Инвестиции - къде, как, какво?

• 67 786
  • 755
  •   1
Отговори
# 90
Цитат
Обясни ми, ако знаеш как да се пазиш как ще ти ги откраднат.
Как се пазиш, ако собственикът на борсата те изненада т.е. изчезне с криптовалутата?
Не се заяждам, питам, защото имаше и такъв случай.

# 91
Цитат
Обясни ми, ако знаеш как да се пазиш как ще ти ги откраднат.
Как се пазиш, ако собственикът на борсата те изненада т.е. изчезне с криптовалутата?
Не се заяждам, питам, защото имаше и такъв случай.

За коя борса по-точно говориш ?

В момента 3 най-големи борси са кракен бинанс и блокчейн, обясних малко по-нагоре кои са по сигурните, специално аз използвам кракен.

# 92
Цитат
За Quadriga, канадска борса.

# 93
Цитат
За Quadriga, канадска борса.

Quadriga, Arbistar 2.0 и MTI   trading,  са точно Ponzi scheme, работиха на принципа, да вкараш определена сума и на базата на тази сума, правиш определен процент печалба на ден с trade bot,(колкото по-голяма сума вкараш евентуално ще спечелиш повече пари) видите ли нещо такова да знаете,че е си е чиста измама, по-този начин той си получава вашите биткойни безпроблемно, защото в повечето случай собствениците пишат в условията си, че не носят отговорност  за случилото се евентуално.

Аз от години си ползвам Кракен и нямам проблеми, брат ми  пък му харесва да използва Бинанс, и общо взето  на тия двете имам най-голямо доверие.

Само Ви казвам да внимавате ако решите да купувате, къде си вкарвате парите за да не останете с нищо.

Общо взето колкото по-голяма реклама има една борса, толкова по-голям е шанса да ви излъжат, като при всички други неща.

# 94
FBID147536712294949,
съгласна, но просто досега  Кракен и Бинанс не са се издънили. Което не означава, че няма такава възможност. И Mt.Gox беше непотопяема и въртеше 70% от пазара, ама я окрадоха. Според мен е въпрос на време всяка борса да бъде окрадена отвътре. Така, че извода е: играй с толкова, с колкото си готов да загубиш, с други думи дръж си по- голямата сума биткойни при теб.

# 95
FBID147536712294949,
съгласна, но просто досега  Кракен и Бинанс не са се издънили. Което не означава, че няма такава възможност. И Mt.Gox беше непотопяема и въртеше 70% от пазара, ама я окрадоха. Според мен е въпрос на време всяка борса да бъде окрадена отвътре. Така, че извода е: играй с толкова, с колкото си готов да загубиш, с други думи дръж си по- голямата сума биткойни при теб.

Бинанс се издъниха, но върнаха на всички парите, Kraken е създадена 2011 година ако не се бъркам, и все още не е имала проблеми.

# 96
Цитат
Бинанс се издъниха, но върнаха на всички парите, Kraken е създадена 2011 година ако не се бъркам, и все още не е имала проблеми.

Сега са ги върнали, ама за следващия път няма гаранция.

# 97
  • София
Като се сетя как се присмивах на един познат че копаеше биткойн преди 7-8 години в университета. Като се сетя как овиквах ММ като наби една камара пари август 2019 в биткойн. Май съм доста неумна. Какво си мисля, накъде отива света...

# 98
Цитат
Браво, и сега ако ми  кажеш защо се прехвърлиха в Малта Simple Smile   

Приемам, че въпросът е риторичен.
Не ми казвай, че не знаеш, че са китайци.Smiley

# 99
Цитат
Браво, и сега ако ми  кажеш защо се прехвърлиха в Малта Simple Smile   

Приемам, че въпросът е риторичен.
Не ми казвай, че не знаеш, че са китайци.Smiley

Знам разбира се Simple Smile

Затова ползвай кракен Stuck Out Tongue ако евентуално имаш притеснения.

# 100
  • инфантилно и разглезено хлапе
Цитат

Много хора още си чакат милионите от мт гокс...
Откакто нашумяха криптовалутите една камара знайни и незнайни крипто-борси изгърмяха, хлопнаха кепенците и завлякоха парите на наивниците.

