Изследване на ХОРМОНИ – 22 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 57 676
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте моля за помощ правим опити за бебе, но без резултат АМХ на последните ми изследвания е много нисък дали има шанс за бебе по естествен път и дали може да е паднал за два месеца от 1,2 на 0,41 от недостик на витамин Д ?? Моля за съвет сега пия по предписание Дуфастон и Фолиева киселина с витамин В 4-то поколение.С понижена функция на ЩЖ съм пия от 12 години еутирокс 0,25 като събота и неделя пия по 0,37
Моля за мнение Sad

Последна редакция: вт, 01 юни 2021, 22:30 от Hristilqna

# 646
Hristilqna, редактирай си снимката. Вижда ти се ЕГН-то и трите имена!

# 647
Здравейте,
Може ли коментар за мойте резултати на 22 ден от МЦ? Дали е имало О, прогестерон даже ми се вижда завишен според тези резултати дали всичко е наред (изследван е на 7ми ден след установена О с тестове, имам и графика, но не мога да се ориентирам правилно по нея) Пролактина също много ме притеснява, за втори път излиза висок Sad (изследван е и на 3ден на МЦ)
Ще се радвам на мнение, за което предварително благодаря!
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 01 юни 2021, 18:10 от Steffi.v

# 648
Здравейте, след фоликулометрията в репродуктивна клиника, мерене на БТ и следене на ОВУ с тестове, се оказва, че наистина нямам овулация. На 31 съм.
В момента взимам добавки, но лекарката предлага от следващия месец да пробваме да стимулираме с лекарства и ако искаме да направим инсеминация.
Ще направя и цветна снимка за проходимост на тръбите.
Тъй като на мен все пак ми се иска да открием проблема и така да се опитаме да я възстановим, моля ви за съвети кой хормон/дефицит на витамин влияе на липсата на овулация.
Половите са добре (с изключение на прогестерона) , нямам ИР. Щитовидните ще ги пусна отново, тъй като TSH-то нещо играе.
От упоменатите на 1ва страница само тестостерон не съм пускала, но четох че може да има общо, затова ще пусна и него, както и витамин Д. Всички на чист ден, нали така?
 Моля за съвети какво още да проверим.
Не ми се иска директно да се тъпча с лекарства, преди да съм изследвала всичко.
Все пак това не е болест и ми се струва, че ако вкараме всичко в норма, биха се получили нещата... Ако ли пък не, ще преминем към лекарства...
Благодаря предварително за съветите!

# 649
  • София
Скрит текст:
Здравейте моля за помощ правим опити за бебе, но без резултат АМХ на последните ми изследвания е много нисък дали има шанс за бебе по естествен път и дали може да е паднал за два месеца от 1,2 на 0,41 от недостик на витамин Д ?? Моля за съвет сега пия по предписание Дуфастон и Фолиева киселина с витамин В 4-то поколение.С понижена функция на ЩЖ съм пия от 12 години еутирокс 0,25 като събота и неделя пия по 0,37
Моля за мнение Sad
АМХ е нисък, ФСХ е висок - показват проблем с ЯР, но Инхибина е сравнително добре, което показва, че при теб, нещата са обратими и по-бързо може да се повлияе това.
Провери за всички възможно дефицити - на ЯР не влияе само вит. Д дефицита.
Не разбирам, защо постоянно се повтаря това ... получи се малко като ЕЖКаза... при някой, АМХ се е повишил само като е пил вит. Д и видите ли, това е истината... а не е точно така ... 1-2-5  човека не са статистика... а си е просто случайност.
При тези, при които, само приема на вит. Д не е помогнал си мълчат и се чудят, колко ли им е голям проблема?!
Както и да е.

