ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 106

• 55 715
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
Хляб от лимец, пълнозърнест, арабски пълнозърнести питки, основно това консумирам.

# 136
Скрит текст:
Дъщеря ми гледа такива видеа. Как китайци ядат спагети. Гледа ги вечер , вместо вечеря. Казва, че така сваля повече, отколкото ако само не вечеря. За мен това си е изтезание- да гледаш някой как яде, докато си гладен. Но тя го издържа, даже и е интересно.
И аз предположих че има нещо такова. Де и аз да можех да се нахраня от гледане на видео Grinning

Скрит текст:
Хората обичат зрелища. Много от нещата, които се гледат в Интернет не ги разбирам. Предполагам, че говорим за болното любопитство "какво ще стане", "ще повърне ли"... Не знам. Ако кликна на такова, ще е за да се ориентирам как изглежда това количество калории и от какво да се пазя. Но вероятно няма да кликна.
Отчет - до понеделник си държах 57.100-те. Сега съм на меден месец, all inclusive. Закуската и следобедната закуска не са ми режимно - имам определени неща, които не мога да готвя и задължително ям като съм на хотел. Но на обед и вечеря се държа особено прилично и ниско въглехидратно.
Хляб - нямам нужда да ям. Подхлъзвам се само, ако ми замирише на топъл, прясно изпечен в магазина. Иначе предпочитам да го замествам с лаваш.

Едит: Към протеина привиква ли се? Покрай сватбата изкарах 2 дни на по 1 доза на ден без да изпитам грам глад. Мисля да продължа да го ползвам за разтоварване, но се чудя кога и дали спира да има този ефект. Вярно, че тези дни и адреналинът си каза думата, но все пак?
Първо честито! Дълъг и щастлив семеен живот ти пожелавам Simple Smile
И не, няма как да привикнеш към протеина, той си е хранителна добавка. С по една доза протеин на ден ще изчезне ефекта да не си гладна, ако стоиш вкъщи и скучаеш, вярвай ми Simple Smile Адреналина те е държал повече сита.

# 137
Аз съм чувала за такива видеа, но правени от затлъстели жени, аудиторията им беше основно от фетишисти. Даже наскоро попаднах на една такава в моето 300 килограмово тяло. Като човек с наднормено тегло не го разбирам, защо би искал да продължаваш да се тъпчеш и то докато те гледат 100к примерно?

# 138
Ще се опитам да обясня това с "преяждането" (не би трябвало да е точно такова), но в момента източника е недостъпен. Вие потърсете други източници.
Когато дълго време човек е на много ниски въглехидрати (кето) , инсулина дъъъъълго време е също много нисък. До тук добре, но има някои хормони, които имат нужда от висок инсулин от време на време. И от тук се появява идеята за чийт ден. Става въпрос за здрави хора ,дълхо време на кето, а също и свикнали с ВМНВХ (трябва поне 10 дми преди чийта да са на кето). Идеята се променя и изкривява с течение на времето и от човек на човек (нещо като при играта "развален телефон"). Чийт по правилата е въглехидрати с мааалко протеин. Идеалното е мляко с ориз, но е добре и хляб с конфитюр,  българи споменаваха някакви "войнишки сладки" или понички с конфитюр. И става въпрос да хапнеш нещо такова ранна вечер,  сън и късна закуска/обяд т.е. фаст.
Обърнете внимание:чийт ден/нощ е различно от въглехидратно зареждане.
При първото има голям скок на инсулина, което се търси всъщност и въглехидратите са т.нар. бързи.
При въглехидратното зареждане (с бавни въглехидрати : боб, леща,...) няма голям скок на инсулина.
Тъпчене/преяждане е нещо...не съвсем нормално, според мен.

Последна редакция: ср, 03 фев 2021, 12:44 от tania6

# 139
Отдавна не съм писала, но си спазвам режима и тренировките през ден. Миналата седмица бяхме на почивка 5 дни, та наруших това и вселената ме наказа с хранителна токсоинфекция Grinning 3 дни висока температура, гадене, болки в стомаха и чести посещения на тоалетната. Тегло преди почивката-53,6, след нея- 53,1, днес- 52,6. Измерих мерки и си ги записах този път. Вие намирали ли сте някаква схема/картинка, на която е показано кое къде се мери?

# 140
Здравейте,аз само чета,покрила съм се, защото ме е срам от самата мен.От понеделник се мъча да мина пак на ОМАД или поне на 22/2 ,ама....Няма да казвам колко кг  съм.Като подкарам нещата,тогава.
Исках да споделя за това преяждане,което гледат( дори не знаех за съществуването на такива видеа):аз например,когато съм на някакъв режим,когато съм гладна, нещото което ме успокоява,е да чета рецепти,а ако са придружени  със снимка ми е супер.Смъквам рецепти ,готвя разни неща по-завъртяни, основно когато съм гладна и на режим 😁.Така че....луди всякакви.

