ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 106

• 55 748
  • 742
  •   1
Отговори
# 180
Лимонче,страхотно изглеждаш,но на първата снимка ,също както Херцен ,не мога да ти дам 80 кг.Явно имаш добра структура,а и явно всеки см нагоре височина променя нещата.Аз съм 164 см и на 80 кг изглеждам двойно на теб,но и по принцип съм по -груба и набита.Както и да е,ти си голямо вдъхновение!

# 181
Благодаря ви за милите думи, момичета!
Махам снимките, но по-късно ще видя дали ще мога да намеря някоя от процеса на отслабване.
Да ви кажа и аз бях много шокирана, като се качих на кантара и видях 87. Няма да забравя този ден. Бях се занемарила и бях прибрала кантара. Изобщо не обръщах внимание на случващото се с мен. За мое щастие ММ беше решил, че е отслабнал и го извади да се мери, та и аз се качих 😀 Иначе си бях доста дебела. Никъде не напипвах кост по себе си, а пъпа ми се беше вдлъбнал, а това не ми се беше случвало преди. Не знам как успях да се изпусна толкова. Дано не ми се случва вече.

# 182
Лимонче, изпуснах те Pensive. Качи пак, моля те.

Напоследък много работа и нямам време за форума и темите с повече отговори ги гледам един път на два дни. И толкова чаках да те видя, пък те изпуснах.

Иначе аз бутам нещо като НВ ВМХ - тук там някой банан, тук там 1-2 чаши вино. Днес на яйчен фаст.

Този следобяд рязко застудя и скоро май мен също ще ме гони глад.

# 183
Качвам за малко 🙂
Трия.

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 13:04 от _limonche_

# 184
Поздравления, Лимонче! Историята ти е много мотивираща! Hug

# 185
Благодаря ти, Лимонче Kissing

Ама на първата снимка никога няма да кажа, че си била толкова килограми. Стоят стегнато и съразмерно, сигурна съм, че мно.го жени биха ти завидяли на тази фигура. А сега.... Blue Heart

# 186
  • На острова
Лимонче, поздравления! А ти от бременост ли качи килограми или от друго се изпусна (понеже ти използва тази дума и за това я цитирам ☺)?

# 187
Благодаря момичета ♥️
Не от бременност. От родилното се върнах само с 3+. Не, че преди бременността бях малко де. Няколко години преди да успея да забременея имахме репродуктивни проблеми. След инвитро качих до към 75. Имах и загуби, минах и през извънматочна. Всичко това ми разбърка ужасно хормоните. После свалих до 69 и забременях. Няколко месеца след раждането започнаха сериозни хормонални проблеми и тежки кръвоизливи + следродилна депресия. Всичко това обилно полято със сладко и тесто и резултатите бяха налице. Между другото хранителният режим и  изобщо начинът по които ме караше да се чувствам отслабването ми помогнаха да се справя с депресията.

# 188
Лимонче, вдъхновяваща си. Браво, момиче! Доста хвърлени усилия. Споделяй с нас още за стимул.

# 189
Поздравления и от мен за страхотните резултати!

# 190
Лимонче, много си права за хранителния режим и депресивните състояния. Когато заредя серия от нережимни храни, се чувствам физически зле и в депресивно състояние. После, когато успея да вляза в релси, дори да не съм отслабнала кой знае колко, се чувствам много по-добре

# 191
Аха
https://youtu.be/phIfIpGwaaU
Но няма нищо лошо и сами да откриете (и аз сама направих това открите)

# 192
Това го открих преди 6 години, когато ме съкратиха от работа есента и след месец вкъщи, бях качила 2-3 кг. Започнах режим тогава и се чувствах добре, че правя нещо. Помогна ми доста. Е, после се оказа, че не бил за мен този режим (90-дд) и имах здравословни проблеми. Но усещането си остана.

# 193
Здравейте момичета,
изчетох повечето неща, написани от вас през последно време. Не успях да намеря точни отговори за моят проблем. На 44 год. съм, изключила съм месото от 10 год., ям риба, яйца и млечни храни и много плодове и зеленчуци. Винаги съм варирала с тегло 56-58 кг., което за моето телосложение е нормално към слабо. От една година започна бързо напълняване, като през първите 2 месеца беше изведнъж - 10 кг. и вече почти година се мъча с различни режими на хранене и движение, но килограмите не помръдват. Имам и хормонални проблеми и нередовен, бих казала почти липсващ МЦ. Преглед при гинеколог - поликистоза, вследствие на липсващия МЦ, няма наличие на предменопауза, изследвания на КЗ - нямам ИР. Знам, че има специална тема за поликистозата, но там не открих точно каквото ме интересува. Обмислям да се насоча към ВМ НВХ, за да стресирам организма с промяна, постепенно да включа и месото.
Реших да започна с 5 дневен яйчен фаст, днес е трети ден, а килограмите са +2. Как мислите, на какво се дължи това? В съмнения съм дали да продължавам или да търся друг режим на хранене?
Пожелавам ви успешна седмица

# 194
Здравейте момичета,
изчетох повечето неща, написани от вас през последно време. Не успях да намеря точни отговори за моят проблем. На 44 год. съм, изключила съм месото от 10 год., ям риба, яйца и млечни храни и много плодове и зеленчуци. Винаги съм варирала с тегло 56-58 кг., което за моето телосложение е нормално към слабо. От една година започна бързо напълняване, като през първите 2 месеца беше изведнъж - 10 кг. и вече почти година се мъча с различни режими на хранене и движение, но килограмите не помръдват. Имам и хормонални проблеми и нередовен, бих казала почти липсващ МЦ. Преглед при гинеколог - поликистоза, вследствие на липсващия МЦ, няма наличие на предменопауза, изследвания на КЗ - нямам ИР. Знам, че има специална тема за поликистозата, но там не открих точно каквото ме интересува. Обмислям да се насоча към ВМ НВХ, за да стресирам организма с промяна, постепенно да включа и месото.
Реших да започна с 5 дневен яйчен фаст, днес е трети ден, а килограмите са +2. Как мислите, на какво се дължи това? В съмнения съм дали да продължавам или да търся друг режим на хранене?
Пожелавам ви успешна седмица

Според мен не трябва да изключваш месото, особено пилешко, телешко и заешко. Млякото и млечните продукти като сирене, кашкавал и др. съдържат протеин, но по-големия процент в тях са мазнини и се дебелее. Плодовете са въглехидрати + захар... Аз се хранех около 6 месеца без месо, по същия начин като теб.... и си стоях мазна и едричка. От тренировките почти нямаше резултат, защото нямаше протеин, който да стимулира оформянето на мускули. Според мен без месо, нищо не става. Съветвам де да спреш плодовете. В повечето диети за отслабване, плодовете се изключват, заради захарта. Също така не яж пържени храни. Всичко, което обичаш да консумираш пържено, може да бъде сготвено пекано или варено и да бъде още по-вкусно. Рибата е okey, стига да е на скара, а не пържена, защото пак си вкарваш мазна бомба в корема. Два пъти в седмицата е хубаво да се яде, заради креатина, който съдържа. Според мен хапвай месо, зеленчуци, пълнозърнест хляб, възможно най-нискомаслени млека (0.5%), намали сиренето и кашкавала, намали и ядките, че и те са мазнини. Ако ядеш яйца - на три яйца, само един желтък, ако умираш за сладко - до две лъжици мед на ден, зехтин вместо олио, намали солта (задържа водата в тялото ти). Всичко това, комбинирано с 2 литра вода на ден и поне 6000 крачки дневно, ще доведат до щастлив резултат. 👍😘

Извинявай, ама сме 2021 година, а част от съветите ти звучат като от 2001. Не се дебелее от кашкавал конкретно,  нискомаслените продукти са бъкани с какви ли не допълнителни овкусители и Бог знае какво още, а вече дори най-залухавите лични лекари не препоръчват отделяне на жълтъка от белтъка - в жълтъка са всички ценни вещества на яйцето. Дебелее се от изяждане на повече от изразходваната енергия ИЛИ от здравословен проблем. А на мен 10 кила за 2 месеца ми се струват точно като здравословен проблем.

Общи условия

Активация на акаунт