Изследване на ХОРМОНИ – 22 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 57 671
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Прогестеронът обикновено причинява подуване, запек и газове като е висок (примерно втората половина на цикъла), а не нисък. По-скоро вижте причината с гастроентеролог - може да се касае за дисбактериоза или друг храносмилателен проблем.

Благодаря!

# 631
  • Пловдив
Здравейте, момичета! На 34 години съм и ми предстои ин витро процедура, но днес ми излезе резултатът от АМХ и е 0.89. Малко се стресирах понеже преди година и половина беше 2.05. Не е ли много нисък сега? И не се ли изчерпва прекалено бързо? Притеснена съм ....

# 632
Здравей,
АМХ сам по себе си не е много показателен и често варира. Изследва се и се тълкува заедно с Инхибин б. Не винаги ниската стойност е повод за притеснение.

Здравейте, момичета! На 34 години съм и ми предстои ин витро процедура, но днес ми излезе резултатът от АМХ и е 0.89. Малко се стресирах понеже преди година и половина беше 2.05. Не е ли много нисък сега? И не се ли изчерпва прекалено бързо? Притеснена съм ....

# 633
Като цяло за състоянието не резерва не се съди само от хормони. Броят се антрални фоликули и т.н. Но ако сте имали стимулации е нормално да намалее по-бързо. Моя позната ми каза, че в Щерев два пъти й вадят по 18 яйцеклетки, от които връщат по 1 (без успех) и нямало какво да замразят.... Уж е млада,с хубав резерв, проблема им е МФ, но ако това се потрети и нейния резерв сигурно ще пострада....

# 634
  • Пловдив
Като цяло за състоянието не резерва не се съди само от хормони. Броят се антрални фоликули и т.н. Но ако сте имали стимулации е нормално да намалее по-бързо. Моя позната ми каза, че в Щерев два пъти й вадят по 18 яйцеклетки, от които връщат по 1 (без успех) и нямало какво да замразят.... Уж е млада,с хубав резерв, проблема им е МФ, но ако това се потрети и нейния резерв сигурно ще пострада....

Не, нямала съм стимулации досега, затова се шашнах. Най-вероятно ще отида на този преглед за броене на антрални фоликули и ще изследвам и Инхибин Б. Благодаря за информацията, момичета! Дано е някаква грешка все пак ...

# 635
  • Замък сред облаците

Не, нямала съм стимулации досега, затова се шашнах. Най-вероятно ще отида на този преглед за броене на антрални фоликули и ще изследвам и Инхибин Б. Благодаря за информацията, момичета! Дано е някаква грешка все пак ...

Освен тях, пуснете изследване и на витамин Д!

# 636
Здравейте!
Бременна съм в 18г.с. и съм с хипофункция. Предния месец ТСХ беше 1.65, пия Еутирокс 50. Чувала съм, че лятото обикновено ТСХ намаля, при бременност наблюдава ли се?
Тези дни ще пускам пак изследвания да видя как е жлезата и искам да пусна и някой витамини, но приемам Фолиева киселина с Б-комплекс. Предполагам няма да са реални стойностите, но ме притеснява и евентуално да не се предозират. Мога ли да ги пусна сега?

# 637
  • Пловдив

Освен тях, пуснете изследване и на витамин Д!

Пуснах, на долна граница е, въпреки че цяла зима пия. По съвет на приятелка ще опитам вит. Д на друг производител

# 638
  • Замък сред облаците
Здравейте!
Бременна съм в 18г.с. и съм с хипофункция. Предния месец ТСХ беше 1.65, пия Еутирокс 50. Чувала съм, че лятото обикновено ТСХ намаля, при бременност наблюдава ли се?
Тези дни ще пускам пак изследвания да видя как е жлезата и искам да пусна и някой витамини, но приемам Фолиева киселина с Б-комплекс. Предполагам няма да са реални стойностите, но ме притеснява и евентуално да не се предозират. Мога ли да ги пусна сега?

ТСХ 1.65 е идеално, ако стойността е в единици µUI/mL. За мен това не е хипофункция.
    първи триместър: 0,33 – 4,59 µUI/mL
    втори триместър: 0,35 – 4,10 µUI/mL
    трети триместър: 0,21 – 3,15 µUI/mL

Витамините ще бъдат изкуствено завишени, да, но не мога да дам съвет дали да ги спрете.

Бъбриво птиче, мисля че понякога, естествено е индивидуално, но АМХ се подобрява когато вит Д се вкара в норма. Но зависи и от други фактори, с които не съм съвсем запозната.

# 639
  • Варна.
Денис, моля те да направиш коментар на моите изследвания. В предменопауза съм, много ми играе МЦ, отсъства по два месеца после идва отново. В последните 18 дни ми зацапва, веднъж на ден ми протича повече. Имам два миомни възела, големият е 3 см. Кръвното също ми създава проблем, кардиолога ми смени лекарствата, защото често започнах да го вдигам над нормалните граници.
Реших да си пусна тези изследвания да видя дали от там не ми идват проблемите. Стреса го отчитам, в повече ми е от април насам, боледувахме вкъщи от Ковид всички и в службата се намира за какво да се ядосвам.
Благодаря много!

