Любов на по-късна възраст - възможна ли е?

• 18 460
  • 704
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Добре, де!
Да живееш с котки не е лошо, да не живееш с мъж не е лошо, да не живееш с деца не е лошо.

Само ако НЕ живееш с котки или не живееш с жена е много лошо?
Също и ако си мъж около 40, но нямаш деца, това също е ужасно лошо?
Питам за един прЕател Simple Smile

# 556
Права си. Но това важи за всяка, агресивно налагаща се позиция, не признаваше друго, освен онова, което тя си въобразява, че поназнайва. Пък и издава плиткоумие.

# 557
Добре, де!
Да живееш с котки не е лошо, да не живееш с мъж не е лошо, да не живееш с деца не е лошо.

Напротив. Ако си мъж и на 40 си все още неженен и без деца си големият пич дето всяка вечер сменя мацките в близкия бар. Ако обаче си жена на 40 е там вече стана мазало. Пропаднала, загубена и всичко което ти дойде на ум. Усещаш ли разликата?
За това жените почват да полудяват като станат на 30 и още са сами.

# 558
Права си. Но това важи за всяка, агресивно налагаща се позиция, не признаваше друго, освен онова, което тя си въобразява, че поназнайва. Пък и издава плиткоумие.

Simple Smile Да, мразенето на непознати хора не е признак на висок ум, но не ми се искаше аз да го напиша, че лесно се обиждат, а няма нужда.

# 559
На 30 си толкова млада, че няма закъде.

Имайки дете вече е нормално да си прецежда контактите през много по-ситна цедка и да е още по-безкомпромисна в изборите на партньор, но аз вече дадох моето мнение, а то е да не се бърза с никакви връзки, да си гледа детето, да се усъвършенства , а другото има много време още.

Писах, че не разбирам стремежа да имаш мъж или жена задължително на тези години и смятам, че би живяла много по-добре ако сега се съсредоточи над детето и работата си и си я изгледа добре. На 45 ще е достатъчно млада и с изгледано дете и тогава може да си намери партньор, с който ще си пътуват, прекарват цялото си време заедно без негови/ нейни деца и ще се наслаждават на партньорството си.

# 560
  • София
!?!?!?!
На 30 ще си седи сама, ще чака да стане на 45 за да тръгне по партньори?
Вярно казваха някои потребители, че тази тема копае нови дъна Simple Smile

# 561
  • Paris, France
Майка ми ме научи да прикотквам и опитомявам улични котки. Никога не съм грабнала и занесла в къщи животно, което не иска да дойде. Почвам да ги храня, да играя с тях ако са малки, да ги галя, след което някои котки сами ме следват към апартамента. Така беше и с котарака от снимката. Той е роден в апартамент и изхвърлен с брат си когато хората се местят. 3 месеца ги хранихме и той започна да ме следва, да идва с мене и да влиза в магазините, да влиза във входа. Брат му никога не пожела да ме доближи и досега живее навън. Храним го, но вече е стар, проскубан и явно зле. На само 10.5 години е и кибичи в студ и пек да чака някоя баба да му занесе храна. От 2 седмици не се появява  и сърцето ми е свито. Молете се да се появи!

Котаракът ми излизаше известно време и даже дращеше по вратата да го пускам навън и вечер чакаше под елхата пред блока. От балкона скача на покрива на магазина под нас и оттам на един електропост и оттам на земята. Не може да скочи обратно на балкона, та му пусках стълба.

Не всяка улична котка е щастлива у дома. На свекърите котките живеят в градината и изобщо не влизат в къщата, ако не се брои кухнята и това като има ураган, тайфун, нещо такова. Е, там температурите не падат под 20°С и не се качват над 33-34°С. Хранени са, ваксинирани са, кастрирани са и са доволни. Във всеки един момент могат да идат другаде и да не се върнат, но си лежат в градината и си чакат дневната дажба 🐈😻.

Аз харесвам кучета, но нямам желание да ги извеждаме ежедневно и еженощно като повечето ми съседи. Забелязах, че хората с куче познават повече хора и са по-често заговаряни.

Преди време заговорих мъж в супермаркета. Привлече ме огромния папагал на рамото му.

Добре, де!

Хааххххх. Кажи на прЕатела, че е голям късметлия и щастливец. Няма лошо. На 40 и без деца - Durex.

Отивам да оправям леглото под зоркия поглед на Филу. Пода го измихме, та да не цапаме лапите. Аз де,Филу е качествен контрол.
Скрит текст:
"Ако изляза няма да измие както трябва"

"Омръзна ми да чакам да ми постелят"

# 562
!?!?!?!
Тангра, когато имаш дете, правилата са различни.
Затова толкова все пиша да се внимава с кого се събираш, да мислиш много преди детето/децата и прочие.
За мен всички варианти след развод/раздяла и с дете са доста компромисни и вече написах защо.

# 563
На 30 си толкова млада, че няма закъде.

Имайки дете вече е нормално да си прецежда контактите през много по-ситна цедка и да е още по-безкомпромисна в изборите на партньор, но аз вече дадох моето мнение, а то е да не се бърза с никакви връзки, да си гледа детето, да се усъвършенства , а другото има много време още.

Писах, че не разбирам стремежа да имаш мъж или жена задължително на тези години и смятам, че би живяла много по-добре ако сега се съсредоточи над детето и работата си и си я изгледа добре. На 45 ще е достатъчно млада и с изгледано дете и тогава може да си намери партньор, с който ще си пътуват, прекарват цялото си време заедно без негови/ нейни деца и ще се наслаждават на партньорството си.
Правилно ли те разбирам жената да стои сама до 45 години?
Пак прокарваш теориите си за дете-центъра.

# 564
Детето си е най-важно

# 565
Детето си е най-важно
Да, но не във вредата на майката.

# 566
От 34 г съм майка/от скоро и баба за мое щастие/и от 35 г. съм съпруга все на един и същи мъж.Никога не съм поставяла моите желания пред това на децата ми.Тук да вметна, Невена, чета постовете ти и изцяло съм съгласна, никакъв мъж не може да се води при децата, докато не си стъпят на краката, след това кой каквото го влече, евентуално.Мъжът е човек, случаен , пресякъл пътя ти в някакъв момент, децата / детето са тези за които съм щастлива или нещастна ,не мъжа.
Сега да попитам, детето, момиченце, къде е родена, къде е израснала, в Австрия или България? Тя къде ще се чувства по добре?
Обмисляш да се върнеш защото си търсиш мъж? От кога си там в Австрия?Имаш ли финансови проблеми?
Това как ще се отрази на детето, ако е адаптирана/ родена и израснала в Австрия?

# 567
  • София
Тук всеки прокламира собствената си истина на - котколюбство, катунарство, интровертство, самодостатъчнос, съвършенство и прочие. Лошото е, когато всячески е глух и сляп за чуждите истини.

Дали трябва да се търси любовта на по-късна и зряла възраст? За мен е задължително.
Има вдовци на по 50 и малко, има не хванали първи рунд на мача, има всякакви съдби.
Всеки има нужда от партньор и не, не бутам тук финанси, оргазми, издръжки, гледане на деца, кучета и внучета, а  човек компаньон, с когото да отидеш на вечеря, театър, разходка. Някой твой си, личен и скъп.

Обреклите се на самота обикновено тежат - на себе си, на децата си, на близките. Личен избор е, разбира се, но един живот живеем, му се не знай!

# 568
  • София
Да разбирам, че на йогата му изстина местенцето.
Ама много лоши врачки сте, значи, жените.
Колко хубави връзки сте провалили. Безброй!

Тук всеки прокламира собствената си истина на - котколюбство, катунарство, интровертство, самодостатъчнос, съвършенство и прочие. Лошото е, когато всячески е глух и сляп за чуждите истини.
Така е по-забавно Simple Smile

# 569
!?!?!?!
Тангра, когато имаш дете, правилата са различни.
Затова толкова все пиша да се внимава с кого се събираш, да мислиш много преди детето/децата и прочие.
За мен всички варианти след развод/раздяла и с дете са доста компромисни и вече написах защо.
Моето мнение беше същото. Това не значи да седи сама, а просто да не се омъжва.
Като отбелязах детето дори за + в случая, понеже излезе не излезе читав - часовника не те тревожи. А и детето няма да се чувства неудобно от присъствието на другия мъж в семейството. А след като порасне детето има много време за абсолютно съжителство с който си иска. Има и добре организирани втори бракове с малки деца, но аз трудно бих го направила. Имам един жесток пример пред себе си.

Общи условия

Активация на акаунт