ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 106

• 55 752
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
Че има ли по- хубаво за сърцето от кардиото. Наистина е трудно да тренираш прекалено много за да се нараниш когато си с толкова много наднормено тегло, просто се измаряш бързо и си ограничен.
Аз си нараних тогава колената и кръста точно с упражнения вкъщи, с машините никога не съм имала проблем, риска от нараняване с тях е минимален, за това са направени.
Спомням си че правих кардиото 10 мин за загрявка, после на силовите, които не искаха много сгъване, след като бях готова правех още кардио около 15-20 мин (не на високи обороти). Клековете с щанги и мъртвата тяга започнах като паднах под 100кг, мисля че бях 92-95кг. пак с малко повторения, от типа на 3 серии по 6 клека.
Един единствен път разстегнах сухожилие в залата с една машина, която просто не бях нагласила правилно, но ми мина бързо.
Има във фейсбук една много голяма интернационална група за жени, които вдигат тежести, ако на някой му е интересно може да влезне. Та, вътре постоянно публикуват клипчета от залата докато тренират, имаше жени с много внушителни размери, които вдигаха много внушителни тежести. Многото килограми може да не са много от полза за издръжливост, ама сила да искаш... Под мазнините са се събрали толкова мускули от храната, която си консумирал и стоят и чакат да бъдат използвани Simple Smile
Румка, разбира се че си хубава, всяко тяло е хубаво, само ти трябва да опиташ малко от предизвикателството да видиш колко много повече може прави.

# 601
Момичета, по повод диетата на 1200кк, ето моята за ден:

Кафе с малко мляко +

= 297кк

Междинка:

= 113кк

Обяд:

+ йогурт с овес като междинката =451кк

Вечеря:
Сложих малко сирене на крем сумп от тиква:

+ 1 ябълка = 373кк

Десертите не ги ям веднага.. може би час след основното ястие:

Всичко= 1234кк

# 602
Ой, аз не съм чак толкова пухкава, както дамите на снимката в статията Wink)

# 603
Днес съм на 2 кафета с мляко, големи чаши. 5 бъркани яйца с 1 кренвирш и зехтин, и чаша маслини(водят ги безсолни, но не са съвсем безсолни).

За довечера 2 домата и 2 краставици с извара ще е.

Колко е това всичко горе-долу?
Благодаря ви.

# 604
Румка, с безкрайно много условности - около 1200. Нали за калории питаш?

# 605
Зависи колко зехтин си сложила, да речем една малка лъжица 1tbs - 119 калории , 1 яйце средно около 80 калории х 5 = 400 калории, 1 кренвирш - не знам колко тежи и коя марка е, но да речем 100 грама- 260 калории, маслините пак не знам каква чаша са, потопени ли са в зехтин... ако са без зехтин може би около 50 калории (много е трудно така на изуст). До тук имаш - 829 калории (ако това ти е за едно ядене са много, тези калории спокойно може да се разделят на 2 храненета с по-добър избор на храната)
Останалото не е много, ако не си сложила зехтин салатата ти е сигурно около 100 калории, изварата вече зависи от количеството, но да речем и там едно 80-100.
Имаш и някакви калории от млякото в кафето.
Като цяло си в дефицит ако не си прекалила с овкусяването със зехтин, ако те устройва да ядеш толкова, добре, аз лично ще умра от глад Grinning

# 606
Момичета, аз също реших да пробвам с моното на Лейди като пореден опит. Ще стартирам днес с айрян. Не ми се получават нещата и това е! Последният месец беше изпълнен с много поводи и изкушения и временните ми резултати отидоха на кино! Това не е оправдание! Но не знам вече какво да предприема! Явно без големи лишения няма как да стане. Старт: 60,9 кг Цел: задържани и стабилни 57кг Grinning

# 607
За смятането на калориите ползвам ето този калкулатор - много е удобен

https://www.zdravoslovno.com/calculators-calorie-counter

Съншайн - успех. Внимавай какво хапваш в дните с храна, че ако се отпускаш там, нещата или няма да станат, или ще станат много бавно. Аз покрай МЦ се поотпуснах малко с храната, макар, че си спазвах айрянените дни през ден и зациклих на килограмите. Е, хубавото е, че не качих, но пък и не свалям. Вчера си направих деня на айрян и от днес започвам пак стриктно да внимавам какво ям. Че с тези пусти сладоледи ........

# 608
Да си кажа и моя мрън - тази седмица съм солидно +1кг, на см още държа фронта.
Ужасна седмица, цялата. Чувствах се гладна, отпаднала, абе зле. Зарязах дефицита. Чаках МЦ - явно пак ще е със закъснение като миналия. Гледам назад, че горе-долу по същото време съм била на същото дередже.
От вчера съм и официално болна. Днес, ако има тренировка, ще е вкъщи. Менюто май ще е "моно" на крем супи и колдрекс.

# 609
същата работа, пълен провал съм тази седмица
млечните дни са ок, другите ..... 🤐
не съм качила, даже за като ден преди МЦ не съм и на балон
но в петък имахме и парти в офиса по повод хубава новина.... та тъй...
в понеделник - фаст, от вторник - отначало

evenfall, да оздравяваш бързо 🍀🍀🍀

# 610
Лейди, благодаря! Дано се справя добре! Искам успехи, а не провали!
Ebenfall, гледай по-скоро да оздравееш!
Почувствах се по-добре, благодаря Ви, че споделихте! Желая на всички успехи през новата седмица! Да се похвалите скоро!

# 611
И аз идвам отчетно.

Седмицата мина долу горе. Имаше прегрешения, уж малки , ако не броя едно парче торта с моркови и шоколад.
Резултата е -1кг. Но за мен това не е реално отслабнато. Просто като ям само зеленчуци, пракически без сол и прочее, нямам вода задържана и стомаха ми не е пълен.. да видим. Другата седмица ще видя вече реално накъде вървя.
Моята настинка се превърна в ужасна суха кашлица.. болят ме мускулите на стомаха от кашляне.. ( това е офф топик, но нали съм тръгнала да мрънкам...)

# 612
От един бронхит преди години имах плочки на корема. Не се шегувам Simple Smile)

# 613
На почивка сме. Днес сутринта омлет с всичко, което може да си представи човек. За вечеря една свинска пържола, ама половината само, защото беше пълна с жили. Миди и 1-2 крак на октопод. Ох, и 1 чаша бяло вино.

Не знам вие по почивки как спазвате режим? Това днешното за мен е най-възможното, което мога да изпълня. За сметка на това си строшихме краката от ходене. То по плажа, по баирите, по навсякъде. Следобед спахме от изтощение.
Ама с яденето, това е положението.

# 614
нищо ти няма на яденето, утре може и две чаши вино да изпиеш
слагай масло на закуската, ако усетиш глад

Общи условия

Активация на акаунт