MyCoin - една от най-големите платформи за виртуални пари BitCoin внезапно затвори и завлече клиентите си с 387 милиона долара.

Платформата е базирана в Хонконг. Преди месец сайтът е затворил и са се появили съмнения за нещо нередно, но вчера е станало ясно, че борсата за виртуални пари е чиста пирамида и никога повече няма да отвори. Собственикът на платформата е изчезнал безследно преди около месец, а вложителите никога няма да могат да си вземат парите.

Според китайския сайт South China Morning Post борсата е класическа пирамида. Собственикът й е изплащал парите на първите си клиенти с парите на следващите регистрирани. Когато сумата е станала достатъчно голяма е избягал и затворил борсата.

MyCoin беше една от най-големите платформи за виртуални пари и вероятно най-доходоносната. Тя обещаваше (и допреди месец изплащаше) два и половина пъти по-големи суми от вложените. Допълнително клиенти са привличани с награди като последен модел мерцедес.

MyCoin не е първата борса за виртуални пари, която фалира, но е първата класическа измамна схема в света на новите пари, която сериозно поставя под въпрос доверието във виртуалната валута.

Почти няма вероятност вложителите да си получат парите или да предявят искания към собственика, защото нямат никакви документи за инвестициите си. Те са имали само справки за сметките си, но тъй като платформата използва анонимни транзакции, едва ли ще се докаже, че точно те са вложителите на тези пари.

# 101
Цитат

Много хора още си чакат милионите от мт гокс...
Откакто нашумяха криптовалутите една камара знайни и незнайни крипто-борси изгърмяха, хлопнаха кепенците и завлякоха парите на наивниците.

MyCoin - една от най-големите платформи за виртуални пари BitCoin внезапно затвори и завлече клиентите си с 387 милиона долара.

Платформата е базирана в Хонконг. Преди месец сайтът е затворил и са се появили съмнения за нещо нередно, но вчера е станало ясно, че борсата за виртуални пари е чиста пирамида и никога повече няма да отвори. Собственикът на платформата е изчезнал безследно преди около месец, а вложителите никога няма да могат да си вземат парите.

Според китайския сайт South China Morning Post борсата е класическа пирамида. Собственикът й е изплащал парите на първите си клиенти с парите на следващите регистрирани. Когато сумата е станала достатъчно голяма е избягал и затворил борсата.

MyCoin беше една от най-големите платформи за виртуални пари и вероятно най-доходоносната. Тя обещаваше (и допреди месец изплащаше) два и половина пъти по-големи суми от вложените. Допълнително клиенти са привличани с награди като последен модел мерцедес.

MyCoin не е първата борса за виртуални пари, която фалира, но е първата класическа измамна схема в света на новите пари, която сериозно поставя под въпрос доверието във виртуалната валута.

Почти няма вероятност вложителите да си получат парите или да предявят искания към собственика, защото нямат никакви документи за инвестициите си. Те са имали само справки за сметките си, но тъй като платформата използва анонимни транзакции, едва ли ще се докаже, че точно те са вложителите на тези пари.

Да така е, примери много... като почнем от нашата мила сънарочника Ружа Игнатова с нейния OneCoin

Но така или иначе,  има борси които имат добра сигурност тая която ползвам аз вече е на 10 години.

Другата която е сигурна е блокчейна,  защото собствениците нямат достъп до портфейлите на клиентите и нямат никакъв достъп,  но не се препоръчва за хора които сега започват.
Точно заради фразите за възстановяване на парола  и т.н

Реално погледнато, навсякъде по-света има измамници във всички сфери, и всички го знаем, исках просто да кажа, че ако знаеш какво да правиш биткойна и другите криптовалути не са изобщо лоша инвестиция, и може да дойде ден в който да си живееш живота без да работиш

# 102
  • инфантилно и разглезено хлапе
Нашият Пеевски дали не е създал някоя дигитална крипто-борса някъде?  Smiley

# 103
  • Русе
Да, биткойнът пак нашумя, но вече е късно (както винаги, като се нашуми). Жалко, че и аз самият спах някъде...