Здравейте,
Може ли коментар за мойте резултати на 22 ден от МЦ? Дали е имало О, прогестерон даже ми се вижда завишен според тези резултати дали всичко е наред (изследван е на 7ми ден след установена О с тестове, имам и графика, но не мога да се ориентирам правилно по нея) Пролактина също много ме притеснява, за втори път излиза висок Sad (изследван е и на 3ден на МЦ)
Скрит текст:
Здравей!
Малко е висок Прогестерона - причина - да има зачеване... тогава не е проблем.
Ако няма - да е имало 2 О., от два фоликула, почти едновремно да са се спукали ДФ.
Друга причина - да си с по-високи нива на 17ОН Прогестерон ( това е андроген) + нивата от прогестерона при О.
Друга - да приемаш по-висока доза прогестин + прогестерона от О.
Друга причина - да се е образувала киста на ЖТ... това се вижда на УЗ
След 12 ден от О., може да го повториш заедно с ЧХГ.
Стискам палци и чакаме новини Peace

За Пролактина - провери ТСХ, Т3 и Т4 ... ако там има проблем, Пролактина може да се повиши. При по-високи нива на Андростендиона - също, ако си с ИР - също
Тестостеронът е малко на горна граница, не е голям проблем, но може да подсказва, че има някъде друг проблем ( висок Инсулин, Андростендион, ДХЕА, 17ОН Прогестерон, проблем с Кортизола... той пък е зависим от Пролактина, който при теб е висок и т.н.)

Последна редакция: ср, 02 юни 2021, 08:39 от denis.

# 650
Скрит текст:
Цитат на: denis. link=topic=1295075.msg4293

[quote author=Steffi.v link=topic=1295075.msg42929917#msg42929917 date=1622558190
Здравейте,
Скрит текст:
Здравей!
Малко е висок Прогестерона - причина - да има зачеване... тогава не е проблем.
Ако няма - да е имало 2 О., от два фоликула, почти едновремно да са се спукали ДФ.
Друга причина - да си с по-високи нива на 17ОН Прогестерон ( това е андроген) + нивата от прогестерона при О.
Друга - да приемаш по-висока доза прогестин + прогестерона от О.
Друга причина - да се е образувала киста на ЖТ... това се вижда на УЗ
След 12 ден от О., може да го повториш заедно с ЧХГ.
Стискам палци и чакаме новини Peace

За Пролактина - провери ТСХ, Т3 и Т4 ... ако там има проблем, Пролактина може да се повиши. При по-високи нива на Андростендиона - също, ако си с ИР - също
Тестостеронът е малко на горна граница, не е голям проблем, но може да подсказва, че има някъде друг проблем ( висок Инсулин, Андростендион, ДХЕА, 17ОН Прогестерон, проблем с Кортизола... той пък е зависим от Пролактина, който при теб е висок и т.н.)
[/quote]
Благодаря от сърце за изчерпателния отговор!!! 💓 Ще изследвам пак ТСX, T3 и T4, защото мина време от последният път, когато ги изследвах. Ще пиша отново и дано да е с добри новини! ☺️

# 651
Здравейте. Нова съм в групите тук.На 26 години съм. Имам ПКЯ от вече не помня кога..  имам едно забременяване по естествен път преди близо 5 години (когято пак бях с ПКЯ) . Сега се боря за 2ро бебе,но по-трудно. Понеже цикъл ми идва през 50/60 дни не можеше да се говори за овулация. Месец май ми дойде Ц на 12.05. От 3тия до 7мия ден пих Фемара за стимулация на О. На 15тия ден бях на преглед и имах доминантен фоликул. Трябваше да използвам 18,19,20 ден активно в кревата😀Направих го. На 22рия ден т.е. вчера го нямаше вече фоликула при прегледа. Моят Д. ми назначи Прогестерон да пусна. Резултата излезе 0.273..явно много ниско,защото ще пия дуфастон. Каза ми на прегледа,че лигавицата е бледа и тънка. Пусках и АМХ - беше в норма. Преди месец си пуснах TSH 1.7 и пролактин 162 - и двете в норма. Какво означава този нисък прогестерон? Дали е станало изобщо нещо ? Благодаря ви предварително.

Последна редакция: чт, 03 юни 2021, 10:16 от Красимира Георгиева 696683

# 652
  • София
Здравейте. Нова съм в групите тук.На 26 години съм. Имам ПКЯ от вече не помня кога..  имам едно
Скрит текст:
забременяване по естествен път преди близо 5 години (когято пак бях с ПКЯ) . Сега се боря за 2ро бебе,но по-трудно. Понеже цикъл ми идва през 50/60 дни не можеше да се говори за овулация. Месец май ми дойде Ц на 12.05. От 3тия до 7мия ден пих Фемара за стимулация на О. На 15тия ден бях на преглед и имах доминантен фоликул. Трябваше да използвам 18,19,20 ден активно в кревата😀Направих го. На 22рия ден т.е. вчера го нямаше вече фоликула при прегледа. Моят Д. ми назначи Прогестерон да пусна. Резултата излезе 0.273..явно много ниско,защото ще пия дуфастон. Каза ми на прегледа,че лигавицата е бледа и тънка. Пусках и АМХ - беше в норма. Преди месец си пуснах TSH 1.7 и пролактин 162 - и двете в норма. Какво означава този нисък прогестерон? Дали е станало изобщо нещо ? Благодаря ви предварително.
Здравей!
Ако прогестеронът е изследван, точно на 7-ми ден след ( предполагаемата), доказана по някакъв начин О. ( ФМ или поне с тестове за О.+ измерване на БТ).... и е нисък - показва, че не е имало О.
Дуфастонът е от полза, но, не винаги е достатъчен.
За АМХ - при ПКЯ той изкуствено се повишава и не е много обективен ... просто да го имаш предвид.
Ако няма О. - няма зачеване и бременност.

# 653
Здравейте. Нова съм в групите тук.На 26 години съм. Имам ПКЯ от вече не помня кога..  имам едно
Скрит текст:
забременяване по естествен път преди близо 5 години (когято пак бях с ПКЯ) . Сега се боря за 2ро бебе,но по-трудно. Понеже цикъл ми идва през 50/60 дни не можеше да се говори за овулация. Месец май ми дойде Ц на 12.05. От 3тия до 7мия ден пих Фемара за стимулация на О. На 15тия ден бях на преглед и имах доминантен фоликул. Трябваше да използвам 18,19,20 ден активно в кревата😀Направих го. На 22рия ден т.е. вчера го нямаше вече фоликула при прегледа. Моят Д. ми назначи Прогестерон да пусна. Резултата излезе 0.273..явно много ниско,защото ще пия дуфастон. Каза ми на прегледа,че лигавицата е бледа и тънка. Пусках и АМХ - беше в норма. Преди месец си пуснах TSH 1.7 и пролактин 162 - и двете в норма. Какво означава този нисък прогестерон? Дали е станало изобщо нещо ? Благодаря ви предварително.
Здравей!
Ако прогестеронът е изследван, точно на 7-ми ден след ( предполагаемата), доказана по някакъв начин О. ( ФМ или поне с тестове за О.+ измерване на БТ).... и е нисък - показва, че не е имало О.
За АМХ - при ПКЯ той изкуствено се повишава и не е много обективен ... просто да го имаш предвид.

Ами не знам дали е доказана, но на 15тия ден да прегледа доктора каза,че имам доминантен фоликул, а вчера го нямаше вече в яйчника. Просто не съм запозната особено дали е имало или не е О. Но ми каза да пия 7дни по 2 табл. И другата сряда да отида отново на преглед. Лекаря каза,че няма как да се види къде е фоликула и дали е станало нещо,като лигавицата била много тънка.

# 654
Здравейте, да попитам инсулина на гладно как е?

# 655
Здравейте момичета, моето питане и при завишен креатинин това може ли да окаже влияние на стимулацията?

# 656
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Здравей!
Ами не знам дали е доказана, но на 15тия ден да прегледа доктора каза,че имам доминантен фоликул, а вчера го нямаше вече в яйчника. Просто не съм запозната особено дали е имало или не е О. Но ми каза да пия 7дни по 2 табл. И другата сряда да отида отново на преглед. Лекаря каза,че няма как да се види къде е фоликула и дали е станало нещо,като лигавицата била много тънка.
Ако е имало ДФ, а вече го няма - вариантите са няколко:
- имало е О. - на УЗ това се разбира ако ДФ е спукан и респ. неговият размер е по-малък, има вече образувано ЖТ  и ако прегледа е 1-2 дни след О. - има течност в ДП ... ако е имало О. - ДФ не изчезва просто така, той се преобразува и ако лекаря, който преглежда с УЗ е добър, ще разбере какво се случва
- не е имало О. и ДФ е започнал да  намалява и изчезва ... това е малко по-трудно за лекаря - трябва да знае къде точно е бил ДФ, размер и т.н.
- ДФ да се е превърнал в ЗФ или киста - това също може да се установи с прегледа.
Фоликулите са по повърхността на яйчниците
МЛ е дебелината на лигавицата във вътрешността на матката ... и това си е друг орган, различен от яйчниците.
Тънка МЛ нищо не означава, (като критерий за О.) - тя може да е тънка и ако е имало О. и ако не е имало.

Здравейте, да попитам инсулина на гладно как е?
Скрит текст:
Здравей!
Ако си с ИР - е горе-долу добре... но само инсулин, не показва много - трябва да се пуска поне с КЗ
Когато е над 6 - уврежда сърцето, предпоставка за ССЗ - висок холестерол, започва да уврежда и яйцеклетките  и т.н.
ТСХ е висок , но само той не е достатъчен да се прецени какво се случва - трябва да се следят Т3 и Т4 ... те пък влияят на Инсулина ... може там да е причината/връзката?! ... лекар трябва да прецени

Последна редакция: пн, 07 юни 2021, 06:37 от denis.

# 657
Здравей, Денис може ли помощ с тълукуването на резултатите?
Имам много сериозни емоционални проблеми преди МЦ и гинеколожката ми предположи, че може да е от хормоните. Останалите са в норма, но прогестеронът е леко завишен. Дали може това да е проблема?
Progesteron - 77.38 nmol/l
Референтни граници на Прогестерон ( Progesterone ) за жени в репродуктивна възраст по фази в nmol/L: фоликулна 0.18 - 2.84; овулаторна 0.38 - 38.1; лутеална 5.82 - 75.9
Излседването е правено на ден 21 от МЦ, 7 дни от О.
Благодаря предварително!

# 658
Здравейте!
Днес реших да си пусна общо изследване за хормона тиреотропин (Tsh),поради симптоми на хипотиреоидизъм и мои съмнения и се оказа,че резултатът е 11,63 (референтни стойности 0,30-4,20).Ще си пусна и допълнителни изследвания, но все пак,това голямо отклонение ли е според вас ? Правим опити за бебе и това ме притеснява за зачеване и бременност. Ще повлияе ли и там?

# 659
Здравейте!
Днес реших да си пусна общо изследване за хормона тиреотропин (Tsh),поради симптоми на хипотиреоидизъм и мои съмнения и се оказа,че резултатът е 11,63 (референтни стойности 0,30-4,20).Ще си пусна и допълнителни изследвания, но все пак,това голямо отклонение ли е според вас ? Правим опити за бебе и това ме притеснява за зачеване и бременност. Ще повлияе ли и там?
Предвид че за забременяване го искат под 2 , определено е голямо отклонение. Посети ендокринолог , за да ти изпише нужната доза еутирокс или л-тироксин и си пусни фт3, фт4, тат и мат.

Общи условия

Активация на акаунт