ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 106

• 55 771
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
Калорийния прием се разбира само на принципа проба-грешка. Тези формули могат да дадат някакъв ориентир, но е много относителен.
1400 калории не е никак малко за жена, средностатистическата американка яде по 1800 калории на ден, ясно ви е как изглежда.
Хубаво е всеки, независимо какъв режим спазва да брои калориите в началото, просто за да придобие знания за това какво консумира. В началото е малко досадно, но после сканирате чиниите с поглед само Grinning

# 586
И аз съм така. Без броене и без интерес към т.нар. калории.
Ям като съм гладна и до засищане.
Но докато го постигна гледах да има минимум 5 часа между хранения и чиния с определена големина т.е. без дослагване/мезене/похапване.
Калории никога не съм броила и не съм запозната с въпроса, само познания от обща култура. След като съм жива, здрава и без излишни килограми на годините на които съм явно и без броене се живее.
Но ми е познато "по малко и често" и "здравословно пълнозърнесто (високо въглехидратно)" хранене. И дълго време се борих с последствията.

# 587
И аз съм така.
Ям като съм гладна и до засищане.
Но докато го постигна гледах да има минимум 5 часа между хранения и чиния с определена големина т.е. без дослагване/мезене/похапване.
Калории никога не съм броила и не съм запозната с въпроса, само познания от обща култура.
Но ми е познато "по малко и често" и "здравословно пълнозърнесто (високо въглехидратно)" хранене. И дълго време се борих с последствията.

Важното е всеки да си намери удобна и поносима рормула. Ясно е че най- правилно и най-лесно няма.
Аз съм точно обратното на теб. Simple Smile  И аз мога да ти кажа наизуст с доста голяма точност калориите на всичко което ям ( готвеното ми е по-трудно, но когато съм на диета нищо не е толкова готвено)
Ям често по малко. Примерно 5-6 яденета на ден. Нямам голямото хранене.
Меря се често на кантар ( не се меря на см).
Тестените са ми най-трудни , но ям една филия хляб на закуска, останалото са зеленчуци, бобови, мляко и рядко плодове.

# 588
Аз съм доста кг. Преди години пробвах Гайдурков, и бяха супер доволна. Но, за съжаление, е трудно да се спазва, защото нямам чак толкова време з готвене у нас. А и обичам с цялото си сърце да излизам на заведения🌞
Сега съм ограничила въглехидратите. Разбирам, че не спазвам всичко изрядно, но пък се чувствам много добре. Ето току що видях на телефона, че днес съм имала 86 минути ходене. Мисля да си почина малко, и днес ми е денят за домашен фитнес. 🌞🌞🌞 Няма да разказвам в подробности, защото ще се спукате да се смеете с мен. Но на мен ми помага. И тонусът ми се вдигна, и самочувствието, и килограмите тежат по-малко.

Ако има и други мацки в темата като мен (с трицифрени килограми), да ви кажа, че само в началото е трудно. От ден на ден става по-леко.
Още малко кураж ми трябва, за да се запиша на фитнес 🌞

# 589
Аз съм доста кг. Преди години пробвах Гайдурков, и бяха супер доволна. Но, за съжаление, е трудно да се спазва, защото нямам чак толкова време з готвене у нас. А и обичам с цялото си сърце да излизам на заведения🌞
Сега съм ограничила въглехидратите. Разбирам, че не спазвам всичко изрядно, но пък се чувствам много добре. Ето току що видях на телефона, че днес съм имала 86 минути ходене. Мисля да си почина малко, и днес ми е денят за домашен фитнес. 🌞🌞🌞 Няма да разказвам в подробности, защото ще се спукате да се смеете с мен. Но на мен ми помага. И тонусът ми се вдигна, и самочувствието, и килограмите тежат по-малко.

Ако има и други мацки в темата като мен (с трицифрени килограми), да ви кажа, че само в началото е трудно. От ден на ден става по-леко.

Тук не се смеем на никого!!
Всички попаднали тук по една или друга причина знаем колко е тежко да се свалят килограми и имаме прекрасни примери на момичета с невероятни постижения.

После има и други които се борят за по-малки отклонения, но пак стоят гладни, така че много много уважение към всички по пътеката да се чувстват добре.

Браво че си се решила да се бориш за твоето.

За излизането по заведения, моето решение е да не излизам гладна.
Ям нещо здравословно и обемно преди това.

