Любов на по-късна възраст - възможна ли е?

• 18 570
  • 704
  •   1
Отговори
# 255
Моите са готини .... големият ми каза, че иска да си намеря някой, но не съм била давала на хората шансове според него..... застреля ме направо..... прав е сигурно, но повечето хора и не заслужават шансове.

# 256
Не съм на мнение, че хората не се избират по биография,,, какво работят, какво образование имат, какво са постигнали..Мислиш ли ,че това е щастие? Хората се избират по епматия, душевност, добродетели.
Лесно ти е на таб като си мъж. Жените избират точно по биография, постижения и тн. То те говорят за качествата на мъжа. Ако само има душевност и добродетели обречена си, да си свирите на китара докато се топлите с телата си във ветровитата панелка.
Чак сега разбрах, че съм обречена. За беля и ни ни духа в панелката, ни на китара можем да свирим.

# 257
Не си давам циганския катун за нищо на света Joy
Предлагам да спрете да пляскате обобщения на килограм. Особено за ситуации, в които не сте попадали.

# 258
  • Варна
Докато смяташ себе си за застаряваща стока, няма да намериш нова любов.
Обичай се да те обичат. На 30г. трябва вече да знаеш какво искаш и как да го получиш и не си "стара", нито "износена".

# 259
Не съм изчела темата,но.....
На 41г.съм,щастливо разведена с две деца.
Стягаме сватба март месец,че и за дете мислим с новият мъж до мен.Хич не смятам че съм за изхвърляне!Той е с три години по-голям,ерген,градил е кариера,поживял си е....
Близо две години сме заедно,разбираме се чудесно и се обичаме
През годините също имах две връзки,в които мъжете настояваха за сватби и деца,но по някаква причина се разделихме.Въобще не смятам ,че някой е емоционално захабен след неуспешен брак или пък заради възрастта и че ева ли не е за боклука...След развода никога не съм имала проблем с мъжете,те приемаха децата ми много добре и въобще...какви са тия мисли на 30годишна жена?Аз на 30 открих баровете и дискотеките,ескурзиите и почивките,въобще живота извън децата.Винаги съм се грижила за себе си и се обичам ужасно много!
Никога,ама никога не съм мислила,че ми е минало времето за нова връзка и нов живот...
Така че горе главата!Силата на положителното мослене е в основата на всичко,което ни се случва!

# 260
  • София
malin4e, не са мнозинството от мненията. Общо 2 мнения, от 20ина пишат, че човек трябва да е по-реалист. И че всеки си носи някакви компромиси. И така както той/тя избира с такъв или онакъв компромис, така и другите правят с него/нея.
Не знам защо хората предпочитат да се фокусират само върху мненията, които не споделят, или са негативни (според тях) и да ги преекспонират сякаш са мнозинството. И аз го правя, междувпрочем. Почти всеки го прави.

Та този избор с такъв или онакъв компромис не е някаква мистична тайна. Не мога да си обясня човек да е на 30+ и да не го е открил. Това се забелязва още в детската градина.
И изобщо не е задължително да става въпрос за деца, или за интимни/романтични връзки, или пък за полове. По тоя признак се избират и приятелства, хора с интереси, и нещата стават интуитивно. Не че някой е тръгнал със списък на пазара да избира. Има, разбира се, и такива случаи.
Ако не можеш да играеш достатъчно добро ниво на баскетбол/футбол/американски футбол, просто не си в дадената групичка. Не пасваш.
И някои може да го обличат в романтични облаци, колкото искат, от типа, "хората са различни", "всеки си пасва с някого", но реалността е, че някои хора са мързеливи, скучни, бавни, досадни. А други по-малко. И това е положението.
Някои обичат повечко да си полежават в къщи, други не можеш ги спря. Някои обичат да учат повече, други не могат да се концентрират за 1 час. Разбира се, не е само до даденост, но и до възпитание. Комплексно е.

Възрастта, външният вид, не-спортуването, децата, липсата на пари или образование са само частен случай на това.
Може и жена да е на 20, да няма деца и връзка и пак да има доста компромиси. С които някой трябва да се примири.
Разбира се, и за мъже важи абсолютно същото!
Обикновено тия с повечкото компромиси са по-компромисни и бързо бързо гледат да хванат който могат и да преминат на друг етап.
Не че поддържам късното безбрачие, напротив. Въпросът е, хем да се бърза, хем да не се прибързва.

# 261
Калина, Ся, ако кажете и че е богат, висок, умен евро направо разваляме седянката !

# 262
Някои здраво се държат за собствените си тесногръди "принципи", че иначе страшно е да сА живей. Я някой недотав разведен с дете те нападне, я ти скочи някоя с "ремарке" да ти точи от сметките и да ти окраде имотите. Ех, ех, колко трудно е да са живей! Laughing

# 263
Правилата на форума разрешават ли да квалифицирам като тъпак човек, който квалифицира семействата с деца от предишни бракове като цигански катун? За една прЕАтелка питам.

# 264
Не му се сърди. Той още търси идеалната, дето е ясно на всички, че с този маниер никога няма да намери. Simple Smile

# 265
Калина, Ся, ако кажете и че е богат, висок, умен евро направо разваляме седянката !

Хаха,умен ,не особено висок и не ужасно богат,ама нали компромиси трябва да правиме 😂😂😂
То па щото аз съм мноу убава

Разбира се,че трябват компромиси и от двете страни!Не може само да изискваме,трябва да видим и ние какво даваме.

# 266
  • София
То самО ще стане! Аз само ще си повтарям, че тепърва влизам в зрелостта, усещам се по-желан, откривам баровете, и че за всеки има каквото търси, стига да е позитивен/а.
Wink

Разбира се,че трябват компромиси и от двете страни!Не може само да изискваме,трябва да видим и ние какво даваме.
Точно това е есенцията на моите коментари, не само в тази тема. Само че се опитвам да го кажа малко по-подробно Simple Smile

# 267
Компромиси се правят само с нещо, което правиш със сметка или зорлем, ама кой да го знае, когато е свикнал животът му да е компромис.

# 268
Важното е надежда да не се губи.
За всеки влак си има пътници, само че някои пропускат гарата.

# 269
  • София
Празни приказки! Само крезовете и цезарите не са правили компромиси.
Ама и те са правили. Природата е конкурентна. Ресурсите са винаги недостатъчно. Винаги има борба за ресурс. Борба за мъж, борба за жена.
Трябва да си крайно изолиран от социалната динамика, за да не си наясно с този елементарен факт.

Общи условия

Активация на акаунт