Мнозина изгоряха преди 3 години, и аз помня такива. Както и обратното, хора с печалби. В последните седмици доста изчетох с цел да се образовам (с идеята да следя за следващия евентуален пазарен цикъл, където ще експериментирам), дори вкарах някаква сума сега, та да имам залог и да се уча не само на теория или чужди схеми. А колко наглеци и ботове са плъзнали навсякъде...

Иначе според графиките и тенденциите заключих, че сегашният цикъл всъщност си е баш изчерпан, на 40 хиляди $ е бил стандартният пик и в момента вече цената вероятно щеше да е в границите 25-30 хиляди и постепенно да слиза надолу. Т.нар. сезон на алткойните се вихри с пълна сила и сега там се вадят щурите пари при огромен риск, но и това едва ли ще продължи повече от още някоя седмица. Намесата на Мъск изглежда изкриви параболата, връщайки цената на биткойна нагоре на два пъти, последователно и премерено през седмица отстояние. Той и самият Мъск е колкото бизнесмен, толкова водач на свръхфанатизирана секта, цената на акциите на самата Тесла е някакъв шок и ужас и вероятно е най-огромният балон в историята. Та последователите му се изсипаха моментално в биткойна и считам, че той самосиндикално успя да удължи пазарния цикъл с още няколко седмици – шансовете са да мине и 50 хиляди долара на единица, което ще привлече още полудял народ, тъй като е съблазнителна психологическа граница.

Иначе постоянно се повтарят разни мантри за институционални инвеститори, как само ако компаниите вкарали половината от активите си, или правителствата прехвърлели стойността на златния си резерв, или еди какво си, то цената ще бъде шестцифрена. Институционалните инвеститори обаче се броят буквално на пръсти, а и смеят ли да се включват – Мъск е известен ексцентрик с огромно влияние на този пазар, разни меме култури водят войни срещу световната система, правителствата всеки момент може да се намесят с дявол знае какви регулации, а самият биткойн на практика не притежава нито една от придаваните му характеристики. И най-малкото корпорациите да не са физически лица, че да се боят да изпуснат вълната... Ако решат да инвестират в криптовалути, просто ще ги оставят да се сринат и ще си пазаруват евтино догодина. Вместо да набиват цените до мечтаните от дребните хора милиони.

Бих посъветвал споменатите по-рано заложили апартамента си да излизат сега с каквато печалба са реализирали (а би трябвало да е доста добра за тези няколко седмици), преди да е станало късно. Естествено, може и да греша и напук на всякаква логика да гледаме постоянно вдигащ се пазар, ала... едва ли. Централните банки ще принудят правителствата да се намесят и ще стъпчат всичко. Нямам представа как някой, колкото и фанатизиран да е, си представя как световната финансова система ще издържи всеки нейде по планетата, който е вкарал някоя и друга хилядарка, изведнъж за няма година да стане мултимилионер. И дали може да си представи катастрофалните за икономиките и обществата резултати от подобно развитие.

Иначе съвсем естествено, като пропуснал момента и аз се надявам да станем свидетели на още поне един цикъл, преди евентуално частните криптовалути да бъдат изтикани в нелегалност в полза на бъдещите централни такива.

Редакция: за тези на фондовия пазар – криптоборсата Coinbase (най-голямата в САЩ) има IPO скоро. Ако искате, следете в пряка корелация със състоянието на криптопазара. Ако цикълът дотогава не е минал на стремителна меча територия, е вероятно да успеете да направите някаква печалба (а ако излезе в момент на някакъв свръхентусиазъм покрай биткойна, да не говорим). Това не е съвет (разбира се) и ще е чиста спекулация, а не инвестиция. Казвам го просто за сведение, всеки да си преценява.

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 13:28 от Koronis

# 104
  • София
Мастъркард вкарва разплащане с крипто. Слуховете се че още няколко огромни компании ще се включат, тъй като имат свободни пари, а пазарът на крипто не е някакъв огромен и моето мнение че ще се продължи надуването. Реално биткойн и изключително ограничен като количествво на база огромно търсене. Не виждам вее след като е известен да се срути. Особено щом идват и големите риби

Общи условия

Активация на акаунт