Била, Метро, Фантастико, Хит, Т-маркет и др. - 12

• 98 999
  • 1 077
  •   1
Отговори
# 900
Какво говорите.... Миналата седмица беше 13.20.

# 901
Беше....сега е около 16,50 лв. Смятах, че като се раздели на 4, едно пакетче от 250 гр излиза около 4,10 лв...

# 902
Маслото на Метро шеф съм взимала преди 1-2 години, и ако не се лъжа, пишеше, че е от сметана, италианско. Та, хубаво е, или поне беше тогава, Долче, вземи си.

# 903
Беше....сега е около 16,50 лв. Смятах, че като се раздели на 4, едно пакетче от 250 гр излиза около 4,10 лв...
Тогава дали ще вземеш него или на Лидл по 4,25 вече няма значение.
А защо се получава това стремглаво качване на цената на маслото?

# 904
Кали, виж че всичко се качва масово нагоре. Само доходите не.

# 905
Маслото на Метро шеф съм взимала преди 1-2 години, и ако не се лъжа, пишеше, че е от сметана, италианско. Та, хубаво е, или поне беше тогава, Долче, вземи си.
Да, някой друг път ще взема, просто сега решихме да вземем 3 пакетчета по 250 гр. Не толкова заради цената, с около 2 лв по-евтино на кг излизаше, по-скоро, защото си бяха опаковани като отделни пакетчета. 🙂 Харесвам италианско масло по принцип.

Последна редакция: сб, 18 дек 2021, 18:26 от dolce miele

# 906
Да, аз виждам ама при маслото е абсолютно стремглаво

# 907
Да, аз виждам ама при маслото е абсолютно стремглаво

После защо се изнасяме да пазаруваме в Турция...онзи ден взех масло по 97тл/кг (лирата е 0,10лв), и не само това де..

# 908
Да ама Турция ни е на 5 часа път на нас, за жалост

# 909
Да ама Турция ни е на 5 часа път на нас, за жалост

На отиване става бързо. Спиш и не ги усещаш. Основния проблем е чакането на границата ако нямаш късмет и има опашки.

# 910
Никога не бих пътувала 10 часа плюс чакане на границата, за да си напазарувам. Горивото и другите пътни разходи ще ми излязат по-скъпо от това, което ще спестя. А нервите ми (похабени в чакането)  струват повече.

# 911
  • Sofia
Моят проблем с хранителни стоки от Турция е, че контрола не е като в ЕС,ползват се забранени в ЕС пестициди и химикали,а гаражното производство на Одрин дори не искам да го коментирам. Внимавайте какво консумирате от там.

# 912
Моят проблем с хранителни стоки от Турция е, че контрола не е като в ЕС,ползват се забранени в ЕС пестициди и химикали,а гаражното производство на Одрин дори не искам да го коментирам. Внимавайте какво консумирате от там.

Пазаруване само от супермаркет.
По пазари не препоръчвам, първо защото лъжат с цените и трябва да се пазариш, второ, защото стоката ми е съмнителна - съхранение, контрол, етикети..
В Турция само за лекарства си заслужава.
Въпреки че имам познати, които ходиха за обзавеждане и строителни материали. Не знам по границите обаче как се декларира това.
Мен на границата ми се скараха, че имах отворена Активия и то с лъжицата вътре. Не можело да се внасят млечни продукти от страни извън ЕС. Е аз не внасям за търговия, най-малкото е за лична употреба, даже отворена и изядена кофичка, ама айде, посмяхме се на границата. Joy

# 913
На мен изобщо не ми е вариант Турция. Нито имам кола, нито шофирам, даже идея си нямам от Пловдив колко време отнема...Макар че, като чета за спане, сигурно някои ходят с автобус.🤔 Като цяло, никога не съм имала желание да посещавам Турция (не само за пазар)...Но наблизо отвориха магазинче със стоки от Турция и все се каня да го посетя от любопитствто- няколко пъти гледам групи жени да излизат много доволни от него... 😃
Карате ме да се замисля с какво качество са зеленчуците и плодовете, които са внос от Турция...🤔 Дали там има контрол при производството и вноса?

# 914
  • Sofia
На мен изобщо не ми е вариант Турция. Нито имам кола, нито шофирам, даже идея си нямам от Пловдив колко време отнема...Макар че, като чета за спане, сигурно някои ходят с автобус.🤔 Като цяло, никога не съм имала желание да посещавам Турция (не само за пазар)...Но наблизо отвориха магазинче със стоки от Турция и все се каня да го посетя от любопитствто- няколко пъти гледам групи жени да излизат много доволни от него... 😃
Карате ме да се замисля с какво качество са зеленчуците и плодовете, които са внос от Турция...🤔 Дали там има контрол при производството и вноса?
Според много тестове плодовете и зеленчуците от Турция са с огромни количества пестициди. Въпреки това с правилни митничари си влизат в страната. От години е ясно,че се декларират за стотинки,за да не плащат мита,както и че са за параван за пренасяне на други неща между плодовете и кафето...

Общи условия

Активация на акаунт