направя,когато оздравея?

# 409
Здравейте Денис! На 31години съм и с мъжът ми най-накрая решихме да започнем от следващият месец опитите за бебе. Днес си направих хормонални изследвания , за да видя накъде съм. Можете ли да ги коментирате? Мислите ли , че на базата на изследвануята ще успея да забременея есетествено? Имам ли повод за притеснения ? Какво означава завишеният пролактин? Изследванията са направени на 3-ят ден от цикъла. Благодаря предварително!

# 410
Здравейте, ще помоля за мнение и насоки оносно тези изследвания на жена, 42г.
Скрит текст:

Здравей!
ТСХ е много висок, Т4 нисък - показват, че има Хипофункция на ЩЖ. ТАТ и МАТ засега са добре, но вземи мерки, защото тази Хипофункция, ако не я контролираш може да отключи Хашимото.
Имаш ИР, но имаш проблем и с КЗ - на гладно и на 120 мин. е много ниска ( показва Хипогликемия...а това не е добре).
Фосфатите са ти високи, но може  причината  да е по-тежкия дефицит на вит.Д ...тогава се губи калций и фосфатите се повишават ... лекар трябва да прецени. Вит.Д трябва да е 50 ng/ml, поне
В12 трябва да е на горна граница...около 1000 ( имаш някои отклонения в ПКК, но те се свързват с този дефицит)

Ще чакам да споделиш, какво е мнението на Ендокринолога.
Да погледне ЩЖ и на УЗ.

Здравей Денис, би ли погледнала когато имаш възможност изследванията ми? Направени са на 3 ден от МЦ, на
Скрит текст:
30години съм и започнахме опити от скоро, за момента неуспешни.
Благодаря предварително!
Здравей!
ЛХ и ФСХ, както и Инхибин В са високи  - най-вероятно от кистата... т.е не са обективни.
Не си давайте парите да пускате АМХ и Инхибин В, когато има ЗФ/киста/ЛУФ...
4-5 дни преди М. отивате на УЗ за да проверите дали всичко е наред и след това, на 3 ден от следващия МЦ пускате въпросните хормони.
Пролактин е добре да се изследва на чист ден (  около О., напр.)  ... пусни го отново, заедно с ТСХ, Т3 и Т4

Здравей, Денис!
След като се усъмни в изследванията( нямало такъв клиничен случай), ендокриноложката
 вдигна еутирокса от 0, 25мг на 0, 50 мг, и свали глюкофажа от 3х 500 мг на 2х 500 мг. Според нея Хашимото и на крачка от диабет.В общи линии това е лечението..отчаянието е пълно!
Отново благодаря за отзивчивостта, ще се радвам на всякакви насоки и съвети!
Хубава вечер 🙂

# 411
Здравейте!
Може ли коментар за следните резултати
Изследвани са на 7 ден след определена от мен О. според тестове за О и мерене на БТ. Прогестерона май е доста нисък...
Ето и графиката:
http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?grCycle=-1&a … inName=mery.chery

# 412
  • София
Здравейте, бременна съм в 5ти месец и имам назначени ОГТТ,TSH и FT4,но в момента съм хремава,без температура. Дали е удачно в това състояние да правя тези изследвания или да отложа часа за ендокринолог и да ги направя,когато оздравея?
Здравей!
Направи ги след като оздравееш ... включи и Т3

Здравейте Денис! На 31години съм и с мъжът ми най-накрая решихме да започнем от следващият месец опитите за бебе. Днес си направих хормонални изследвания , за да видя накъде съм. Можете ли да ги коментирате? Мислите ли , че на базата на изследвануята ще успея да забременея есетествено? Имам ли повод за притеснения ? Какво означава завишеният пролактин? Изследванията са направени на 3-ят ден от цикъла.
Скрит текст:
Благодаря предварително!
Здравей!
АМХ е малко нисък - провери и Инхибин В ( те показват какво е състоянието на ЯР, а когато той е намален и шанса за зачеване намалява)
ТСХ е висок, провери Т3,Т4, ТАТ и МАТ
Пролактинът е висок - може да е от ЩЖ?!