ХОРМОНИ/HORMONES
TSH       2.5       µIU/ml     0.27 - 4.2
fT4       15.98       pmol/l     12.0 - 22.0
fT3       4.67       pmol/l     3.1 - 6.8
anti-Tg /TAT/       31.3       IU/ml     < 115
anti-TPO /MAT/       14.40       IU/ml     < 34

# 640
Здравейте,

Бременна съм в 6 г.с и ми казаха че е хубаво да изследвам пролактин. Имах аборт в ноември, но тъй като лекарите не бяха видяли, че не се бях изчистила кървях близо два месеца. Нямах възстановен цикъл, но все пак пуснах пролактин във февруари като тогава той беше 924, но след това не го повторих и си забременях спонтанно.

Днес, отново си пуснах изследване за него и прикачвам резултата долу и моля за съвети дали е в нормална норма за първи триместър или е хубаво да се консултирам с ендокринолог?

Благодаря ви много!

# 641

Здравейте! Според вас добри ли са показателите ? Изследванията са направени на 3-ти ден от цикъла. На 24години съм. Вече една година неуспешни опити за бебе.

Последна редакция: сб, 29 май 2021, 16:01 от Nikisun

# 642

Здравейте! Според вас добри ли са показателите ? Изследванията са направени на 3-ти ден от цикъла. На 24години съм. Вече една година неуспешни опити за бебе.

# 643
Здравей, Денис! Може ли да коментираш изследванията ми . Правени са на 12 ден от МЦ. Цяла зима пих вит. Д и не очаквах да е нисък. Възможно ли е ниските нива на вит. б12 и Д3 да са причина за биохимична бременост?

# 644
  • София
Денис, моля те да направиш коментар на моите изследвания. В предменопауза съм, много ми играе МЦ, отсъства
Скрит текст:
по два месеца после идва отново. В последните 18 дни ми зацапва, веднъж на ден ми протича повече. Имам два миомни възела, големият е 3 см. Кръвното също ми създава проблем, кардиолога ми смени лекарствата, защото често започнах да го вдигам над нормалните граници.
Реших да си пусна тези изследвания да видя дали от там не ми идват проблемите. Стреса го отчитам, в повече ми е от април насам, боледувахме вкъщи от Ковид всички и в службата се намира за какво да се ядосвам.
Благодаря много!

ХОРМОНИ/HORMONES
TSH       2.5       µIU/ml     0.27 - 4.2
fT4       15.98       pmol/l     12.0 - 22.0
fT3       4.67       pmol/l     3.1 - 6.8
anti-Tg /TAT/       31.3       IU/ml     < 115
anti-TPO /MAT/       14.40       IU/ml     < 34
ТСХ е висок, Т4 - нисък... показват Хипофункция на ЩЖ.
Миомните възли, предполагат, че си с високи нива на естрогените, което може да е от пременопаузата, но може да си и с високи нива на някои Андрогени и/или Инсулина (ИР)
За проблемите с кръвното налягане - може да е свързано с всички тези отклонения, но може да има и друг проблем.
Стрес, напрежение, безпокойство, нервност, проблем със съня ... може да са свързани/да са причинени и от хормоналния дисбаланс, но за тях може да има и друга причина.

Здравей, Денис! Може ли да коментираш изследванията ми . Правени са на 12 ден от МЦ. Цяла зима пих вит. Д и не очаквах да е нисък. Възможно ли е ниските нива на вит. б12 и Д3 да са причина за биохимична бременост?

Скрит текст:
Здравей!
Не е задължително, но не е и изключено - ако В12 е нисък, може хомоцистеина да е висок и той да е създал проблем.
При бременност - не трябва да има никакви дефицити - това поне всеки може да си го следи и да го контролира.
За вит. Д - зависи какъв е бил дефицита и каква доза е приемана ... и вит. Д се следи - след 1-я месец прием,  се прави контрола, за да се провери, дали приемната добавка се усвоява добре и дали дозата е правилна.
Ако имаш вит. Д дефицит - може да имаш и дефицит на желязо, напр.
При бременност - нивата на ТСХ, Т3 и Т4 - също са много важни, защото те носят също риск за начална бременност ... а ако там има проблем, Пролактина се повишава, а това пречи на синтеза на Прогестерон и т.н.
Прогестеронът също трябва да се следи при бременност, поне първите месеци или поне успоредно с контролите ЧХГ.

Много съжалявам за това, което се е случило - пожелавам ти, следващият път да е успешен и да си имате здраво и красиво бебе.

Последна редакция: вт, 01 юни 2021, 07:53 от denis.

Общи условия

Активация на акаунт