В заведенията или поръчвам някоя салата или  слагам по малко от това, което смятам да изям в една чиния и не повтарям.

Картофи, пържени и прочее не ям.
Разядки без хляб.
Въобще се пренавивам, че не съм там заради храната, а заради хората Simple Smile

# 590
rumka833 ще успееш, началото е трудно, но ти си започнала.
При теб е важно постояннство и време.
Така, че е добре от време на време леко отклонение,  иначе има риск да се откажеш.
В заведения е лесно, винаги има скара.

# 591
кръчмите и социалния живот ме провалят
отдавна да съм 55кг, ако си седях кротко вкъщи

# 592
кръчмите и социалния живот ме провалят
отдавна да съм 55кг, ако си седях кротко вкъщи

Тц. Биричката е. И аз съм с теб.

# 593
И аз бях от трицифрените килограми, наистина е много гадно да се стигне до там и искрено съчувствам, защото знам до болка какво е.
Фитнеса не е само за горене на калории и натрупване на мускули, дава дисциплина и стимул. По- трудно посягаш към джънк като знаеш че по- рано си се потила 1 час да изгориш половината калории на една вафла. Също така и виждаш много хора, от които можеш да взимаш положителен пример. Реални хора, които спортуват и се хранят добре, защото в момента в който споделиш че си на диета всички решават че трябва да ти дават съвети, дори и да са 2 пъти твоите размери.

# 594
Съгласна съм с теб, фитнесът, или всяка форма на упражнения, трябва да се удържи на всяка цена. Аз и преди съм отслабвала, но като че ли когато бях по-млада, беше по-лесно 🌞 никакво отказване, боря се на първия етап да станат 2-цифрени.
И после с магия да ги докарам до 70, 80 кг 🌞😀🌞😀🌞
Не че и сега не съм хубава, разбира се, но като отслабна пак няма да съм зле

🌞

# 595
Аз съм доста кг. ...
Румка изобщо не му мисли за фитнеса според мен. А иначе аз започнах точно като теб- с тренировки вкъщи (бях попаднала на тези на Руми Илиева, като към днешна дата не знам какви са ѝ, тъй като от години тренирам в зала-групови). Бях си направила снимки за "преди и след" и това също ми действаще много стимулиращо. Тогава съчетах и новото за тялото ми интензивно движение, с режим, като към него момент бях избрала 90 дневния. Все още бих го препоръчала като подходящ и ефективен за започване. Като с последното имам предвид, че полага основи за създаването на едно съзнателно хранене, дава много добри резултати, но за мен лично ефекта му е максимален при първото спазване- а именно преминаване от безразборно хранене към орегулирано.
А за тренировките, както не веднъж споменах вече- смятам,че са нещо страхотно. Виждала съм много слабички дами, които далеч не изглеждат добре в сравнение с пухкави такива, но пък с мускулатура.
Не се отказвай!

# 596
не мисля, че е добре да се тренира над 80кг
освен опасно за ставите и за сърцето, спорта разяжда и си иска повечко храна

# 597
не мисля, че е добре да се тренира над 80кг
освен опасно за ставите и за сърцето, спорта разяжда и си иска повечко храна

Съвсем не мога да се съглася..
Не е опасно за ставите и за съцето, ако се прави правилно дори да си 180кг.
80кг не е чак толкова.
Спорта не заряжда а харчи енегрия.
Ако беше проблем, всички спортисти щяха да са дебели.
Тогава идва ред на огромна салата и ако яде месо, нещо на скара. Салатата дава усещането за пълен стомах, а протеините залъгват глада повече време.

# 598
Зависи какво се тренира. Високо интензивно кардио, много ясно, че не. Ходене и силови, според възможностите, ми звучи задължително.
Още нещо за четене - https://www.yulisgym.com/kak-da-treniram-s-nadnormeno-teglo-sam/

Спортът може да разяжда, но прави и мускули, които горят дори в покой.

Освен това дори не искам да си представям какво причиняват над 80 кг на ставите и гръбнака, ако няма достатъчно прилежаща мускулатура, която да ги носи!

# 599
много е хубава статията на Юли и е точно отражение на мислите ми - леки трнировки, лекарски контрол (личен лекар, кардиолог и ортопед запомних), работа с треньор, основното е храненето
повишеният риск да се самопретрепеш нарича ‘лош баланс’ Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт