Как преодолявате изневярата и последващата раздяла?

• 7 792
  • 106
  •   1
Отговори
# 30
Интересно.
А иначе как живеехте- почивки, подаръци?
Ако питате дали ми е помагал финансово, не. Получавала съм разни неща, които аз самата не бих си позволила, но, да Ви кажа откровено, като ударих чертата, съм убедена, че бих предпочела да живея доста по-скромно с читав човек, отколкото с такъв. А и, аз самата имам не лоши доходи.

# 31
Три неща ме усъмниха, че написаното е претенция за литература:
1. Жрици на любовта от хайлайфа - супер достъпни за всеки с 1000лв.
2. Детектор на лъжата - просто ей така!
3. Въвела му първите цифри от ЕГН-то  в телефона и, о всемогъща сило, той се отключил!

Също така, не искам да се заяждам, Авторке, но ако си юрист, би следвало най-малкото да знаеш кога се пише "Ви" и кога "ви".

# 32
Опитваш се да писателстваш, но не ти се получава, правописни и смислени грешни, липса на стил, дълго, скучно, пълно с клишета. Другия път да се постараеш повече!

# 33
  • Варна
Уффф, много дълъг пост, загуби ме от средата, пък и какво да коментираш, я... Не, че нямам какво да кажа и за двата персонажа и хич няма да е приятно.
Затова направо на въпроса "Как се преживява.", ами точно така: разкарваш го, беснееш, папаризиш го, ядосваш се, искаш да го разпориш, разчекнеш, обесиш, одереш - и до там, защото си нормален човек, и всичко изброено не се прави. Ближеш си раните, колкото време ти трябва, гледаш да не е дълго, че тогаз ще се самонакажеш.

# 34
Съмнителна история, за съжаление не особено добре написана. Няма особен потенциал. Следващият път вероятно ще е по-добре.
Успех!

# 35
  • Далечният изток
Леле, аз се уплаших от тази ревност.... То следене, приложения.... Не знам защо сте си го причинила цялото това страдание.....
За да съм в тон с темата:
Ревността винаги гледа с далекоглед, който прави малките предмети големи, джуджетата – гиганти, подозренията – истини. /Мигел де Сервантес/
За следващата си връзка доста трябва да поработите върху ревността. Иначе тежко им на момчетата, не искам да съм на тяхно място...

Последна редакция: сб, 16 яну 2021, 20:49 от AIDA_N

# 36
  • София
3. Въвела му първите цифри от ЕГН-то  в телефона и, о всемогъща сило, той се отключил!

Също така, не искам да се заяждам, Авторке, но ако си юрист, би следвало най-малкото да знаеш кога се пише "Ви" и кога "ви".
Доколкото знам има частни фирми, които предлагат, срещу заплащане, детектор на лъжата. 2019 така бяха тествали целия футболен отбор на Черно море. Отдавна са достъпни тези услуги.
Както е достъпен и хайлайфа, и авторката пише точно това, че не са за всеки и не зависи толкова и само от парите, а от препоръките.

# 37

Радвам се, че ми задавате конкретни въпроси. Така, най-лесно, ще Ви (пряко обръщение към Вас) уверя в какъв циничен свят живеем.
1. Да започнем от там, колко са “известни” днешните популярни личности. Понеже визирах конкретно предаване, като “Черешката на тортата”. Ами пуснете си го и сами ще се уверите, че настоящите Плеймейтки вече са доста. Ще видите също, че повечето от тях не ги познавате, не сте ги чували, но, в нашата мила родина, те попадат в категорията “известни”. Кандидатка на конкурс вече е известна “моделка”. А колко конкурса имаше и колко кандидатки? Сега си представете колко са много, отворете си социалните мрежи (в частност инстаграм) да видите за какъв избор говорим. Даже 1000 са им много, предвид това колко такива като тях има - същите.
2. Детектора на лъжата - беше доста обмисляно действие, за което отначало имахме противоречия. Психологът, който заедно посещавахме ме попита дали ще му повярвам след това. Мислех си, че да, оказа се не. Живеем в София, има доста места,  на които правят изследване с полиграф. Основните причини са злоупотреби в работата и изневери. Истината е, че изследването е доста скъпо. Имаш право, на различните места, от 3 до 5 конкретни въпроса, като сумите варират от 200 - 300 лв, което, за мен лично, е сериозна сума. В крайна сметка, той реши да ги платим, за да се чувствам спокойна. Беше ужасно изживяване, и за мен, и за него. Не си мислете, че ви питат 3-те въпроса и си тръгвате. Целият тест протича около час. Първоначално разпитваха мен какво точно искам да знам, за да успеем да формулираме въпросите точно. Всякаква разнопосочност във въпроса можеше да провали теста. Избрахме точно 3 въпроса. Накараха ме да изляза отвън, окачиха го с някакви кабели. Аз, все пак, чувах всичко, защото нямаше други хора в коридора. Започват с въпроси “Ти Иван ли се казваш, Ти на 30 години ли си, Ти в София ли живееш”, за да разберат как реагираш, когато казваш истината.
Зададоха му 3-те въпроса около 20 пъти, формулирани по различен начин. На няколко пъти го попитаха дали е излъгал до сега. Стоях и треперех с него.
Противно на очакванията ми, нямахме резултат веднага. Изследванията се изпращат към вещо лице и отговорът дойде по имейл на следващият ден, като, забележете, резултатите винаги са: издържал или не издържал изследването. Казаха ми, че няма как да ми кажат на кой въпрос е излъгал, което за мен беше абсурдно.
Когато излязохме навън избухнах в рев, като малко дете. Съжалих за това, на което го подложих. Не искам да ви казвам как се чувстваше той. Това е сред нещата, за които съжалявам.
3. И двамата сме с “нагризаната ябълка”, И двамата имаме кодове за заключване на телефона и лицево разпознаване.
След като онази вечер опитах да излъжа системата като прилагам срещу телефона негова снимка (доста нелепо :Д), въведох няколко пъти шест нули, после осъзнах, че не е толкова глупав и пробвах с първите цифри на егн-то му, неочаквайки да отключа телефона. Вече не знам дали е било за щастие или не...

# 38
Не бих искала да коментирам вече бившия, за Ваше добро е да остане такъв, защото той прави нещо, което очевидно му харесва и не е склонен да се откаже от него, а и фактите говорят, че е готов да си плати цената. Възможно е да е болестно състояние, също така да страда от ниска себеоценка, да не е бил харесван като по- малък, отхвърлян от съученички и т.н. Ние няма как да сме наясно с точната причина.
 Правите впечатление на грамотен човек, осъзнал грешката си, но дали в това осъзнаване сте разбрала, че Вашето състояние, в което сте следила местоположение, чела, запазвала разговори и т.н., е не по- малко болестно с възможен сходен генезис. Категорично, демонстрирайки подобно поведение, изглеждате като вътрешно неуверен човек, склонен на неразумни компроси, целейки да запази връзка, която в очите на околните вероятно изглежда престижна, подходяща, перспективна, но заслужава ли си? Понякога цената е твърде висока и не само не можем, а и не си заслужава да платим. Обърнете се към специалист, първата стъпка сте я направила и съм сигурна, че това ще Ви направи много по- уверена жена, която е наясно със себе си. Пожелавам Ви успех и намиране на пътя.

# 39
Само времето помага. А в гнева си правим най-големите грешки. Приемете, ме той е слабият човек и този с дефицитите. Вие сте силна.
Продължете напред! Този човек не заслужава вниманието Ви. Макар и негативно.

ПП Вече няма разлика между “ви” и “Ви”. Всичко е с главно. Няма нужда постоянно в този форум да се заяждате една с друга, като кокошки.

# 40
  • София
Авторке, а какво всъщност ни питаш с темата, дали да му отмъстиш или как да преодолееш това, което няколко пъти вече си преодоляла с него?
Клин клин избива, пробвала ли си?

# 41
Жулиета, хубава история. Може и да има зрънце истина в нея, както в митовете и легенците има. Ако това зрънце е твоята обсебеност, за която се досещаме от факта, че съвсем непредизвикано си се опитвала да отключиш телефона на приятеля си, то моля, прочети какво казва Шекспир по въпроса:

"Пазете се, мой скъпи генерале, не се отдавайте на ревността -
това чудовище зеленооко, което прави смешни тез, които
му служат за храна".

Може би действително си разкрила изневяра и това те е наранило. Съчувствам ти, ако е така, но да се упорства в грешката е доста самонараняваща форма на упорство.

# 42
  • София
Е, хайде сега. Мъж, който плаща цеееееели 1000 лева - не може ли да е влюбен?
Както казах, това е наркомания. И наркоманите, и хазартно пристрастените плачат, влюбват се, обичат, знаят какъв им е порока, трудно им е да го/се променят.
Имам предвид, че и баровците, какъвто уклон усещам във вашите думи към въпросния, също се влюбват, обичат.

# 43
  • Далечният изток
Съгласна съм, има такива хора. Тоест този човек след три дадени от авторката шанса, си продължава по същия начин.
Той няма да се промени. Аз се чудя на авторката, как си причинява подобни драми и филми.... Не бих живяла така. Тежи ти, тръгваш си, не се обръщаш. Добре, решила си да дадеш шанс. Обаче на каква цена - да живееш в мъчение с непрекъснато следене, надзираване, дебнене. Не знам как се живее така...

Да, Роналд, но за авторката е тормоз, страдание.... Той да си живее така, щом му е кеф... Може пък да намери друга, която да няма проблем с тези.... хмммм пристрастия....

# 44
Бях с един такъв, като бях малка и наивна. Не плащаше за секс, ама си беше непоправим женкар. Просто му връзваха. Сам си инициираше срещи.
Като го хванеш или дори се усъмниш, започваше с цирка.
Точно тези мъже са най-големите циркаджии. Не само могат да реват, да лъжат... и за Оскар може да ги номинират.

Последна редакция: сб, 16 яну 2021, 21:15 от bubanka

Общи условия

Активация на акаунт