Тези изследвания не са достатъчни за да се отговори на въпроса дали може да се зачене на ЕЦ... трябва да се направят още + изследване за проходимост на тръбите, СГрама и т.н... а и на тези въпроси трябва да отговори лекар. В тази тема само се коментират изследвания - къде има отклонения, какво още може да се изследва, с какъв специалист да се направи консултация и т.н.
Лично аз съм оптимист, а и от моите наблюдения през годините, изводът е, че не е успял само този, който се е отказал...шанс винаги има.

Последна редакция: сб, 27 мар 2021, 08:27 от denis.

# 413
Здравей Денисче, да се самоцитирам, много държа на твоето мнение:

Здравей Денис, бих те помолила като имаш време да погледнеш моите изследвания. Не приемам допълнително нито б12, нито вит.Д. Б12 не е ли много висок, или това е добре? А вит. Д явно трябва да пия, но колко на ден, 3-4 капки? Целя забременяване. Благодаря ти предварително.

# 414
Моля за мнение за тези хормони. Изследвани са на трети ден от цикъл, който е предизвикан с дуфастон.

# 415
Здравей, Денис! Може ли моля те за коментар на тези резултати. Изследвани са на трети ден от МЦ.

# 416
Може ли коментар и за моите изследвания. Явно проблем има и се опитвам да предпиема някакви стъпки за откриването и решението му, но ми е нужно малко насока 🙄Опитваме трето детенце
Здравейте!
Изследвани са на 7 ден след определена от мен О. според тестове за О и мерене на БТ. Прогестерона май е доста нисък...
Ето и графиката:
http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?grCycle=-1&a … inName=mery.chery

# 417
  • София
Здравей Денисче, да се самоцитирам, много държа на твоето мнение:
Скрит текст:

Здравей Денис, бих те помолила като имаш време да погледнеш моите изследвания. Не приемам допълнително нито б12, нито вит.Д. Б12 не е ли много висок, или това е добре? А вит. Д явно трябва да пия, но колко на ден, 3-4 капки? Целя забременяване. Благодаря ти предварително.
Здравей!
В12 е супер, и малко по-висок да е, не е проблем.
Вит.Д може да е малко по-висок - но, ще трябват 4-5000МЕ/дн. за поне месец прием и след това, 1000 до 2000МЕ/дн.
4 капки по 500МЕ са 2000МЕ

leia2015............................ отговорих ти, някъде

Здравей, Денис! Може ли моля те за коментар на тези резултати. Изследвани са на трети ден от МЦ.
Скрит текст:
Здравей!
ФСХ е висок, ако си над 35-37г. е добре, но ако не си - провери ЯР ( АМХ и Инхибин В, на 3 ден от МЦ).
Провери и другите базови хормони ( посочени на 1 стр. на темата), може да има някъде проблем.

Може ли коментар и за моите изследвания. Явно проблем има и се опитвам да предпиема някакви стъпки за
Скрит текст:
откриването и решението му, но ми е нужно малко насока 🙄Опитваме трето детенце
Здравейте!
Ето и графиката:
Здравей!
И кой ден определи като 7-ми ден след О., според графиката?
Според мен, О. може да е била на 15/16 ден от МЦ, което означава, че 7-ми ден е 23  ден от МЦ и ако това и деня, определен от теб - прогестерона е нисък и показва проблем със самата О., с ЖТ, качеството на яйцеклетката или самата ЛФ.
И в такъв случай, трябва отново да се изследва. ( заедно с Е2) - ... ако отново е висок - проверяваш Пролактин, Инсулин ( тест за ИР), Андростендион, ТСХ, Т3, Т4 ... и се консултираш с лекар
Може да приемаш добавки за подпомагане на О. - само от полза ще са, ... докато търсите причината за този проблем.

Последна редакция: нд, 28 мар 2021, 21:03 от denis.

# 418
Ох, Денис, ако знаеш как се зарадвах!
На 22 ден от МЦ са изследвани, което значи не е 7 ден след О. Грешно съм определила деня на О.Ще пусна и другите изследвания на следващия МЦ. Благодаря от сърце!

# 419
Привет,

Този пакет хормонални изследвания на кой ден от МЦ е добре да се направи (това е промо пакет ан една от лабораториите)?

Нали Прогестерон се изследва на 7 ден от доказана О, а другите не се ли изследват на 3ти ден от МЦ 🤔 обърках се....

Общи условия

Активация на акаунт