ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 106

• 55 750
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
аз с хормонални проблеми не бих яла пилешко
телешкото също не е от най- добрите меса
свинско и заешко - да
няма нужда и да се наливаш с вода, пий до нормална хидратация
медът е фруктоза, а тя е по- лоша от глюкозата
допълнителните мазнини да са масло, зехтин, кокосово масло

как правиш яйченият фаст, не съм чула за човек да качва от него?
виж и темата за интервалното хранене

Rayy ме е изпреварила Laughing

# 196
Много ви благодаря за отговорите. От много години назад се храня един път дневно, само вечер и то основно салата зеленчуци със сирене или кашкавал или риба консерва. Често - само салатата с добавени авокадо и ядки. Не знам как съм набавяла необходимите дневни калории, може би с чаша, две вино. За това реших, че метаболизма ми се е прецакал жестоко и реших, че трябва да започна да се храня редовно и с необходимите нужни калории за деня.
Яйченият фаст, който открих тук е: 6 яйца дневно, на три хранения в интервал 10,00 - 18,00 ч. с около 10 гр. мазнина на яйце, т.е. или масло или някакво зряло сирене. Вода пия 2 л. дневно, не спортувам активно, правя 5-6 км. ежедневно бързо ходене или пътека или навън.
Захар не употребявам, сладко не обичам, мед също.

Последна редакция: пн, 15 фев 2021, 14:40 от IB MB 667964

# 197
ама ти си диетичната мечта
нямам никакво обяснене как си ги качила килограмите
може би наистина причината е медицинска
поликистозата е свързана с инсулина, дори и без ИР може да изчетеш темата за ИР
другото, което се сещам е пълно спиране на млечните при поликистоза, сега не ми се търси защо и как беше, но ми се е наместило трайно в мозъка
айде успех и пиши как си Hug

# 198
Срещали ли сте някаква рецепта за модифициран омлет за хора, които не ядат яйца? Нещо като пататник или пицата от тиквички, което да става бързо на тиган, да е засищащо, не много калорично и да съдържа максимум 1 яйце?
IB MB, бих предложила ако няма да правиш яйчен фаст, да опиташ 1-2 дни да си водиш хранителен дневник-да запишеш всичко, което консумираш и така би могла да видиш къде са грешките ти и как си качила (всяка напитка, различна от вода също се записва).

# 199
Тофу-то като се натроши става с консистенцията на бъркани яйца. Иначе има рецепти за омлети с ядкови млека.

# 200
Много ви благодаря за отговорите. От много години назад се храня един път дневно, само вечер и то основно салата зеленчуци със сирене или кашкавал или риба консерва. Често - само салатата с добавени авокадо и ядки. Не знам как съм набавяла необходимите дневни калории, може би с чаша, две вино. За това реших, че метаболизма ми се е прецакал жестоко и реших, че трябва да започна да се храня редовно и с необходимите нужни калории за деня.
Яйченият фаст, който открих тук е: 6 яйца дневно, на три хранения в интервал 10,00 - 18,00 ч. с около 10 гр. мазнина на яйце, т.е. или масло или някакво зряло сирене. Вода пия 2 л. дневно, не спортувам активно, правя 5-6 км. ежедневно бързо ходене или пътека или навън.
Захар не употребявам, сладко не обичам, мед също.
Проверявала ли си хормоните /Фт3 и Фт4/ на щитовидната жлеза? Понякога, те са голям препъни-камък, ако ще и въобще да не се яде, за голямо съжаление...Disappointed

# 201

Проверявала ли си хормоните /Фт3 и Фт4/ на щитовидната жлеза? Понякога, те са голям препъни-камък, ако ще и въобще да не се яде, за голямо съжаление...Disappointed
[/quote]
Щитовидните хормони са в норма. Имам завишен Естрадиол, стойностите му се равняват на бременност в 9-ти месец. Като начало ще изключа млечните напълно от менюто си и се моля да има резултат.

# 202
мама Ураган, това е гауда, чедър и едно яйце
гаудата може и обикновен кашкавал да е
чедъра не го замествай

# 203
Имам въпрос към тези, които си броят калориите - бърканите яйца сурови ли се теглят или вече в готов вид? Тъп е въпроса, но никъде не намерих отговор.

# 204
Аз бих сметнала калориите на яйцата, сурови, и бих добавила калориите от мазнината (ако евентуално ползваш).
Така или иначе, нищо никога не  е абсолютно точно.

# 205
И аз взех да се замислям тези дни да следя калории. Поспрях със Зоната, защото нещо си разбутах стомаха и съм ежедневно с киселино вече 2-3седмици. Почнах да избягвам дразнещи храни. Но все пак ми се иска да задържа резултатите...

# 206
Аз ги смятах сурови. Добавях и 10 калории от спрея за готвене.

# 207
Как се справяте с толкова силното желание за сладко? Аз хем си хапвам по малко, и пак само за това мисля 😔

# 208
Хапвам си малко, да мирясам Grinning Ама малко малко-едно блокче шоколад и отивам да правя нещо, за да не мисля останалия, ако продължава да ми се яде неистово-довършвам редчето.
Да се похваля-днес свекър ми, който е много критичен и никога не съм чувала да прави комплимент казал, че съм отслабнала. Е, не ми го каза на мен, но все пак това е голямо признание на усилията ми Grinning И пробвах едни официални рокли и с всички изглеждах слаба и хубава Heart Eyes Мисля, че 51 са моите кг и ще се стремя да ги задържам.

# 209
И пробвах едни официални рокли и с всички изглеждах слаба и хубава Heart Eyes
Тъй, тъй. Ей, това чувство е безценно Heart Eyes Браво, продължавай все така Flowers Bouquet

Общи условия

Активация на акаунт