# 141
При мен ОМАД не проработи, оказа че съм напълно способна без проблем да си изям повече от нужните ми калории за деня за 1 час Simple Smile

# 142
При мен ОМАД не проработи, оказа че съм напълно способна без проблем да си изям повече от нужните ми калории за деня за 1 час Simple Smile
О,при мен работи идеално.Представи си за какво тъпкане става въпрос по принцип,щом с едно стабилно ядене само, успявах да смъквам 😁.Пасва ми идеално,но докато вляза в ритъм ми е трудно.

# 143
Аз продължавам с режима. Кантарът продължава да се гъбарка с мен - ту +1 кг., ту -1 кг., направо ми писнА. Два пъти го сритах, ама не се е уплашил. Joy Важното е, че видимо има резултат. Днес премерих едни дънки на които иликът и копчето спазваха социална дистанция. Закопчах ги и даже не ме стискат. Но над колана се образува неприятен пояс, та още няма да ги нося. Но аз не бързам. За лятото трябва да съм с нова фигура, то за месец не става.
Онази нощ сънувах, че изядох две сухи пасти. На третата си казах: "захарта, захарта" и я хвърлих. Но колко разочарована се чувствах, че пак се провалих... Сутринта като осъзнах, че е било само сън... е, няма такъв кеф. Joy

# 144
Закопчах ги и даже не ме стискат.
Еййй, това ми е любимото Stuck Out Tongue Winking Eye

# 145
Ох, умрях на това със сухите пасти Sweat Smile

Бях гледала някъде във фейсбук един скриншот, където една жена казваше в група за диета на ВЧ, че е изяла две понички без да иска и питаше дали всичко свършва Satisfied

# 146
И при мен се получи нещо такова с кантара. Един ден му се зарадвах и после +1. Но пък дрехите взеха да се разширяват и това ми е по-важното 🙂

# 147
И аз реших да не му се връзвам, ама не съжалявам, че го сритах. Joy И коланът преместих с една дупка, пък кантарът нека ме лъже, че не напредвам. Макар сутринта да отчете -600 гр., но това е, защото не се чувствах добре снощи и не вечерях. Днес си нося за обяд кисело мляко с овесени ядки, половин банан, чаена лъжичка лешников тахан (с какао, без добавена захар) и лъжичка натурално фъстъчено масло. Не съм вечеряла, не съм закусвала, но не ми се яде. Повредих сЪ. Joy За вечеря съм решила да си изпържа свински бут и една краставица със сол. Страшно вкусни, ароматни и хрупкави краставици продават в магазина до работата ми.
Надъхах и една колежка да спазва режим и само я препитвам какво е яла и я нахъсвам да продължава.

# 148
О, това с плюс-минус 1кг го играх цял януари - няма режимно, няма нережимно! Ям цял ден въглехидрати с въглехидрати - бам, минус 1. Зарадвам се, разтоварвам режимно на следващия ден - бам, плюс 1. Накрая само откровеното неядене и повишената неспортна физическа активност размърдаха.
Не стигнах до чайовете, за които питах - бях в движение и ме достраша да не подействат, когато не трябва.
Днес се върнах от почивката, минах през кантара - 57.300. След ставане и с по-лека пижама трябва да съм колкото заминах. Има някакви неща или количества, които тялото ми не ги брои за храна, но май още не мога да ги хвана точно кои са.
Първо честито! Дълъг и щастлив семеен живот ти пожелавам Simple Smile
И не, няма как да привикнеш към протеина, той си е хранителна добавка. С по една доза протеин на ден ще изчезне ефекта да не си гладна, ако стоиш вкъщи и скучаеш, вярвай ми Simple Smile Адреналина те е държал повече сита.
Благодаря ти! Hug Нека поясня защо питам, иначе въпросът ми наистина изглежда глупав и наивен.
Когато дълго време не съм яла зелена салата или броколи, например, организмът ми явно се затъжва за определени съставки. До няколко дни мога да се на храня само с купа салата за обяд и да ми държи сито до вечерта. После, след същото количество оставам все по-гладна с всяка следваща порция. Тъй като никога не съм успявала да си набавя достатъчно протеин от храната, допускам, че тук се случва същото, защото е нова храна, важна храна, която преди е липсвала. Та затова и питам за привикването - какво става, когато организмът се засити и не е толкова освирепял за протеин.
Че няма да ми държи сито, докато скучая, няма 2 мнения по въпроса. Склонността да дъвча от скука ми е най-големия порок и препъни камък - най-хубаво отслабвам като имам много работа. Но и точно защото си знам тези състояния, знам как огладнявам в момента, в който задачите свършат и подвия крак. Точно това ме изуми най-много след първия ден на протеин - не се случи. Можех да си легна, да изгледам 1 филм и да заспя без да ям нищо.

# 149
Виж, ако се опиташ всеки ден да не ти липсват групи храни, може и да се получат нещата Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт